Λίγο περισσότερο από μιάμιση ώρα διήρκεσε η πρώτη από τις τρεις τηλεμαχίες της προεκλογικής εκστρατείας των δύο υποψηφίων για τον θώκο του 45ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η πρώτη τηλεοπτική μονομαχία ξεκίνησε στις 04.05 (ώρα Ελλάδος) και ολοκληρώθηκε στις 05.41.
Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ ήρθαν αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πανεπιστημίου Χόφστρα (κοντά στη Νέα Υόρκη) και αντάλλαξαν μια χειραψία πριν πάρουν θέση.

Στην πρώτη κρίσιμη αναμέτρησή τους, που αναλυτές θεωρούν ότι ίσως αποδειχθεί αποφασιστική για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας, παρουσιάστηκαν οι θέσεις τους για ζητήματα όπως η ασφάλεια, η οικονομία, η οπλοκατοχή, ο ρατσισμός, τα πυρηνικά, η τρομοκρατία αλλά και η διακυβέρνηση της χώρας.

Συντονιστής της πρώτης κρίσιμης τηλεοπτικής αναμέτρησης ήταν ο δημοσιογράφος του NBC Λέστερ Χολτ, ο οποίος ανακοίνωσε πως το επόμενο debate αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου.

Κλίντον και Τραμπ ενεπλάκησαν σε αντεγκλήσεις για την οικονομία και την εξωτερική πολιτική

Οι δύο υποψήφιοι δεν άργησαν να περάσουν στην επίθεση, με την Κλίντον να αποκαλεί τις λύσεις που προτείνει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την οικονομία «υπεραπλουστευτικές» και τον Τραμπ να κατηγορεί την υποψήφια των Δημοκρατικών ότι το σχέδιό της για την οικονομία είναι «όλο λόγια» και δεν έχει καμιά πιθανότητα να επιτύχει.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της βόρειας Αμερικής, η NAFTA, έχει πολλά και σοβαρά ελαττώματα και πρόσθεσε πως η Κλίντον θα όφειλε να τα είχε αντιμετωπίσει η ίδια εδώ και χρόνια​
Αντάλλαξαν κατηγορίες περί ψευδών και διαστρεβλώσεων, και κάλεσαν τους τηλεθεατές να πάνε στους ιστοτόπους τους για να μάθουν τα γεγονότα. Η Κλίντον τού απευθυνόταν με το μικρό του όνομα, ενώ ο Τραμπ την προσφωνούσε υπουργό Εξωτερικών Κλίντον.

«Έχω μια αίσθηση ότι θα κατηγορηθώ για τα πάντα» είπε η Χίλαρι Κλίντον, η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το χρίσμα ενός από τα δύο μεγάλα κόμματα των ΗΠΑ. «Γιατί όχι;» ήταν η αντίδραση του μεγιστάνα των ακινήτων και αστέρα των ριάλιτι που διεκδικεί για πρώτη φορά αιρετό αξίωμα.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της βόρειας Αμερικής, η NAFTA, έχει πολλά και σοβαρά ελαττώματα και πρόσθεσε πως η Κλίντον θα όφειλε να τα είχε αντιμετωπίσει η ίδια εδώ και χρόνια. «Το κάνεις αυτό επί 30 χρόνια, γιατί μόλις άρχισες να σκέφτεσαι λύσεις τώρα;» είπε, απευθυνόμενος στην υποψήφια των Δημοκρατικών.

Η ανταλλαγή φραστικών πυρών συνεχίστηκε σε πρώτη φάση για την οικονομία, με τον Τραμπ να λέει ότι «θα ανακτήσω τις θέσεις εργασίας μας, εσύ δεν μπορείς να το κάνεις». Το οικονομικό σχέδιο της Κλίντον είναι «όλο λόγια, καθόλου ουσία, ακούγεται ωραίο, αλλά δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα ποτέ».

Κλίντον: «Ο Ντόναλντ ζει στον δικό του κόσμο»

Ανταποδίδοντας την επίθεση επί προσωπικού, η Κλίντον έκρινε ότι «ο Ντόναλντ ζει στον δικό του κόσμο». Ο Τραμπ χλεύασε το γεγονός ότι στον ιστότοπο της εκστρατείας της Κλίντον περιγράφεται το πώς θα αντιμετωπίσει την οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο. «Τουλάχιστον εγώ έχω ένα σχέδιο» ανταπάντησε η υποψήφια των Δημοκρατικών.
Τραμπ σε Κλίντον: Θα δημοσιεύσω τη φορολογική μου δήλωση μόλις δώσεις στη δημοσιότητα τα e-mails

Ακόμη, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων είπε πως η Oμοσπονδιακή Kεντρική Tράπεζα, η Fed, δεν κάνει τη δουλειά της και διαδραματίζει έναν πολύ πολιτικό ρόλο.
Ο Τραμπ είπε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για την περιουσιακή του κατάσταση όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος στον οποίο υποβάλλεται η αντίπαλός του. Ειδικότερα, υποστήριξε πως τελεί υπό φορολογικό έλεγχο επί σχεδόν 15 χρόνια και του έχει γίνει «τρόπος ζωής σχεδόν», προσθέτοντας ότι θα αποκαλύψει το πόσους φόρους πλήρωσε, όταν η Κλίντον δώσει στη δημοσιότητα πάνω από 30.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η Κλίντον επιτέθηκε στον Τραμπ όσον αφορά στα φορολογικά του, λέγοντας ότι για άλλη μια φορά παλινωδεί. «Υπάρχουν δημοσιεύματα περί του ότι ο μεγιστάνας οφείλει εκατομμύρια στη Γουόλ Στριτ και σε ξένες τράπεζες και μάλλον ο Τραμπ δεν θέλει οι Αμερικανοί να γνωρίζουν πόσα λίγα κατέβαλε σε φόρους» σημείωσε.

«Πρέπει να υπάρχει κάτι αληθινά σημαντικό, αν όχι τρομερό, που προσπαθεί να κρύψει» υποστήριξε η υποψήφια των Δημοκρατικών αναφερόμενη στη φορολογική δήλωση του Τραμπ και συμπλήρωσε πως δεν πιστεύει ότι θα τη δώσει ποτέ στη δημοσιότητα.
Ο συντονιστής της συζήτησης Λέστερ Χολτ δυσκολεύτηκε πολύ να τιθασεύσει τους υποψηφίους, οι οποίοι περνούσαν συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο.
Η τηλεμαχία, οκτώ εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, είναι κρίσιμης σημασίας την ώρα που οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να καταγράφουν ποσοστά που φέρουν τους δύο υποψηφίους σε απόσταση στατιστικού λάθους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, 70 ετών και η Χίλαρι Κλίντον, 68 ετών, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε ακόμη δύο τηλεμαχίες μέχρι τις εκλογές.
Πηγή: zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Η Microsoft βάζει λουκέτο σε όλα τα φυσικά της καταστήματα

Η Microsoft βάζει λουκέτο σε όλα τα φυσικά της καταστήματα

Αστέρας του ΝΒΑ, άστεγος, ζητιάνος, ναρκομανής και… πάλι στο παρκέ – Η παρανοϊκή ζωή του Ντελόντε Ουέστ

Ο Ντελόντε Ουέστ είναι έτοιμος να σταθεί και πάλι στα πόδια του!

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Διαψεύδει ο Νετανιάχου τη συμφωνία για εκεχειρία

Λίγο νωρίτερα δύο αιγυπτιακές πηγές είχαν δηλώσει ότι οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Ισραήλ συμφώνησαν στην κήρυξη εκεχειρίας στη νότια Γάζα

Οι πλούσιες χώρες της G7 χρωστάνε 13τρισ. δολάρια στις πιο φτωχές χώρες του κόσμου

Κι αντί να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απαιτούν αποπληρωμές τοκοχρεολυσίων 232 εκατομμυρίων δολαρίων

Εξέγερση στον Καναδά: Οι φορτηγατζήδες μπλοκάρουν τα σύνορα με τις ΗΠΑ!

Φόβοι για αιματηρή καταστολή

Ουκρανία: Το κορίτσι με το κόκκινο φόρεμα «περιγράφει την κατάσταση στη χώρα»

Ουκρανία: Το κορίτσι με το κόκκινο φόρεμα «περιγράφει την κατάσταση στη χώρα»

Ελληνοτουρκικά: Στο Αιγαίο ο στόλος και τα Rafale όλο το καλοκαίρι

Η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει σχέδια αντιμετώπισης ακόμα και για τα πιο ακραία…

Δικαίωση: Ελεύθερη η Μελέκ Ιπέκ, η γυναίκα που σκότωσε τον βιαστή και βασανιστή άντρα της

Μια νίκη για όλες τις γυναίκες που πέφτουν θύματα των κακοποιητικών συζύγων…

Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που διεστραμμένος άνδρας “στριμώχνει” κοριτσάκι σε ασανσέρ

Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που διεστραμμένος άνδρας “στριμώχνει” κοριτσάκι σε ασανσέρ

Το πρώτο κτήριο του νοσοκομείου στην Κίνα για τον κοροναϊό είναι ήδη έτοιμο

Το πρώτο κτήριο του νοσοκομείου στην Κίνα για τον κοροναϊό είναι ήδη…