Περισσότερα από 400 παραπήγματα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες της Εμποροπανήγυρης 2015 στο Άργος Ορεστικό και ο Δήμος είναι πανέτοιμος με όλες του τις υπηρεσίες. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για μια εμποροπανήγυρη από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα αν όχι η μεγαλύτερη που έχει αντέξει εδώ και δεκαετίες στο πέρασμα του χρόνου…

Η Εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού δεν είναι ένα απλό γεγονός. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός στον οποίο περικλείεται η ψυχή του Άργους Ορεστικού, η δημιουργικότητα των κατοίκων του, καθώς και η ζωντάνια και το μεράκι όσων συμμετέχουν σ’ αυτήν.

Η Εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο σε μια έκθεση σύμφωνα με τις σύγχρονές απαιτήσεις βασισμένη στο δίπτυχο παράδοση και ιστορία και αποτελεί το πλέον σημαντικό εμπορικό και οικονομικό γεγονός του Δήμου Άργους Ορεστικού αλλά και του Νομού Καστοριάς.

Καλό παραδοσιακό φαγητό, φθηνές αγορές, παιδικά παιχνίδια, διασκέδαση, ανθρώπινες σχέσεις, πολιτισμός, εξυπηρέτηση, φιλοξενία, παράδοση, ανάπτυξη, είναι μερικά από τα στοιχεία της επιτυχίας που έγινε παράδοση.

Αξίζει να επισκεφτεί κάποιος το Άργος Ορεστικό, τις μέρες αυτές της Εμποροπανήγυρης, με θετικό πνεύμα παραμερίζοντας τις παραξενιές που μας έφερε ο καινούργιος γεμάτος άγχος τρόπος ζωής και να ξεφύγει για λίγο από την καθημερινότητα.

Από σήμερα ( 24/9 ) και για μία περίπου εβδομάδα το αργείτικο πανηγύρι φιλοδοξεί να είναι και φέτος σημείο αναφοράς για τους Καστοριανούς , που θα πάνε στο Άργος Ορεστικό όπου είναι από την προηγούμενη εβδομάδα όλα έτοιμα για να διεξαχθεί με επιτυχία και ασφάλεια και η φετινή εμποροπανήγυρη.

Ήδη από χθες είχαν στηθεί και ήταν ανοιχτά έστω και ανεπίσημα, καθώς η επίσημη έναρξη της Εμποροπανήγυρης ορίζεται από τον Δήμο Άργους Ορεστικού και είναι η 23η Σεπτεμβρίου, πάνω από 400 εμπορικά παραπήγματα ανανεωμένα που δεν θυμίζουν σε τίποτα τις παράγκες με τις λαμαρίνες των προηγούμενων ετών, ενώ σε ξεχωριστό χώρο ως πρέπει να είθισται, βρίσκονται οι ψησταριές και τα χαλβαδοποιεία .

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξή του στο inkastoria και τον δημοσιογράφο κ. Πετρόπουλο είχε δηλώσει για τη νέα εποχή της εμποροπανήγυρης ‘’ Κατ’ αρχήν να σας πω ότι ήταν ένας προσωπικός μου στόχος από το 2007 ως επικεφαλής της μειοψηφίας. Είχαμε κάνει και τότε κάποιες προτάσεις με άξονα να αγοραστούν τα σίδερα και να γίνει η κατασκευή απ’ ευθείας από το Δήμο αλλά δεν ευδοκίμησε. Μετά όμως τις δύο τελευταίες χρονιές με τα προβλήματα που προέκυψαν κυρίως από τα ελαττωματικά υλικά, αλλά και τη δυσαρέσκεια των εκθετών και την έλλειψη διάθεσης από πλευρά του κατασκευαστή να βελτιωθεί, ξεκίνησε ένας αγώνας από τον Φεβρουάριο να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Τα αρχικά μεγέθη βέβαια ήταν απογοητευτικά, όμως η κρίση βοήθησε τελικά να συμπιεστεί το κόστος. Η έρευνα για μια καλή τιμή έφτασε μέχρι την Ιταλία, όμως τελικά καταλήξαμε σε μια ελληνική εταιρεία που ανέλαβε και την κατασκευή. Να τονίσω ότι ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός και φυσικά προτιμήθηκε η χαμηλότερη προσφορά. Στο διαγωνισμό για τις μεταλλικές κατασκευές υπήρξαν τρεις μειοδότες και δύο για τις τέντες. Από εκεί και πέρα στόχος ήταν να υπάρξουν οι προδιαγραφές για επαναχρησιμοποίηση των κατασκευών αυτών, είτε σε εκδηλώσεις σε χωριά, είτε στη λαϊκή αγορά, όπου ούτως ή άλλως με τη νέα νομοθεσία απαιτείται οι θέσεις των εμπόρων-παραγωγών οφείλουν να είναι ομοιόμορφες και να διαθέτουν τέντες. Αυτό δηλαδή που τελικά φτιάξαμε. Ένα άλλο σημείο που θέλω να επισημάνω είναι ότι για την κατασκευή απασχολήθηκαν εργατικά χέρια από εδώ, από τον κλάδο της οικοδομής που μαστίζεται από ανεργία. Αναφορικά με το κόστος το οποίο βρίσκεται περίπου στα 150 χιλιάδες ευρώ, πιστεύουμε ότι σε δύο χρόνια θα αποσβεστεί. Υπάρχει και μια  συνεργασία με άλλους δήμους της χώρας που κάνουν πανηγύρια για ενοικίαση τμήματος αυτών μέσω προγραμματικών συμβάσεων ώστε να έχουμε και από εκεί κάποια έσοδα. ‘’

Όσο αναφορά το λούνα παρκ τώρα μετά τα πολλά κρούσματα θανατηφόρων ατυχημάτων ανά την Ελλάδα που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και μετά την περσινή επιτυχημένη επιλογή με το λούνα παρκ από τη γειτονική Ιταλία που πληρούσε τις προδιαγραφές που χρειάζονται ο Δήμος Άργους Ορεστικού ήταν και φέτος πολύ προσεκτικός στην επιλογή της επιχείρησης διότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν το πρώτο ζήτημα που έπεσε στο τραπέζι.

Και φέτος μέσα από την επιλογή του κατάλληλου λούνα παρκ θα έχουν την ευκαιρία τα παιδάκια αλλά και οι μεγάλοι να ζήσουν ξεχωριστές στιγμές παιχνιδιού από επαγγελματίες που θα κλέψουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Από σήμερα να επισημάνουμε ότι στην περιοχή της εμποροπανήγυρης θα είναι αυξημένη και η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, και του τμήματος της τροχαίας με την τελευταία να αναλαμβάνει τη ρύθμιση της κυκλοφορίας αφού μεγάλος όγκος οχημάτων αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή κυρίως το προσεχές Σαββατοκύριακο όπου και κορυφώνεται η κίνηση στην εμποροπανήγυρη.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι η Εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού διαρκεί από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δήμος Νεστορίου: Ορισμός δύο νέων άμισθων αντιδημάρχων

Δήμος Νεστορίου: Ορισμός δύο νέων άμισθων αντιδημάρχων

Υπογραφή σύμβασης και για την προσθήκη τεσσάρων αιθουσών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κωσταραζίου

Δήμος Άργους Ορεστικού

Επαφές του προέδρου του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας

Τις εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου παρακολούθησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς,…

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Καστοριά

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό…

Ανακοίνωση του Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής του Δήμου Άργους Ορεστικού

Ανακοίνωση του Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής του Δήμου Άργους Ορεστικού

Π.Ε. Καστοριάς: Πώς να εκτυπώσετε μόνοι σας τις βεβαιώσεις μετακίνησης πολιτών (τύπου Α και τύπου Β)

Table of Contents Hide Πώς εκδίδεται η βεβαίωση εργαζομένου (βεβαίωση τύπου Α)Έντυπο…

Κυριακή των Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου στην Μητρόπολη Καστοριάς [ΦΩΤΟ]

Κυριακή των Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου στην Μητρόπολη Καστοριάς [ΦΩΤΟ]