Μόλις δέκα ημέρες απέμειναν για να ανοίξει τις πύλες της η 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς (42η Kastoria International Fur Fair) η οποία θα διεξαχθεί από τις 4 έως και τις 7 Μαΐου 2017, στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/06b81TIPixQ” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe]

 

Της Χρύσας Κοσμίδου

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παραχώρησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” Ιωάννης Κορεντσίδης, προκειμένου να δώσει μια συνολική εικόνα για την 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, «Οι προετοιμασίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο ζενίθ τους και ρυθμίζουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε να είναι όλα έτοιμα και να υποδεχθούμε τους εκθέτες, αλλά και τους εμπορικούς επισκέπτες τους οποίους χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή για τις πολυπόθητες εμπορικές πράξεις».

Ως γνωστόν, η Δ.Ε.Γ.  Καστοριάς αποτελεί μέγα γεγονός της περιοχής, το οποίο δίνει την οικονομική και κοινωνική ανάσα, τόσο στους επιχειρηματίες της γούνας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή «Εδώ και 42 χρόνια δίνουμε το δυναμικό παρών στον κλάδο της γουνοποιίας», σχολίασε ο κ. Κορεντσίδης, και ανέφερε πως βάσει πληροφοριών τα στοιχεία για την έλευση των εμπορικών επισκεπτών είναι ιδιαίτερα θετικά «Η Δ.Ε.Γ. χρόνο με το χρόνο αναβαθμίζεται. Οι εκθέτες είναι αριθμητικά περισσότεροι σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά. Φυσικά υπάρχει και η ανάλογη ακμάζουσα ποιοτική τους πορεία».

Συνολικά θα συμμετάσχουν   στη 42η Δ.Ε.Γ. 115 εκθέτες, όπου η μερίδα του λέοντος  (80%) ανήκει φυσικά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καστοριά και στη Σιάτιστα, οι υπόλοιποι εκθέτες είναι από Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Φιλανδία, Σερβία, Ρωσία και Τουρκία. Επίσης, πολλοί είναι οι νέοι εκθέτες που θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στη Δ.Ε.Γ. Καστοριάς (20% επί του συνόλου των εκθετών) «Ο εκθεσιακός  χώρος έχει καλυφθεί εξολοκλήρου. Ευελπιστούμε ότι και από τις 49 χώρες που υπάρχει η εξαγωγή των γουνοποιητικών προϊόντων, θα υπάρξει εκπροσώπηση », σημείωσε ο κ. Κορεντσίδης.

Σε ό,τι αφορά την έλευση των εμπορικών επισκεπτών οι δύο πτήσεις τσάρτερ που είχαν προγραμματιστεί, έχουν οριστικοποιηθεί. Αναλυτικά η μια πτήση είναι από τη Μόσχα, ενώ η άλλη από το Κίεβο. Από τη Ρωσία, βάσει στοιχείων θα επισκεφτούν τη Δ.Ε.Γ. 300 εμπορικοί επισκέπτες και 100 από την Ουκρανία «Η πληρότητα των ξενοδοχείων της Π.Ε. Καστοριάς  μαρτυρά πως η επισκεψιμότητα θα είναι έντονη. Υπάρχει μια αισιοδοξία η οποία διαχέεται στην ατμόσφαιρα, επίσης υπάρχει η διάθεση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα  από όλα  τα μέλη του Δ.Σ. και αυτό το δείχνουν καθημερινά. Η προσπάθεια γίνεται, και πιστεύουμε πως θα έχουμε μια καθόλα επιτυχημένη Έκθεση Γούνας». Επίσης, έχουν καλεστεί υψηλοί προσκεκλημένοι από Ελλάδα και εξωτερικό. Η ασφάλεια του χώρου έχει ανατεθεί σε αξιόλογη ελληνική εταιρία και  κατά το τετραήμερο της Έκθεσης, θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα ασφαλείας «Είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει μια ομαλή διεξαγωγή της Δ.Ε.Θ. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είμαστε πανέτοιμοι για να ξεκινήσει η έκθεση στις 4 Μαΐου».

Η είσοδος για τους εμπορικούς επισκέπτες του εξωτερικού, αλλά και για τους επισκέπτες εκτός των συνόρων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, είναι δωρεάν. Όσοι δεν ανήκουν στις προαναφερόμενες ομάδες, θα καταβάλουν μια συμβολική τιμή εισόδου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το gala της 42ης Δ.Ε.Γ. θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, σε μια περιοχή που τονίζει την παράδοση της Καστοριάς «Σε κάθε εκδήλωση που πραγματοποιούμε, θέλουμε να δώσουμε πνοή στην πόλη της Καστοριάς και να ζει στους ρυθμούς της έκθεσης με γεγονότα» πληροφόρησε ο Πρόεδρος.

Τέλος, ο κ. Κορεντσίδης ενημέρωσε πως αμέσως μόλις τελειώσει η 42η Δ.Ε.Γ. Καστοριάς, θα  ξεκινήσουν οι εργασίες για το 2nd Fur Shopping Fevistal «Επίσης, αφήνουμε μια μικρή έκπληξη για μετά τις 7 Μαΐου και επιπρόσθετα θα πραγματοποιήσουμε και  κάποιες άλλες  δράσεις που θα τονώσουν τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις, αλλά και την οικονομία του τόπου μας. Περιμένουμε με τη λήξη της έκθεσης να έχουμε θετικότατα αποτελέσματα, ώστε να έχει ο κλάδος την πορεία που δικαιούται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Οι Καστοριείς γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη και πρόσφεραν τον οβολό τους για την αγορά σκιφ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» στο Γουάιτστόουν το βράδυ της Πέμπτης

Το φοιτητικό παράρτημα του IEEE του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά για δεύτερη συνεχή χρονιά έλαβε το IEEE Regional Exemplary Student Branch Award 2019

Το φοιτητικό παράρτημα του IEEE του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας…

Τι είναι η Κινησιολογία; Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education*

Τι είναι η Κινησιολογία;  Γράφει ο Νικόλαος  Παγούνης, M.Sc Sport Science &…

Ι. Κορεντσίδης: «Βάζουμε θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη».

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 τα εγκαίνια της…

Η Εορτή του Προφήτου Ηλιού στον Απόσκεπο Καστοριάς

Η Εορτή του Προφήτου Ηλιού στον Απόσκεπο Καστοριάς

Συνάντηση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με το Διοικητή του Μποδοσάκειου Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαίδας

  Συνάντηση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με το Διοικητή του Μποδοσάκειου Γενικού Νοσοκομείου…

Βράβευση των Αριστούχων Μαθητών Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

H Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας…