Ποιος θα το πίστευε πριν μερικά χρόνια ότι ο Ατρόμητος θα μπορούσε να διεισδύσει σε ένα τόσο δύσκολο «κομμάτι» του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι της χώρας. Και όμως έγινε. Ο Ατρόμητος μπήκε στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Βορείου Ελλάδος σαν μια μεγάλη ομάδα μέσα από το δίκτυο σχολών που επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα.

Την επίσημη έναρξη της συνεργασίας πραγματοποίησε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Καστοριάς και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος του Α.Ο Κάστωρ κ. Σταύρος Μπαχαδέρογλου μαζί με τους προπονητές του Κάστορα σε όλα τα τμήματα και ο υπεύθυνος του δικτύου σχολών Τόλης Αποστόλου και αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ακαδημία είναι η δεύτερη που επιλέγεται ως μέλος της ομάδας του Ατρομήτου από την Βόρεια Ελλάδα.

Την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτησε ο πρόεδρος του ΑΟ Κάστωρ Σταύρος Μπαχαδέρογλου ο οποίος τόνισε ότι είναι χαρά και τιμή για την ομάδα του η επίτευξη συνεργασίας με τον Ατρόμητο τον οποίο χαρακτήρισε ως: ‘’ μια υγιή ομάδα που κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και που διαθέτει μια από τις κορυφαίες ακαδημίες στην Ελλάδα» και πρόσθεσε : ‘’ Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε πλέον με μία μεγάλη ΠΑΕ, όπως είναι ο Ατρόμητος και μπορούμε να δώσουμε ώθηση στα ταλέντα της ευρύτερης περιοχής να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει τις ακαδημίες μας που αποτελούν το βάθος και το μέλλον μας. Ως διοίκηση θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που έχουμε θέσει’’.

Το πάνελ των ομιλητών πλαισίωσαν, ο Υπεύθυνος του Δικτύου Σχολών Ατρόμητου Τόλης Αποστόλου, ο συνεργάτης προπονητή της Κ20 Ατρομήτου Κώστας Παρθενίου και οι προπονητές του ΑΟ Κάστωρ Παναγιώτης Αντωνίου και Μίμης Μπαχαδέρογλου, ενώ χαιρετισμό απέφθυνε και ο εκπρόσωπος της ΕΠΣ Καστοριάς Ιάκωβος Κοσκοσίδης.

Ο υπεύθυνος του Δικτύου Σχολών Ατρόμητου, Απόστολος Αποστόλου, μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργου Σπανού, ευχαριστώντας τον πρόεδρο του Α.Ο. Κάστωρ και το Δ.Σ. για τη συνεργασία αλλά και την φιλοξενία, ενώ συνέχισε λέγοντας ‘’ Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε σήμερα κοντά σας, σε μία τόσο άρτια και οργανωμένη εκδήλωση. Εμείς ως Ατρόμητος κάνουμε τη δική μας προσπάθεια να φέρουμε κοντά στον αθλητισμό ακόμη περισσότερα παιδιά. Στόχος μας είναι μέσα από μία αγαστή συνεργασία, να δώσουμε την τεχνογνωσία και το πρόγραμμα μιας μεγάλης ομάδας όπως ο Ατρόμητος στα παιδιά των ακαδημιών που συγκροτούν το δίκτυό μας, το οποίο μέσα σε διάστημα ενός χρόνου έχουμε φτάσει τις 15 συνεργαζόμενες ακαδημίες. Η φιλοσοφία μας είναι να αγκαλιάσουμε την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, δίνοντας το δικό μας στίγμα. Είναι χαρά μας να βλέπουμε το “αστέρι” του Ατρόμητου πλέον και στην Καστοριά,  την οποία τιμούμε και στηρίζουμε.’’

Ο κ. Αποστόλου παρουσίασε λεπτομέρειες της συνεργασίας αυτής, ενώ παρουσίασε και το πλάνο και τις αρχές του Δικτύου Σχολών Ατρόμητου το οποίο περιλαμβάνει αναλυτικά:

 

ΣΤΟΧΟΣ

Η σωστή αθλητική και κοινωνική εκπαίδευση και ψυχαγωγία των νεαρών αθλητών.
Η εκπαίδευση των στελεχών των Σχολών στα πρότυπα λειτουργίας της Ακαδημίας.
Η σωστή ενημέρωση και υποστήριξη των γονέων που έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νεαρών αθλητών.
Οργάνωση άρτιων, τεχνικά και λειτουργικά σχολών ποδοσφαίρου που θα οδηγήσει στην ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση και αξιολόγησης των νεαρών ποδοσφαιριστών ηλικίας από πέντε ως και δεκαπέντε ετών (5-15).

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Οι σχολές ποδοσφαίρου του Ατρόμητου λειτουργούν σαν το πρώτο βήμα ένταξης στο μαζικό και αναπτυξιακό αθλητισμό, όπου παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών έρχονται σε πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο και τον Ατρόμητο. Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά το ποδόσφαιρο αποτελεί. πηγή διασκέδασης. Είναι ένα άθλημα το οποίο θα τους εφοδιάσει με αρετές εξαιρετικά πολύτιμες για το μέλλον τους. Η απόκτηση αυτοπεποίθησης και θάρρους, η καλλιέργεια της ομαδικότητας και η συνεργασία, η πειθαρχία αποτελούν τα πιο σημαντικά εφόδια για να συγκροτηθεί με σωστό τρόπο η προσωπικότητα του παιδιού. Στις μικρές ηλικίες, το ποδόσφαιρο οφείλει να προσφέρει διασκέδαση στα παιδιά, η νίκη σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός και η ήττα πρέπει να αντιμετωπίζεται με το σωστό τρόπο.

Το ποδόσφαιρο εκτός από την ανάδειξη νέων ταλέντων μπορεί να λειτουργήσει και ως μέσο αύξησης της φυσικής δραστηριότητας του παιδιού σε μια εποχή όπου τα παιδιά σπαταλούν αρκετό χρόνο στην τηλεόραση και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας του παιδιού και η υιοθέτηση της καθιστικής ζωής θεωρείται ένας από τους βασικότερους λόγους παχυσαρκίας στα παιδιά. Μέσω λοιπόν της ενασχόλησης τους με το ποδόσφαιρο δίνεται η ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική κατάσταση και να υιοθετήσουν ένα τρόπο ζωής και άσκησης που θα τους συντροφεύει στην ενήλικη ζωή τους.

ΕΝΙΑΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΩΝ

Η οργάνωση και η λειτουργία ανάμεσα στην Ακαδημία του Ατρόμητου και το Δίκτυο Σχολών θα έχει στόχο

Τη δημιουργία ενιαίου οράματος και φιλοσοφίας
Τη δημιουργία ενιαίου συστήματος προπόνησης παρακολούθησης και αξιολόγησης τόσο των αγωνιστικών τμημάτων της Ακαδημίας όσο και των Σχολών
Την αθλητική, εμπορική και κοινωνική αναβάθμιση του Δικτύου Σχολών.
Την ανίχνευση, εκπαίδευση αξιολόγηση και αξιοποίηση των νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών σε όλη την Ελλάδα.

Το Δίκτυο Ποδοσφαιρικών Σχολών αναπτύσσεται συνεχώς και αποκτά δυναμική παρουσία σε όλη την Ελλάδα υπό την αιγίδα και πιστοποίηση της ΠΑΕ Ατρόμητος.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Σε άμεση συνεργασία με τη Διεύθυνση της Ακαδημίας του Ατρόμητου θα καθορίζονται οι δραστηριότητες των Σχολών πέρα από την καθημερινή προπονητική εκπαίδευση και θα διεξάγονται τα παρακάτω:

Αξιολόγηση ποδοσφαιριστών.
Ποδοσφαιρικά τουρνουά με την συμμετοχή των Σχολών του Δικτύου.
Αθλητικά Camps.
Κοινωνικές, φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δράσεις.
Εξειδικευμένα σεμινάρια προπονητικής για τους προπονητές των Σχολών.
Επιστημονικές ημερίδες για τους προπονητές και τους γονείς με θέματα παιδοψυχολογίας και αθλητικής διατροφής.
Εργομετρικές μετρήσεις για την αξιολόγηση των ικανοτήτων των αθλητών.
Grandmeetings- Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου Σχολών, με την συμμετοχή αθλητών, προπονητών, γονέων από όλη την Ελλάδα.

ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

Η Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Ατρόμητου εφαρμόζει ένα μεθοδικό σύστημα ανίχνευσης και αξιολόγησης νεαρών ποδοσφαιριστών σε άμεση συνεργασία με τους υπευθύνους των Σχολών μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα πραγματοποιούνται αξιολογήσεις νεαρών ποδοσφαιριστών στις εγκαταστάσεις των Σχολών σε όλη την Ελλάδα.

Η αξιολόγηση των νεαρών αθλητών θα γίνεται από στελέχη της Ακαδημίας του Ατρόμητου σε συνεργασία με τους προπονητές των σχολών.

Τα παιδιά που θα ξεχωρίσουν θα αξιολογούνται εκ νέου στο Προπονητικό Κέντρο του Ατρόμητου από το σύνολο των αρμοδίων στελεχών ης Ακαδημίας και της ΠΑΕ Ατρόμητος. Πέρα από το ποδοσφαιρικό ταλέντο η Ακαδημία του Ατρόμητου θα δίνει τη δυνατότητα και σε αθλητές που ξεχωρίζουν για το χαρακτήρα και το ήθος τους, να ενταχθούν στα αγωνιστικά τμήματά μας.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Στους αθλητές των Σχολών μας θα παρέχονται:

Κάρτα μέλους του Δικτύου Σχολών της ΠΑΕ Ατρόμητος για την αγορά προϊόντων από το e-shopτου Ατρόμητου με ειδική έκπτωση.
Δυνατότητα αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών σε προνομιακές τιμές από τους χορηγούς μας.
Επισκέψεις στο γήπεδο του Ατρόμητου και παρακολούθηση των εντός έδρας αγώνων της επαγγελματικής ομάδας όπως επίσης και της ομάδας Νέων του Ατρόμητου στο Προπονητικό Κέντρο του Ατρόμητου.
Αγώνες με τα αγωνιστικά τμήματα Υποδομής της Ακαδημίας μας.
Συνάντηση και γνωριμίας των αθλητών των Σχολών μας με τους ποδοσφαιριστές της Α’ ομάδας.
Επιστημονικές ημερίδες για τους γονείς με θέματα αθλητικής διατροφής και παιδοψυχολογίας.

 

Στο φινάλε της παρουσίασης τα δεκάδες παιδιά που στελεχώνουν τις ακαδημίες του ΑΟ Κάστωρ, φωτογραφήθηκαν όλα μαζί με την σημαία του Ατρόμητου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Μετάθεση μίας εβδομάδας στην έναρξη της Γ’ Εθνικής!

Στις 24 Σεπτεμβρίου (αντί της 17ης που είχε αρχικά οριστεί), λόγω “ειδικών…

Τα δάκρυα γεμίζουν θάλασσες, οι στιγμές αστέρια

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για τη στιγμή που το μαχαίρι χώνεται βαθιά…

Το «κακό» πρόσωπο του Παναργειακού στο Ντέρμπι

Το «κακό» πρόσωπο του Παναργειακού στο Ντέρμπι

O Ηλίας Κοκκινίδης επιλέχθηκε για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Μεγάλη επιτυχία για τον αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου.

Βλέπει Δημητριάδη η Καστοριά

Ο Τάσος Δημητριάδης υπηρέτησε ως την τελευταία στιγμή την ΑΕ Λιβαδειάς, καταφέρνοντας…

Παρέμεινε στην Καστοριά και ο Nikolin Rapo

O Nikolin Rapo παρέμεινε στην Καστοριά. Ο νεαρός ταλαντούχος μέσος, που είναι…

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΟΣΙΣ 27 & 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΟΣΙΣ 27 & 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Α.Σ. Καστοριάς: Αναχώρηση της ομάδας παίδων για τη συμμετοχή στη Β’ φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος μπάσκετ

Μετάδοση των αγώνων live streaming