Η κακοκαιρία θα επηρεάσει όλα τα ηπειρωτικά απο τη Θεσσαλία και κάτω – Εύβοια, Βοιωτία και Κρήτη οι περιοχές που θα αντιμετωπίσουν τα περισσότερα προβλήματα – Από το απόγευμα του Σαββάτου η βελτίωση

Στα λευκά ξημέρωσε η Αττική αλλά και αρκετές περιοχές σε όλη τη χώρα από τη Θεσσαλία και κάτω με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι η σημερινή ημέρα θα είναι η πιο δύσκολη. Δύσκολα θα είναι και τα επόμενα 24ωρα καθώς οι σφοδρές χιονοπτώσεις, οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός θα συνεχιστούν.

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος: «Επιλεκτικός αλλά έντονος θα είναι ο χιονιάς του επόμενου τριημέρου, οι περιοχές οι οποίες θα επηρεαστούν από τις χιονοπτώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι και σφοδρές θα είναι στα τμήματα της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, κυρίως της Μαγνησίας, της νοτιοανατολικής Στερεάς, από το ύψος δηλαδή της Φθιώτιδας μέχρι και την Αττική. Στην Εύβοια η χιονόπτωση θα είναι ιδιαίτερα έντονη όπως και στην περιοχή των Σποράδων στα Ανατολικά της Πελοποννήσου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη αλλά και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Πρόκειται για ένα χιονιά ο οποίος θα συνοδεύεται από σφοδρούς και θυελλώδεις ανέμους των οποίων οι εντάσεις θα φτάνουν έως και τα δέκα μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο. Επομένως πρώτο και σημαντικότερο είναι τα μεγάλα ύψη χιονοπτώσεων που περιμένουμε κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των αντίστοιχων τμημάτων. Βεβαίως οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν μέχρι και τις πεδινές περιοχές αφού φαίνεται ότι θα έχει ιδιαίτερη ένταση και δυναμική το σύστημα αυτό».

Όπως τονίζει: «Το δεύτερο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας και πολύ σημαντικό είναι ότι λόγω των θυελλωδών ανέμων θα έχουμε προβλήματα, ενδεχομένως και με ολικό απαγορευτικό στην περιοχή του Αιγαίου κατά τη διάρκεια αυτού του τριημέρου».

Το τρίτο και σημαντικό είναι ότι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ο ισχυρός παγετός θα κάνουν εμφάνιση σε πολλές περιοχές της χώρας και ιδιαιτέρως στην Βόρεια Ελλάδα που πρέπει να πούμε ότι στα Δυτικά της χώρας, δηλαδή το Ιόνιο, τα Δυτικά Ηπειρωτικά και τη Βόρεια Ηπειρωτική χώρα δεν θα πέσει ούτε νιφάδα. Ακόμη και στα χιονοδρομικά κέντρα δεν θα χιονίσει. Θα επικρατεί κατά διαστήματα ήλιος αλλά με… δόντια, με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ορεινές περιοχές κατά τη διάρκεια του τριημέρου, νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας ο υδράργυρος θα πέσει ακόμη και στους -10 με -12 βαθμούς Κελσίου που σημαίνει ότι ο παγετός θα είναι ισχυρός».

Στο «μάτι» του χιονιά Εύβοια, Βοιωτία και Κρήτη

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο: «οι περιοχές που θα βιώσουν την ένταση και θα βρεθούν στο “μάτι” του χιονιά είναι τμήματα της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Κρήτης όπου θα χιονίσει σε πάρα πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Στα λευκά ντύθηκε η Αττική – Χιόνια και στο Σύνταγμα

Αρκετές και πυκνές χιονοπτώσεις  προβλέπονται και στην περιοχή της Αττικής. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι τα «τα τμήματα τα οποία θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι του αυτά του βορείου τόξου του νομού. Άρα από τα Δυτικά προάστια μέχρι και τα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του νομού θα υπάρξουν σφοδρές χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα τμήματα θα είναι σε ένταση αλλά πιο εξασθενημένα τα φαινόμενα σε σχέση με τις βόρειες περιοχές. Εκτιμώ ότι θα έχουμε χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια κυρίως της Παρασκευής, ακόμη και μέσα στο κέντρο της πόλης δηλαδή, στο Σύνταγμα. Στα νότια προάστια ενδεχομένως να έχουμε χιονοπτώσεις οι οποίες θα εναλλάσσονται με χιονόνερο διότι στις παραλιακές περιοχές δεν θα είναι κατάλληλη η θερμοκρασία για χιονόστρωση. Να σημειωθεί πως δεν θα είναι κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι νεφώσεις συμπαγείς και πυκνές θα έχουμε και εναλλαγές στον καιρό, διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Άρα θα έχουμε εξάρσεις και υφέσεις στις χιονοπτώσεις του νομού Αττικής αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές. Βελτίωση περιμένουμε από το μεσημέρι προς το απόγευμα του Σαββάτου όπου τα όποια φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί σε περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενίσει μέσα στην Κυριακή το σύστημα αυτό. Για την Αθήνα, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 4 με 5 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστή στους 0 βαθμούς Κελσίου και βεβαίως στα Βόρεια προάστια τόσο η μέγιστη όσο και η ελάχιστη θα είναι κατά ένα με δύο βαθμούς χαμηλότερη».

Στο… έλεος του χιονιά η Βοιωτία – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Την προσοχή των οδηγών εφιστά ο Γιάννης Καλλιάνος αφού απαραίτητη θα είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο οδικό δίκτυο.

«Θα έχουμε τρομερά προβλήματα στο οδικό δίκτυο από την Κηφισιά μέχρι και την Λαμία. Η περιοχή της Βοιωτίας θα βρεθεί πραγματικά στο έλεος του χιονιά».

Κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη

Για τη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι πολύ καλύτερος, θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό και με ηλιοφάνεια, ωστόσο νωρίς το πρωί η θερμοκρασία θα πέφτει στους -3 βαθμούς Κελσίου όλες αυτές τις ημέρες άρα λοιπόν θα είναι ισχυρός και ο παγετός. Με τους βοριάδες 8, 9 και 10 μποφόρ στο Αιγαίο η αίσθηση της θερμοκρασίας θα είναι κατά 7 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

ΟΑΕΔ: 14 ανοιχτά προγράμματα για ανέργους (λίστα)

ΟΑΕΔ: 14 ανοιχτά προγράμματα για ανέργους (λίστα)

ΣΗΠΕ: Ανησυχία για την κατανομή της κρατικής διαφημιστικής δαπάνης

ΣΗΠΕ: Ανησυχία για την κατανομή της κρατικής διαφημιστικής δαπάνης

ΟΑΕΔ: Δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεάτρου σε εργαζόμενους και ανέργους

ΟΑΕΔ: Δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεάτρου σε εργαζόμενους και ανέργους

Σάμος: Φωτιά στον καταυλισμό έξω από το ΚΥΤ

Σάμος: Φωτιά στον καταυλισμό έξω από το ΚΥΤ

Τέμπη: Αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ διεκδικεί η οικογένεια του 62χρονου ελεγκτή του μοιραίου τρένου

Η πρώτη αγωγή αποζημίωσης συγγενών θύματος που φθάνει στο ακροατήριο

“Μπήκε” η υπογραφή υπουργικής απόφασης για τον κατώτατο μισθό

“Μπήκε” η υπογραφή υπουργικής απόφασης για τον κατώτατο μισθό

Κοινωνικό Μέρισμα: Ανοικτό να δοθεί σε φιλοξενούμενους ανέργους – Με προσυμπληρωμένη αίτηση

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Φωτίου τόνισε ότι οι άνεργοι εμπεριέχονται στους…

13033: Πώς θα στέλνετε δωρεάν sms για να πάρετε άδεια κυκλοφορίας

13033: Πώς θα στέλνετε δωρεάν sms για να πάρετε άδεια κυκλοφορίας

Κοροναϊός – Αθηνά Λινού – «Θα γλιτώναμε 3.000 θανάτους αν παίρναμε μέτρα στα ΜΜΜ»

Η χώρα θα γλίτωνε 3.000 θανάτους, αν υπήρχαν επαρκή μέτρα στα μέσα…

Τσίπρας: «Ομολογία ενοχής και αποτυχίας Μητσοτάκη η απόσυρση της τηλεκατάρτισης»

Τσίπρας: «Ομολογία ενοχής και αποτυχίας Μητσοτάκη η απόσυρση της τηλεκατάρτισης»