«Τιμήσαμε τη μνήμη των θυμάτων, μια ημέρα παρακαταθήκης για τις σημερινές γενιές, αλλά και γι αυτές που θα έρθουν»

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Απριλίου, στην ιστορική Κλεισούρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 73 χρόνων από τη σφαγή των 280 αθώων θυμάτων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, παραβρέθηκε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία και εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαο Βούτση, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων αποδίδοντας έτσι τον ύστατο φόρο τιμής στους σφαγιασθέντες Κλεισουριώτες.

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου και τελέσθηκε επίσημη Θεία Λειτουργία και αρχιερατικό μνημόσυνο, χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ Σεραφείμ, ενώ εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος ενώ εκ μέρους της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών παραβρέθηκε ο Πρόεδρος  κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κ. Κώστας Σέλτσας.

«Σήμερα τιμήσαμε τη μνήμη των θυμάτων, μια ημέρα παρακαταθήκης για τις σημερινές γενιές, αλλά και γι’ αυτές που θα έρθουν. Η σφαγή της Κλεισούρας έχει ένα πολύ αρνητικό χαρακτηριστικό, διότι από τα 280 θύματα, τα 270 περίπου ήταν γυναίκες. Αυτό δείχνει όλη την έκταση της θηριωδίας εκείνης της ημέρας. Τέτοια δυσάρεστα γεγονότα πρέπει να μας παραδειγματίζουν και να μην επαναλαμβάνονται. Σήμερα έχοντας οδηγό την ιστορική γνώση και την ιστορική μνήμη όλων αυτών των γεγονότων, να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενωμένοι ενάντια στο φασισμό και να προχωρήσουμε σε ένα κόσμο ειρήνης, δημοκρατίας και αρμονικής συνύπαρξης των λαών», δήλωσε η βουλευτής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

ΕΛ.ΑΣ.: Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σε Άργος και Καστοριά, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου

ΕΛ.ΑΣ.: Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σε Άργος και Καστοριά, με αφορμή την έναρξη…

Παράταση υποβολής αιτήσεων για τα νέα προγράμματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καστοριάς

Παράταση υποβολής αιτήσεων για τα νέα προγράμματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης…

Παρέμβαση Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο Web Talk του World Jewish Congress με θέμα: «Πώς αντιμετώπισε η Ελλάδα την COVID-19»

Παρέμβαση Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο Web Talk του World Jewish Congress…

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ…

Ευχαριστήριο Δήμου Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς εκφράζει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς τον «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ»

Ο μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Ο μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική…

Σεμινάριο Διαχείρισης Κρίσεων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας : Απονομή των βεβαιώσεων επιτυχούς συμμετοχής

Με την τελετή απονομής των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε το απόγευμα…