Κατά το παρελθόν σε κάθε χωριό της Π.Ε. Καστοριάς, υπήρχε και μια ποδοσφαιρική ομάδα. Δυστυχώς στη σημερινή εποχή, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Ωστόσο με τη συμβολή των ανθρώπων που αγαπούν πραγματικά το εν λόγω άθλημα, γίνεται η προσπάθεια να αλλάξουν τα πράγματα. Έτσι λοιπόν, η Ε.Π.Σ. Καστοριάς μπαίνει ξανά δυναμικά στο παιχνίδι και με μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων θα επαναφέρει τελικά το τοπικό ποδόσφαιρο στη θέση που του αξίζει.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Καστοριάς  παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας  που διοργάνωσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Καστοριάς την Κ. Δευτέρα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης,  με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της.

Προπονητές, διαιτητές,  ποδοσφαιριστές παλαίμαχοι και νέοι, παράγοντες,  πρόεδροι των ενώσεων από όλη την Ελλάδα και φίλαθλοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Παράλληλα και ο πολιτικός κόσμος της περιοχής παραβρέθηκε σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου.  Ανάμεσα τους ήταν η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, η Βουλευτής της Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και των τριών Δήμων.

«Ο στόχος αυτής της γιορτής ποδοσφαίρου είναι πολλαπλός. Αρχικά θελ ήσαμε να τιμήσουμε και να προβάλλουμε όλους τους ποδοσφαιριστές μας που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν και έπειτα να δημιουργήσουμε ένα κίνητρο για την ενασχόληση των νέων με το ποδόσφαιρο. Μιας και η Π.Ε. Καστοριάς δεν διαθέτει μια μεγάλη ομάδα ποδοσφαίρου, προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να ανεβάσουμε το επίπεδο και να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε στο βαθμό του εφικτού, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής μας», είπε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καστοριάς Δημήτρης Τριανταφύλλου και τόνισε πως σκοπός της Ένωσης είναι η παράλληλη σύσφιξη των σχέσεων όλων των σωματείων και των παραγόντων «Επιθυμούμε και την ανάδειξη όλων όσων βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν αυτή μας την προσπάθεια.  Η μαζικότητα και η συλλογικότητα, είναι ένας κοινός στόχος»

Κατά το πρώτο μέρος της εκδήλωσης τιμήθηκαν πρόσωπα με προσφορά στην κοινωνία, τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Παράλληλα, προβλήθηκε   φωτογραφικό υλικό σε  Video Wall  με όλα τα τιμώμενα πρόσωπα.

Στο δεύτερο μέρος  απονεμήθηκαν  τιμητικές διακρίσεις στα σωματεία που αναδείχτηκαν πρωταθλητές, δευτεραθλητές, κυπελλούχοι, και πρωταθλητές υποδομών της  Μικτής ομάδας Παίδων καθώς και ποδοσφαιριστές και διαιτητές που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2015-16.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως την εκδήλωση πλαισίωσε το Εργαστήρι Λαογραφίας και Παραδοσιακού χορού “ΌΡΜΟΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Εργασίες Καθαρισμού του Ρέματος Κεφαλαρίου από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Εκσυγχρονίζεται το αρδευτικό Καρπερού – Δήμητρας: Με το ποσό των 2.200.000€ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης χρηματοδοτεί το έργο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Εκσυγχρονίζεται το αρδευτικό Καρπερού  – Δήμητρας: Με το ποσό των 2.200.000€ από…

Σοβαρά μολυσμένος με πλαστικά και μικροπλαστικά ο Τάμεσης

Σοβαρά μολυσμένος με πλαστικά και μικροπλαστικά ο Τάμεσης

Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Φλώρινας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για νόθευση εγγράφου

Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Φλώρινας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε…

Συγκρότηση κλιμακίου για τη διενέργεια αυτοψιών στις Τοπικές Κοινότητες Λεύκης και Κορομηλιάς από τις πλημμύρες της 8ης Ιουλίου

Συγκρότηση κλιμακίου για τη διενέργεια αυτοψιών στις Τοπικές Κοινότητες Λεύκης και Κορομηλιάς…

Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση με τον κ. Μπράτη Δημήτριο

Από το νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Καστοριάς  

Ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο

  Ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, για την αντιμετώπιση…