Στην αξιοποίηση της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα για την εκπαίδευση αξιωματικών της Πυροσβεστικής των γειτονικών κρατών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό, αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς από κοινού με τον Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, N. Dimitrov, μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα την Τετάρτη, 14 Ιουνίου.

 

Απόσπασμα από τη δήλωση του Υπουργού

«Θέλω να σας φέρω ένα παράδειγμα. Είχαμε πριν λίγο τη μεγάλη φωτιά στο Λονδίνο, όπου χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Εκεί φάνηκε π.χ. πόσο σημαντική είναι η λειτουργία και ο ρόλος της Πυροσβεστικής. Και ξέρετε επίσης ότι το Σάββατο, για πρώτη φορά, κινήθηκα εντός Ελλάδος -εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης από τότε που είμαι Υπουργός- και είχα την τιμή να συμμετάσχω στα εγκαίνια της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αξιωματικών στην Κοζάνη. Η Κοζάνη είναι μόνο λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα των δυο κρατών και, μάλιστα, η Πτολεμαΐδα που βρίσκεται η σχολή απέχει μόνο 60 χιλιόμετρα.

Αυτή η Σχολή μπορεί και πρέπει -και το έχω προτείνει σε όλους τους συναδέλφους μου στην περιοχή- να αξιοποιηθεί για την εκπαίδευση Αξιωματικών Πυροσβεστικής των γειτονικών μας κρατών, τα οποία δεν διαθέτουν αντίστοιχο, ακόμα, σύστημα επιμόρφωσης.

Έχουμε πολλά να κάνουμε και δεν το κάνουμε για να εξυπηρετήσουμε κάποιον. Ας μείνω στο παράδειγμα. Τί κάνει η Πυροσβεστική; Σβήνει φωτιές; Τι είναι η φωτιά; Είναι ένας από αυτούς τους κινδύνους που μπορούν πολύ εύκολα να πάρουν διεθνοποιημένο χαρακτήρα.

Η φωτιά δεν ξεκινάει με τον άνεμο και μετά από λίγα χιλιόμετρα σταματάει και λέει εδώ έχει σύνορα. Ούτε υπάρχουν έλεγχοι διαβατηρίων. Η φωτιά θα περάσει τα σύνορα και θα τα κατακάψει. Και είναι, κατά συνέπεια, υπέρ των συμφερόντων και του ελληνικού λαού και του λαού της γείτονος χώρας, καθώς και υπέρ και των δύο κρατών και άλλων –αναφέρομαι και στην Αλβανία και στο Μαυροβούνιο και τα λοιπά- να υπάρχει όσο το δυνατό καλύτερη εκπαίδευση και συντονισμός, για να μπορεί κανείς να παλεύει και να ξεπερνά αυτά τα προβλήματα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Εξιχνιάστηκε κλοπή που διαπράχθηκε σε βάρος 60χρονης ημεδαπής στην Κοζάνη

Εξιχνιάστηκε κλοπή που διαπράχθηκε σε βάρος 60χρονης ημεδαπής στην Κοζάνη

Εκπρόσωποι των παραγωγών πωλητών Λαϊκών Αγορών: «Ο Περιφερειάρχης είναι δίπλα μας και βοηθάει εμάς στη Δυτική Μακεδονία, αλλά και τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα»

Εκπρόσωποι των παραγωγών πωλητών Λαϊκών Αγορών: «Ο Περιφερειάρχης είναι δίπλα μας και…

Δασταμάνης: «Σημαντικό στήριγμα για τους κτηνοτρόφους και τους κρεοπώλες των Γρεβενών η επαναλειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων»

    Δασταμάνης: «Σημαντικό στήριγμα για τους κτηνοτρόφους και τους κρεοπώλες των…

Π.Δ.Μ.: Εθνικό Σχέδιο Περιβαλλοντικών Επιθεωρήσεων και προγράμματα τακτικών επιθεωρήσεων

  Π.Δ.Μ.: Εθνικό Σχέδιο Περιβαλλοντικών Επιθεωρήσεων και προγράμματα τακτικών επιθεωρήσεων

Συνελήφθησαν δύο άτομα σε περιοχές της Κοζάνης, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν αποφάσεις δικαστηρίων

Συνελήφθησαν δύο άτομα σε περιοχές της Κοζάνης, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν…

Μαζικά κρούσματα φόλας:  τουλάχιστον 50 σκυλιά νεκρά στην περιοχή Αμύνταιου – Φλώρινας

Μαζικά κρούσματα φόλας:  τουλάχιστον 50 σκυλιά νεκρά στην περιοχή Αμύνταιου – Φλώρινας

Εξιχνιάστηκε κλοπή στην Πτολεμαΐδα . Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 3 ανήλικων ημεδαπών

Εξιχνιάστηκε κλοπή στην Πτολεμαΐδα . Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 3 ανήλικων…

Η Μαρία Αντωνίου στην επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Κοζάνης

Η Μαρία Αντωνίου στην επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων…

Πηγές ενημέρωσης και πληροφόρησης για τις ανοικτές Δράσεις «Επιχειρηματική Ευκαιρία» και «Ενίσχυση Ρευστότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στη Δυτική Μακεδονία» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020

  Πηγές ενημέρωσης και πληροφόρησης για τις ανοικτές Δράσεις «Επιχειρηματική Ευκαιρία» και…

Βραβείο του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στους Αγώνες Τέχνης Μαντουλίδη

Βραβείο του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στους Αγώνες Τέχνης Μαντουλίδη