Για ακόμα μια χρονιά θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Βογατσικού, από τις 30 Ιουνίου έως και τις 25 Ιούλιου 2017.

Επιμέλεια: Χρύσα Κοσμίδου

Οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς, οι οποίες λειτουργούν κάθε καλοκαίρι στο Βογατσικό, εξυπηρετούν πάρα πολλούς σκοπούς και αποτελούν ένα θεσμό που ευδοκιμεί εδώ και πολλές δεκαετίες στη χώρα μας και ιδιαίτερα στον εκκλησιαστικό χώρο.

Μέσα σε μια χριστιανική κατασκήνωση, το κάθε παιδί μπορεί να βρει αληθινή χαρά, γνήσια ψυχαγωγία και κυρίως σωστή επικοινωνία με τον Θεό και τους συγκατασκηνωτές του, τα άλλα παιδιά. Μαθαίνει να ζει κοινοτικά, να συμμερίζεται τα προβλήματα του διπλανού του, να ανέχεται και να υπομένει και κυρίως να συνεργάζεται. Σύμφωνα με τον Πατέρα Νικόλαο Γιαννουσά για τα ίδια τα παιδιά οι κατασκηνώσεις αποτελούν ένα τρόπο κοινωνικοποίησης, καθώς συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες, εργασίες και αθλήματα «Έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των Καστοριανών πολιτών πως μέσω των κατασκηνώσεων της Ι.Μ. κοινωνικοποιούνται τα νέα παιδιά. Είναι μια περίοδος όπου η κάθε οικογένεια θέλει να στείλει τα παιδιά της κοντά στο Θεό και περιμένουν δια της Εκκλησίας να λάβουν αυτά τα παιδιά ό,τι καλύτερο μπορούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους με νοήματα που υπερβαίνουν τον κόσμο αυτόν».

 

Αυξήθηκαν οι αιτήσεις συμμετοχής εξαιτίας της οικονομικής κρίσης

Στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Καστοριάς συμμετέχουν κάθε καλοκαίρι από εβδομήντα (70) μέχρι εκατόν είκοσι (120) παιδιά «Στόχος της συμμετοχής τους, δεν είναι μόνο η πνευματική αφύπνιση, αλλά και η κοινωνική εν γένει τοποθέτησή τους σε ένα γοργά μεταβαλλόμενο κόσμο, προκειμένου να αποκτήσουν τα εφόδια εκείνα που θα τους βοηθήσουν να καταλάβουν τις παγίδες που κρύβει η κοινωνία», ενημέρωσε ο Πάτερ Νικόλαος Γιαννουσάς.

Αξίζει να σημειωθεί, πως δεν υπάρχει κανένα αντίτιμο συμμετοχής «Η κατασκήνωση είναι δωρεάν, προκειμένου να μην δυσκολεύονται οι οικογένειες σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης».

Εδώ και περίπου μια δεκαετία, δηλαδή από το 2008-2009 τη χρονιά δηλαδή που έκανε την εμφάνισή της η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, σημειώθηκε αύξηση των αιτήσεων συμμετοχής.

Από τις 30 έως τις 25 Ιουλίου θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις

Για τη φετινή χρονιά, οι Κατασκηνώσεις θα λειτουργήσουν στον ειδικό κατασκηνωτικό χώρο του Βογατσικού σε τέσσερις περιόδους :

  1. Περίοδος για τα κορίτσια (Δημοτικό) από 30 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου.
  2. Περίοδος για τα κορίτσια (Γυμνάσιο, Λύκειο) από 5 έως 12 Ιουλίου.
  3. Περίοδος για τα αγόρια (Δημοτικό) από 13 έως 19 Ιουλίου.
  4. Περίοδος για τα αγόρια (Γυμνάσιο, Λύκειο) από 19 έως 25 Ιουλίου.

Όσοι επιθυμείτε να στείλετε τα παιδιά σας στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, μπορείτε να απευθυνθείτε, να ζητήσετε πληροφορίες και να δηλώσετε συμμετοχή, είτε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως (τηλ. 2467022334 και 2467024506), είτε στον Εφημέριο της Ενορίας σας, συμπληρώνοντας απαραιτήτως μια Δήλωση Συμμετοχής, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε και από την ιστοσελίδα της Μητρόπολης http://www.imkastorias.gr.

Ο Πάτερ Νικόλαος Γιαννουσάς, ενημέρωσε πως λίγο πριν την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου, θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις των παιδιών «Όσο νωρίτερα γίνει η αποστολή τόσο το καλύτερο, διότι πιθανώς αν ο αριθμός συμπληρωθεί, να μην γίνονται δεκτές οι αιτήσεις».

Επίσης μαζί με την αίτηση θα παραλάβουν και έναν κατάλογο με τα απαραίτητα που θα πρέπει να έχουν μαζί τους για την καλύτερη διαμονή τους στην κατασκήνωση.

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να έχουν μαζί τους τα παιδιά

Πρέπει να έχουν μαζί τους:

Υποχρεωτικά: Καινή Διαθήκη, φακό, τετράδιο, στυλό

Ένδυση: Εσώρουχα, μακρύ και κοντό παντελόνι (αγόρια), φούστα (κορίτσια), ρούχα για παιχνίδι/γυμναστική, ζακέτα/μπουφάν, αθλητικά παπούτσια, σαγιονάρες, κάλτσες, καπέλο και ομπρέλα

Ύπνος: Μαξιλάρι, μαξιλαροθήκη, σεντόνι, κουβέρτα/πάπλωμα, πιτζάμες

Υγιεινή: Οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, σαπούνι, σαμπουάν, χτένα, σφουγγάρι, πετσέτες προσώπου/μπάνιου, σακούλα για τα άπλυτα

Προαιρετικά: Επιτραπέζια παιχνίδια, μουσικά όργανα, φωτογραφική μηχανή, βιβλία, είδη ζωγραφικής , γραφική ύλη, μπάλες


Δεν πρέπει να έχουν μαζί τους:

  • Αιχμηρά αντικείμενα
  • Ηλεκτρονικά παιχνίδια
  • Κόμικς
  • Κινητό τηλέφωνο
  • Συσκευές αναπαραγωγής ήχου
  • Τρόφιμα
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Επιμελητήριο Καστοριάς: Ηλεκτρονικός Ανοικτός Διεθνής Διαγωνισμός Άνω Των Ορίων

Για την ανάθεση του έργου “Υπηρεσίες Συμβουλευτικής Καθοδήγησης και Υποστήριξης”

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

Συνάντηση Σ. Αδαμόπουλου με τον Υποπρόξενο της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Gao Wenqi

Συνάντηση Σ. Αδαμόπουλου με  τον  Υποπρόξενο της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της…

Επιχείρηση «σκούπα» από τον Δήμο Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς , εντείνει τις προσπάθειες απελευθέρωσης δημόσιου χώρου. Πλέον, αρχίζει…

Ομιλία Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο της ΔΕΗ

Ομιλία Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο της ΔΕΗ

Ίδρυση κοινού ερευνητικού κέντρου μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του China Three Gorges University

Ίδρυση κοινού ερευνητικού κέντρου μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του China…

Βίντεο με τα φλαμίνγκο στη Λίμνη της Καστοριάς

Βίντεο με τα φλαμίνγκο στη Λίμνη της Καστοριάς