Η καθαριότητα της πόλης δεν μπορεί να μην είναι η πρώτη και η τελευταία φροντίδα σε καθημερινή βάση της δημοτικής αρχής με τον εντεταλμένο αντιδήμαρχό της, πόσο μάλλον όταν αυτή η πόλη έχει τουριστική επισκεψιμότητα σε όλες τις εποχές του χρόνου.

Δεν θα μιλήσουμε για την υπόθεση της λίμνης αυτή την φορά και για τα προβλήματα που την ταλανίζουν ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έχουν ειπωθεί άλλωστε τόσα πολλά έχουν γίνει τόσες και τόσες προσπάθειες με προσωρινά τα αποτελέσματα τους.

Όμως για τα υπόλοιπα της πόλης και την καθαριότητά της που δεν παρουσιάζει εδώ που τα λέμε δυσκολίες για να είναι από κάθε πλευρά καθαρή για να μπορεί να διατηρεί την αρχοντιά της στην κυριολεξία η δημοτική αρχή κάνει τις προσπάθειες για να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα στην καθαριότητά της.

Τελευταία μάλιστα με απόφασή της έχει βάλει στο στόχαστρο της να απαλλάξει πολλούς δρόμους από εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα αυτοκίνητα αυτά αποτελούν εστίες μόλυνσης με τα λογιών – λογιών τρωκτικά που βρίσκουν στέγη σε αυτά.

Αρκεί μέσα από μια προσεγμένη έρευνα να αποδειχθεί πως πράγματι είναι εν αχρηστία χωρίς να έχουν καμιά τύχη να ξαναβγούν στους δρόμους.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μας διαβεβαιώνει πως έχει εντοπίσει γύρω στα 47 εκ των οποίων μόνον για 4 δεν αντιμετώπισε την άρνηση των ιδιοκτητών τους.

Θα λέγαμε λοιπόν αν η αντίδρασή τους αυτή οφείλεται στο ότι έχουν παραδοθεί οι πινακίδες τους στην εφορία λόγω αδυναμίας να αποπληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που τους ταλαιπωρεί τότε νομίζουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει κατανόηση, ανοχή και επιείκεια.

Αν όμως οι υπηρεσίες της αρμόδιας αντιδημαρχίας έχουν ασχοληθεί σχολαστικά για το καθένα από αυτά και έχουν διαπιστώσει πως δεν ανήκουν στην κατηγορία που προαναφέραμε αλλά ότι και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να κινηθούν λόγω της τελείας αχρήστευσης τους τότε να εφαρμοστεί ο Νόμος και να επισπευτεί η απόσυρσή τους γιατί όσο μένουν αραγμένα εν αχρηστία στους δρόμους της κάθε γειτονιάς αποτελούν κίνδυνο περισσότερο για τα παιδιά.

Το ενδιαφέρον για την διατήρηση της καθαριότητας της πόλης δεν είναι υποχρέωση μονάχα της δημοτικής αρχής που θα πρέπει βέβαια να έχει και τον πρώτο λόγο, εξίσου υποχρέωση έχουν και οι δημότες και με την συμπεριφορά τους αλλά και με το ενδιαφέρον τους να συμβάλλουν και αυτοί για την διατήρηση της πόλης καθαρής.

Και ο τρόπος συμπεριφοράς των δημοτών να αρνούνται να συναινέσουν για την απόσυρση των αυτοκινήτων τους αν αυτά είναι σε αχρηστία και δεν έχουν παραδοθεί οι πινακίδες για τους γνωστούς λόγους δεν συμβάλλουν σε καμία περίπτωση στην καθαριότητα της πόλης.

Αν τέλος δεν θέλουν να τα αποχωριστούν ας μεριμνήσουν να βρουν χώρους δικούς τους και να τα προστατεύσουν όπως αυτοί νομίζουν. Και όχι να χρησιμοποιούν δημόσιους δρόμους να τα κρατούν παρκαρισμένα.

Καιρός είναι να σεβόμαστε αλλά και να πειθαρχούμε στους Νόμους.

Και αν δεν το κάνουμε έχει όλο το δικαίωμα ο Δήμος παρουσία και της Τροχαίας να τον εφαρμόσει στην υπόθεση καθαριότητα της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παιδεία δεν είναι τα πτυχία αλλά η ταπεινότητα και η επιμονή στις αξίες μας

Παιδεία δεν είναι τα πτυχία αλλά η ταπεινότητα και η επιμονή στις…

Τι χρώμα έχει η ημερομηνία που γεννήθηκες; Δες τι σημαίνει για το χαρακτήρα σου!

Τι χρώμα έχει η ημερομηνία που γεννήθηκες; Δες τι σημαίνει για το…

Η δύσκολη πραγματικότητα του να είσαι αεροσυνοδός στην business class της Emirates Airlines

Η δύσκολη πραγματικότητα του να είσαι αεροσυνοδός στην business class της Emirates…

Το μυστήριο όσων γεννήθηκαν έως το 1985…

«H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε… Ήμαστε μια…

42χρονη αγόρασε κατεστραμμένο καταφύγιο, το μεταμόρφωσε σε ονειρεμένο σπίτι και το εσωτερικό του εντυπωσιάζει

42χρονη αγόρασε κατεστραμμένο καταφύγιο, το μεταμόρφωσε σε ονειρεμένο σπίτι και το εσωτερικό…

Εθισμός στον τζόγο: Από την μαγεία των αριθμών στην εξάρτηση

Table of Contents Hide Σύντομη ιστορική αναδρομήΥπάρχει υγιής τρόπος ενασχόλησης με τον…

Βίλα «φάντασμα»: Στοιχειώνει το σπίτι της Ζωζώς Σαπουντζάκη, δεν θυμίζει σε τίποτα το «στολίδι» του παρελθόντος

Η άλλοτε πανέμορφη βίλα της Ζωζώς Σαπουτζάκη στην Κινέτα σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα το παλιό…

Νίκος Αλιάγας: Η ζωή στα 6τμ, η ατελείωτη δουλειά, τα όνειρα, ο πατέρας του και το Παρίσι (video)

«Δούλευα νύχτες ατελείωτες – Ζούσα σε μια σοφίτα 6 τμ χωρίς νερό»

Όταν δίνεις, πλουτίζεις… δεν φτωχαίνεις: -Μια ιστορία με τεράστιο νόημα

Όταν δίνεις, πλουτίζεις… δεν φτωχαίνεις: -Μια ιστορία με τεράστιο νόημα