Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 ανοίγει τις Πύλες της η ετήσια, 31η Έμπορο-Βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της δόθηκε Συνέντευξη Τύπου από τους Προέδρους του Επιμελητηρίου & του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης, κ. Κ. Κυριακίδη & κ. Γ. Ευρενιάδη καθώς επίσης και από τον Διοικητή της Τροχαίας Κοζάνης, κ. Σπ. Διόγκαρη.

Στην Έκθεση θα συμμετέχουν περισσότεροι από 155 εκθέτες, παρουσιάζοντας μια πλούσια γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και ευρύτερα. Παρά τις δύσκολες  οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη Χώρα μας, οι συμμετοχές των επιχειρήσεων είναι αυξημένες συγκριτικά με τις δύο τελευταίες διοργανώσεις.

Τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 16/ 09/ 2015 και ώρα 19:30, από τον Υπουργό Οικονομίας, κ. Τρύφων Αλεξιάδη και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Σγουρίδη καθώς επίσης προσκλήθηκαν να παραστούν οι εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών & Φορέων.

Σε μια έκταση 4.500 τετραγωνικών μέτρων ανοιχτού και κλειστού εκθεσιακού χώρου θα παρουσιαστούν τοπικά προϊόντα του πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα προβάλλοντας την τοπική οικονομική δραστηριότητα που ζητά διέξοδο εν μέσω κρίσης. Στην έκθεση συμμετέχουν τα Σκόπια και η Ρωσία, ενώ μέγας χορηγός είναι η ΔΕΗ που θα λειτουργήσει με περίπτερο στον εξωτερικό εκθεσιακό χώρο με οδοντιατρείο σε συνεργασία με τους γιατρούς του κόσμου που θα κάνουν προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά από τις 16.00 έως 21.00 το βράδυ.

Η έκθεση που είναι αφιερωμένη στα αρωματικά φυτά θα φιλοξενήσει στο κεντρικό κτίριο του εκθεσιακού κέντρου 102 εκθέτες, στην μεγάλη τέντα 26, ενώ τον χώρο συμπληρώνουν στον υπαίθριο σειρά επιχειρήσεων με γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα. Μετά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης που θα πραγματοποιήσει ο υπηρεσιακός  αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κος Τρύφων Αλεξιάδης,θα γίνει περιήγηση στα περίπτερα της έκθεσης. Στην έκθεση θα παραστεί και ο Πρέσβης της Ταϊβάν, χώρα που θα είναι και η τιμώμενη στην επόμενη εμποροβιοτεχνική έκθεση.

Πλούσιο είναι και το πολιτιστικό πρόγραμμα της Έκθεσης, το οποίο περιλαμβάνει: την Τετάρτη 19/9/2015 και ώρα 21:00 – Συναυλία με τους Γιάννη Βαρδή και Γιώργο Λιανό, Ομάδες & Συλλόγους Παραδοσιακών χορών (θα ανακοινωθεί αναλυτικό πρόγραμμα), Μουσική Παράσταση με Έντεχνα & Ροκ τραγούδια, με τον Ντελμπιτζή Απόστολο, παρουσίαση  χορού tango και νυφικών χτενισμάτων, κ.α..

Τη Δευτέρα, 21/ 09/ 2015 & από τις 18:00 – 21:000, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση της Τροχαίας Κοζάνης, που με αφορμή την κλήρωση ποδηλάτων για μαθητές, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση & ενημέρωση των παιδιών στην ασφαλή οδική κυκλοφορία.

Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή της ΔΕΗ, η οποία σκοπό έχει να αναδείξει την κοινωνική ευαισθησία της,  μέσω της συνεργασίας με τους «Γιατρούς του Κόσμου» για παροχή βασικής ιατρικής υποστήριξης, σε «αδύναμους» συμπολίτες μας που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης. Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού υποστηρίζει το έργο της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» που παρέχουν προληπτικό έλεγχο και πρωτοβάθμια κλινική εξέταση, με συμβουλευτικό χαρακτήρα, δίνοντας έμφαση στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο η κινητή οδοντιατρική μονάδα των «Γιατρών του Κόσμου» με εθελοντές οδοντιάτρους θα παρέχει οδηγίες για τη στοματική υγιεινή σε παιδιά και γονείς θα λειτουργεί από 16 έως και 18 Σεπτεμβρίου 2015 και  ώρες 16:00 – 21:00.

Η είσοδος  είναι 2€, ενώ για την Τετάρτη 16/ 09/ 2015, λόγω της Συναυλίας «Βαρδή – Λιανού», η είσοδος θα είναι 5€. Τονίζουμε ότι το εισιτήριο της Συναυλίας, μπορεί ο επισκέπτης να το χρησιμοποιήσει  για  μια ακόμα επίσκεψη στην Έκθεση.

Το πρόγραμμα λειτουργίας της Έκθεσης είναι:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή  & Δευτέρα (16, 17, 18 & 21/09/2015):  17:30 – 22:30
Σάββατο & Κυριακή (19 & 20/09/2015) : 10:30 – 22:30

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/09

19:30 ΕΓΚΑΙΝΙΑ

20:00 Συναυλία με τους ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΔΗ και ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΑΝΟ

ΠΕΜΠΤΗ 17/09

19:30-20:00 Πολιτιστικός Σύλλογος Κοίλων 20:00-20:30 Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Καισαρείας «7 ΠΛΑΤΑΝΙΑ» Χοροί Ηπείρου 21:00 Ελληνικό, έντεχνο και ροκ με τον ΝΤΕΛΜΠΙΤΖΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/09

19:30-20:00 Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ» Χοροί Μακεδονίας

20:00-20:30 Πρότυπος Πολιτιστικός Σύλλογος ΖΕΠ Χοροί Κεντρικής Μακεδονίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/09

18:00-21:00

Ημερίδα :Από την Ένωση αρωματικών φυτών Ελλάδας με θέμα την καλλιέργεια, μεταποίηση και εμπορία αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην Μακεδονία.

19:00-19:30 Πανελλήνια Ένωση Κουβουκλιωτών «Ο ΟΣΙΟΣ ΒΑΡΑΔΑΤΟΣ ΕΚ ΠΡΟΥΣΗΣ» Μικρασιάτικοι χοροί

19:30-20:00 Γευσιγνωσία Φλώρινας, Γαστρονομικός προορισμός με παραδοσιακά μαγειρέματα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/09

19:30-21:00 Παρουσίαση χορού ΤΑΝGO και Νυφικών Χτενισμάτων από το “Studio Beauty” και τον οίκο νυφικών «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/09

18:00-21:00 Εκδήλωση της Τροχαίας αφιερωμένη στα παιδιά (κληρώσεις ποδηλάτων)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Σύσταση της Π.Ε. Καστοριάς προς  τους πολίτες της περιοχής  προς αποφυγή  διασποράς του κορωναϊού

Σύσταση της Π.Ε. Καστοριάς προς  τους πολίτες της περιοχής  προς αποφυγή  διασποράς…

Ενημερωτικά φυλλάδια, στη λαϊκή αγορά, για την πρόληψη των τηλεφωνικών απατών.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους πολίτες για τους τρόπους που οι επιτήδειοι θα προσπαθήσουν να τους “προσεγγίσουν”

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Πρωτοπόροι οι Γουνεργάτες στην πιστοποίηση του επαγγέλματος του γουναρά

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Πρωτοπόροι οι Γουνεργάτες στην πιστοποίηση του επαγγέλματος του γουναρά

Συλλογή σχολικών ειδών για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές

Λίγες ημέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, εκατοντάδες οικογένειες συρρέουν στα βιβλιοπωλεία…

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε αγροτική-δασική περιοχή της Καστοριάς, για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε αγροτική-δασική περιοχή της Καστοριάς, για παράβαση της νομοθεσίας…

Συλλήψεις ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, καταδικαστικές αποφάσεις και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών   

Συλλήψεις ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Σύσταση Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Σύσταση Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας

Τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Ιστορικού Συλλόγου των Καστοριανών του Μόντρεαλ Καναδά «ΟΜΟΝΟΙΑ», δρ. Θεόδωρος Χαλάτσης.

Κατά την ιδιαίτερα φιλική συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Καστοριανή Ομογένεια…

Βιωματική επίσκεψη Καστοριανού δασκάλου στο αρχαίο Νεκρομαντείο της Εφύρας και στον ποταμό Αχέροντα Θεσπρωτίας. 22 Ιουλίου 2018

Βιωματική επίσκεψη Καστοριανού δασκάλου στο αρχαίο Νεκρομαντείο της Εφύρας και στον ποταμό…