Εκδήλωση για τα εγκαίνια του Επίτιμου Προξενείου της Λευκορωσίας, έγινε το βράδυ της Τετάρτης ( 19/10 ) σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης ιδιοκτησίας του κ. Ιβάν Σαββίδη. Ως πρόξενος ορίστηκε ο Μπόρις Μουζενίδης που δραστηριοποιείται με επιτυχία στον τουριστικό τομέα στη Θεσσαλονίκη αλλά και γενικότερα στη Β. Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, ο βουλευτής της Ένωση Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς αλλά και ο Πρέσβης της Λευκορωσίας στη Βουλγαρία κος Vladimir Voronkovich.

Τα εγκαίνια του Επίτιμου Προξενείου της Λευκορωσίας είχαν και έντονο Καστοριανό άρωμα καθώς παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς ‘’ Ο Προφήτης Ηλίας ‘’ κ. Ιωάννης Κορεντσίδης και ο πρώην Αντιδήμαρχος Καστοριάς κ. Δημήτριος Πετρόπουλος.

H Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά σημείωσε πως «πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση των σχέσεων των δυο λαών». Η Υφυπουργός τόνισε και την ομοιότητα των δυο λαών, λόγω της θρησκείας, αλλά και της γεωγραφικής θέσης που έχουν οι δυο χώρες. Επίσης, για τον Μπόρις Μουζενίδη, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε πως πρέπει η κυβέρνηση να στηρίζει τέτοιυς ανθρώπους που ανοίγουν θέσεις εργασίας.

«Από την επιλογή του Μπόρις Μουζενίδη, καταλαβαίνω την ποιότητα που έχει αυτή η χώρα, η Λευκορωσία. Δεν θα μπορούσαν καλύτερο εκπρόσωπο. Έχει προσφέρει πολλά στο ΑΕΠ της περιοχής μας» είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος, ο Μπόρις Μουζενίδης, αφού ζήτησε την κατανόηση των προσκεκλημένων, λέγοντας «δεν τα πάω πολύ καλά με τα Ελληνικά, αλλά θα προσπαθήσω», ανέφερε πως με την δημιουργία του Προξενείου της Λευκορωσίας, «θα δημιουργηθεί μια γέφυρα της πατρίδας για τους Λευκορώσους που μένουν στη Θεσσαλονίκη». Ενώ υποσχέθηκε πως «θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για μια ειλικρινή σχέση ανάμεσα στα δυο κράτη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah El Sisi

  Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου…

 Εντατικοί έλεγχοι με πρόστιμο 1.000 ευρώ για Καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης που πουλούν χύμα τσίπουρο και τσικουδιά

 Εντατικοί έλεγχοι με πρόστιμο 1.000 ευρώ για Καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης που…

Νέα καταγγελία για τον Παύλο Χαϊκάλη από την Sky Maddas: «Πρώτη φορά κάποιος με έβλεπε σαν αντικείμενο του σεξ»

Νέα καταγγελία για τον Παύλο Χαϊκάλη από την Sky Maddas: «Πρώτη φορά…

Απίστευτο περιστατικό στη Νάουσα: Δάγκωσε καταστηματάρχη που του ζήτησε πιστοποιητικό!

Απίστευτο περιστατικό στη Νάουσα: Δάγκωσε καταστηματάρχη που του ζήτησε πιστοποιητικό!

«Σφάζονται» οι λοιμωξιολόγοι – «Άχρηστες υπερβολές τα περί επιστροφής στην εποχή Bουχάν»

«Σφάζονται» οι λοιμωξιολόγοι – «Άχρηστες υπερβολές τα περί επιστροφής στην εποχή Bουχάν»

Cyber Monday 2020 η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020. Τι σημαίνει για το εμπόριο

Cyber Monday 2020 η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020. Τι σημαίνει για το…

Η ανάγκη για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό στους ιδιωτικούς φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τονίστηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό

Η ανάγκη για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό στους…

Οργισμένη ανάρτηση Καφετζόπουλου: Μη φοβάστε, μιλάτε!

Οργισμένη ανάρτηση Καφετζόπουλου: Μη φοβάστε, μιλάτε!

Το φθινόπωρο ξεκινά το νέο «εξοικονόμηση κατ’ οίκον» – κριτήρια & επιλεξιμότητα

Το νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ’ οίκον επανασχεδιάζεται με νέα κριτήρια και όρους…