Όπως και να το κάνουμε αποτελεί πολύ μεγάλο γεγονός για μια χώρα σαν την Ελλάδα τέτοιου είδους επισκέψεις αρχηγών κράτους όπως είναι η Ρωσία πόσο μάλλον η Αμερική που και οι δύο αυτές χώρες αποτελούν τις υπερδυνάμεις σε Παγκόσμιο επίπεδο και επηρεάζουν καταλυτικά τα δρώμενα στην Παγκόσμια πολιτική σκακιέρα.

Παρόλο το ότι είναι γνωστό με τον ερχομό τους δίνουν λίγα για να πάρουν πολλά τις περισσότερες μάλιστα φορές με λόγια και όχι με πράξεις ενώ οι ίδιοι απαιτούν πιεστικά πολλά.

Στα μέσα λοιπόν του Νοέμβρη όταν ήδη θα έχει εκλεγεί ο επόμενος κάτοικος του Λευκού Οίκου που η θητεία του αρχίζει τον Γενάρη του 2017 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποιώντας το τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη θα επισκεφτεί και την Ελλάδα.

Σε μια περίοδο μάλιστα όπου κατά τα άλλα εχθρός της Αμερικής Ερντογάν με τον επεκτατισμό που επιδιώκει για την χώρα του τα βάζει με όλους και με όλα για να πετύχει τους απαράδεκτους στόχους του. Τα βάζει και με την χώρα μας αμφισβητώντας Διεθνείς Συνθήκες που κατοχυρώνουν την απόλυτη κυριαρχία μας στο Αιγαίο. Γεγονός που αναγνωρίζεται και από τις ΗΠΑ διά του Προέδρου της Ομπάμα με επίσημες δηλώσεις του.

Το περίεργο όμως είναι το ότι συν τω χρόνω μας συμβουλεύει – αν αυτό είναι συμβουλή – να τα βρούμε με τους Τούρκους. Χωρίς να μας εξηγεί για πιο θέμα να τα βρούμε. Χωρίς να πιστεύουμε να εννοεί να του παραχωρήσουμε τα οκτώ νησιά μας που αμφισβητεί ή την Θεσσαλονίκη για την οποία έκανε λόγο τελευταία ο απρόβλεπτος Σουλτάνος. Ή μήπως να τα βρούμε για συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου που αποδείχτηκε που κρύβει η θάλασσα του Αιγαίου στα σπλάχνα της.

Εκτός και αν εννοεί την άμεση λύση του Κυπριακού όπως το απαιτεί η Τουρκία. Ένα Κυπριακό που είναι γνωστή η ιστορία σε τι εποχή έγινε η επέμβαση και κατακερμάτισε ένα ανεξάρτητο κράτος που αποτελεί εδώ και καιρό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Και όμως αυτή η Ευρώπη δέχεται να υπάρχει στρατός κατοχής από την Τουρκία όπως και οι δημοκρατικότατες ΗΠΑ επιμένοντας σε μια λύση με απόλυτη αποδοχή των Τουρκικών αιτημάτων.

Λέγεται πως η επίσκεψη στην Αθήνα του Ομπάμα έχει σαν στόχο να στείλει στο Βερολίνο μέσω της Αθήνας το μήνυμα για την ελάφρυνση του χρέους για να ανασάνει η οικονομία και ο λαός μας και να βρει τον δρόμο της ανάπτυξης.

Από την άλλη όμως επιμένει συμφωνώντας με το ΔΝΤ για τις μεταρρυθμίσεις που όμως όπως είναι γνωστό προβλέπουν πολύ σκληρά μέτρα που πρώτα θα πρέπει να υλοποιηθούν . Δηλαδή ‘’ τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα ‘’.

Ας περιμένουμε όμως να μάθουμε πόσο ευχάριστα νέα μας φέρνει στις αποσκευές του ο Πρόεδρος της Αμερικής. Και πιο αποτέλεσμα θα φέρουν όπως το απαιτεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη.

Όταν το Βερολίνο διά του υπουργού των Οικονομικών κύριου Σόϊμπλε έχει στυλώσει τα πόδια του στην άποψη τέτοιες αποφάσεις θα παρθούν μετά τις εκλογές του φθινοπώρου του 2017 στην χώρα του.

Η φιλόξενη χώρα μας και ο λαός της θα καλωσορίσει ελπίζοντας στον Μεγάλο Πρόεδρο της Μεγάλης Αμερικής πως δεν θα μας φέρει  μόνο λόγια και υποσχέσεις αλλά αποτελέσματα που θα αποδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις του με την επίσκεψή του.

Όσο για την συμβουλή ‘’ να τα βρούμε με τους Τούρκους ‘’ αυτό περιμένουμε να μας το διευκρινίσουν με σαφήνεια οι κυβερνώντες της χώρας μας. Που πιστεύουμε να είναι πολύ προσεκτικοί σε ότι υποσχεθούν.

Και προ παντός να μην ξεπουληθεί η υπόθεση Κύπρος γιατί είναι εμφανής η τρεμούρα από τις πιέσεις που υπάρχουν για την άμεση επίλυση από τις διαπραγματεύσεις με απαράδεκτες τις απαιτήσεις των Τουρκοκύπριων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Jared Diamond: «Οι κοινωνίες έχουν αυτοκαταστραφεί και συνεχίζουν να αυτοκαταστρέφονται»

Jared Diamond: «Οι κοινωνίες έχουν αυτοκαταστραφεί και συνεχίζουν να αυτοκαταστρέφονται»

Ιρανή τερματοφύλακας ξεσπά: “Είμαι γυναίκα, είναι bullying να λένε ότι είμαι άνδρας”

Ιρανή τερματοφύλακας ξεσπά: “Είμαι γυναίκα, είναι bullying να λένε ότι είμαι άνδρας”

18 θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το ξίδι και ελάχιστοι γνωρίζουν

Table of Contents Hide 18 θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το ξίδι και…

Έρευνα σοκ: Αποδεικνύεται ότι ένας άνθρωπος τη στιγμή που πεθαίνει ανακαλεί ολόκληρη τη ζωή του στη μνήμη – Ο εγκέφαλος πόσο συνεχίζει να ζει και μετά τον θάνατο;

Έρευνα σοκ: Αποδεικνύεται ότι ένας άνθρωπος τη στιγμή που πεθαίνει ανακαλεί ολόκληρη…

Ο πατέρας της γυναικολογίας που έκανε πειράματα μόνο σε μαύρες γυναίκες. Τις χειρουργούσε χωρίς τη συναίνεσή τους, χωρίς αναισθητικό, σε πρόχειρο ιατρείο και με θεατές

Ο πατέρας της γυναικολογίας που έκανε πειράματα μόνο σε μαύρες γυναίκες. Τις…

Ο “Ομφαλός της γης” στον πανίερο ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, Ιεροσολύμων. Γράφει ο Γιώργος Τ. Αλεξίου

Ο “Ομφαλός της γης” στον πανίερο ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, Ιεροσολύμων.…

Απεβίωσε στα 92 χρόνια ο τέως διευθυντής της Αγροτικής Τραπέζης Bόλου Βασίλης Καράτζιος, με καταγωγή από το Άργος Ορεστικό

Απεβίωσε στα 92 χρόνια ο τέως διευθυντής της Αγροτικής Τραπέζης Bόλου Βασίλης…

Η Κιμωλία

Η Κιμωλία – Το βίντεο που έκανε όλο το κόσμο να δακρύσει

Μαριγώ Ζαραφοπούλα: Η αφανής ηρωίδα που δρούσε ως κατάσκοπος και διέθεσε την περιουσία της στον στρατό

Table of Contents Hide Μαριγώ Ζαραφοπούλα: Η αφανής ηρωίδα που δρούσε ως…

ΠΟΥ: Το 90% των μαθητών πάσχει από διαταραχές άγχους λόγω του lockdown

Table of Contents Hide ΠΟΥ: Το 90% των μαθητών πάσχει από διαταραχές άγχους λόγω…