Ανυπόφορο το κρύο που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης παραμένει απλησίαστη. Ο συνδυασμός της αύξησης της φορολογίας με την αύξηση της διεθνούς τιμής του αργού πετρελαίου,  ανεβάζουν στο ζενίθ τις τιμές της λιανικής πώλησης. Πλέον το πετρέλαιο θέρμανσης, αντί να ζεστάνει κυριολεκτικά καίει τους καταναλωτές.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Π.Ε. Καστοριάς Λάζαρος Ζήσης, δήλωσε πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς αφενός η τιμή του πετρελαίου είναι απαγορευτική και αφετέρου υπάρχουν και δυσκολίες ως προς την οικονομική ενίσχυση, καθώς οι δικαιούχοι που υπέβαλλαν την αίτησή τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2016 αναμένεται να τους καταβληθεί στο τέλος του Ιανουαρίου 2017, ενώ όσοι τις υπέβαλλαν μετά την  31η Δεκεμβρίου 201, η καταβολή του επιδόματος θα γίνει έως τις 30 Ιουνίου. «Ο κόσμος δεν έχει χρήματα, αλλά και εμείς ως επαγγελματίες έχουμε πρόβλημα στο κομμάτι των παραγγελιών καθώς έχει σημειωθεί σημαντική πτώση. Βέβαια, οι παραγγελίες ανέβηκαν το Δεκέμβριο του 2016  και τον Ιανουάριο του 2017 σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο, δεν παύει η τιμή του να παραμένει απαγορευτική, ειδικά για την Π.Ε. Καστοριάς».

Να σημειωθεί πως οι ενδιαφερόμενοι, έχουν προθεσμία υποβολής αίτησης στο Μητρώο Δικαιούχων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης μέχρι τις  31 Μαΐου 2017. Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων. Σε περιπτώσεις αιτήσεων όπου υπάρχουν αμφιβολίες για τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις και ελέγχους εφόσον διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, το ποσό του επιδόματος θέρμανσης δύναται να καταβάλλεται έως 13 Οκτωβρίου 2017.

Πάγιο αίτημα όλων των βενζινοπωλών, είναι να πέσει η τιμή του πετρελαίου στα 60 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο «Θέλουμε ο κόσμος να μπορεί να το προμηθεύεται και να ζεσταίνεται.  Με το κρύο αυτών των ημερών, οι συμπολίτες μας  κυριολεκτικά υποφέρουν», ήταν τα λόγια του κ. Ζήση και συμπλήρωσε πως δεν αναμένεται να σημειωθεί αξιόλογη άνοδος ως προς τη ζήτηση του πετρελαίου, καθώς αυτή εξαρτάται άμεσα από την οικονομική κατάσταση των πολιτών, η οποία κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Μάλιστα ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά «Πλέον οι παραγγελίες γίνονται με το σταγονόμετρο».

Η φύση εκδικείται…

Ο κόσμος προκειμένου να μπορέσει να ζεσταθεί, καταφεύγει και σε άλλους τρόπους θέρμανσης. Η αιθαλομίχλη από την καύση ξύλων κακής ποιότητας, κάνει αισθητή την παρουσία της σε όλο το εύρος της Π.Ε. Καστοριάς « Είναι απολύτως κατανοητό, ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα, αλλά θέλει και πρέπει να ζεσταθεί. Παράλληλα όμως, πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, πως με αυτές τις μεθόδους κάνουμε πολύ κακό στο περιβάλλον. Τα δέντρα κόβονται ανεξέλεγκτα και πιστεύω ότι στο τέλος, θα γίνουμε μάρτυρες πολύ άσχημων φαινομένων εξαιτίας αυτής της κατάχρησης του περιβάλλοντος».

Η μόνη λύση λοιπόν σύμφωνα με τον κ. Ζήση είναι η χαμηλή τιμή του πετρελαίου και η επιδότηση αποτελεί απλώς ένα ημίμετρο «Μόνο έτσι θα στραφεί και πάλι ο κόσμος πως το πετρέλαιο και θα αποφύγουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση».

Παραγγελίες υπό όρους;

Όταν οι καιροί είναι πραγματικά δύσκολοι, βγαίνουν στο προσκήνιο ορισμένες φήμες, που στην ουσία, σκοπό έχουν είτε να αμαυρώσουν ένα κλάδο, είτε να προκαλέσουν μεγαλύτερες εντυπώσεις.

Μια εξ αυτών ήταν ότι  υπήρξε η άρνηση εκ μέρους πρατηριούχου να εξυπηρετήσει πελάτη, ο οποίος ήθελε να παραγγείλει λίγα λίτρα πετρελαίου θέρμανσης. Την πληροφορία αυτή, διέψευσε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της  Ένωσης  Βενζινοπωλών  Καστοριάς και εξήγησε πως λόγω της μεγάλης ζήτησης των τελευταίων δύο μηνών, πιθανότατα θα υπήρξε μια καθυστέρηση, ως προς τους χρόνους παράδοσης του πετρελαίου και όχι η άρνηση για τη συναλλαγή.

Ειδικότερα, είπε πως «Προσωπικά σε εμένα, δεν έχει γίνει καμία καταγγελία, ούτε έχει επικοινωνήσει μαζί μου κάποιος συνάδελφος για να με ενημερώσει ότι γεννήθηκε ένα τέτοιο θέμα, αλλά ούτε στο Διοικητικό Συμβούλιο ειπώθηκε το οποιοδήποτε παράπονο. Απλώς, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων γίνονται παραγγελίες 100 και 200 λίτρων με συνέπεια να μαζεύονται πάρα πολλές και είναι λογικό επόμενο να μην προλαβαίνει κάποιος συνάδελφος να τακτοποιήσει όλους τους πελάτες του ταυτόχρονα. Πρέπει να τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας  και πιστεύω πως ποτέ και για κανέναν λόγο δεν έγινε το οτιδήποτε εσκεμμένα. Απλώς θα πρέπει να κατανοήσουν και οι πελάτες ότι αυτό τον καιρό υπάρχει μεγάλη ζήτηση και θα πρέπει να εξυπηρετηθούν όλοι. Το πρόβλημα ξεκινάει από την κυβέρνηση, το οποίο εμείς δεν μπορούμε να το λύσουμε εμείς. Η τιμή έχει φτάσει στο ένα ευρώ το λίτρο, οι παραγγελίες που γίνονται αφορούν μικρή ποσότητα με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουμε να εξυπηρετήσουμε όλο τον κόσμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 02-11-2020 έως 08-11-2020)

  Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα…

Στην Καστοριά ο υπ. Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής

Στην Καστοριά ο υπ. Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-Άροσις ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 3 & 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Τρεις αγώνες θα διεξαχθούν εντός έδρας στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Διαμαντίδης» την…

Πρόσκληση στην τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των  Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, Προέδρων και Μελών των Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων Καστοριάς

Την ορκωμοσία θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικος

Σύλληψη 46χρονου αλλοδαπού για εισαγωγή και πώληση 1,544 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης

Την Πέμπτη (08-09-2016) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσπρωτίας, αστυνομικοί της Ομάδας…

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας  Καστοριάς

Ν. Καστοριάς: Προσφορά θέσης εργασίας σε γουνοποιητική επιχείρηση

Ν. Καστοριάς: Προσφορά θέσης εργασίας σε γουνοποιητική επιχείρηση

Η Καστοριά λέει «ΝΑΙ» στην Ανακύκλωση

Η Καστοριά λέει «ΝΑΙ» στην Ανακύκλωση. Ξεκίνησε το πρόγραμμα χωριστής συλλογής υπολειμμάτων…

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στην Ιεροπηγή

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στην Ιεροπηγή

Συνάντηση της φοιτητικής ομάδας ASPiRE με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης Νικόλαο Λυσσαρίδη και την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού Όλγα Πουταχίδου

  Συνάντηση της φοιτητικής ομάδας ASPiRE με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης Νικόλαο…