Με πολύ χαρά και ιδιαίτερη τιμή, μέλη του Δ.Σ. του Ε.Λ.Π.Χ. ΟΡΜΟΣ υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο και την υπόλοιπη αποστολή της Ελληνικής Κοινότητας του Γκελεντζίκ της επαρχίας Κρασνοντάρ της Ρωσίας κ. Γκάμπλετ Σαλάχοφ στην Καστοριά.

Πρόκειται για την ανταπόδοση προηγούμενης επίσκεψης χοροδιδασκάλων του Ε.Λ.Π.Χ. “ΟΡΜΟΣ” πριν από μερικούς μήνες στην Ρωσία στα πλαίσια εντατικού σεμιναρίου εκμάθησης ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Ο Πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Ε.Λ.Π.Χ. “ΟΡΜΟΣ”  Μπινιάκος Μιχάλης, με την ιδιότητα του σαν Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καστοριάς είχε μεταφέρει τότε, εκτός από τα εθιμοτυπικά δώρα του Δήμου και της Περιφέρειας, και πρόσκληση του Δημάρχου Καστοριάς για επίσκεψη του κ. Σαλάχοφ η οποία και έγινε αποδεκτή.

Έτσι, μετά από τις απαραίτητες συνεννοήσεις, ο κ. Γκάμπλετ Σαλάχοφ συναντήθηκε με τον κ. Ανέστη Αγγελή όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα πολιτισμού αλλά και οικονομικής συνεργασίας, δεδομένου της θέσης του κ. Σαλάχοφ ως επενδυτικού συμβούλου του ομίλου του κ. Σαββίδη αλλά και ως αντιπρόεδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων.

Να σημειωθεί η συμμετοχή στις συναντήσεις και το επίσημο γεύμα, των ποντιακής καταγωγής, Βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ  Τελιγιορίδου Ολυμπία και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζυμπίδη Θεοφύλακτου, ενώ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Στάθη Αμαραντίδη και τα υπόλοιπα παιδιά του χορευτικού τμήματος της Ευξείνου Λέσχης Καστοριάς για το έντονα συγκινητικό και παραδοσιακό χρώμα που έδωσαν στην συνάντηση.

Ελπίζουμε οι δεσμοί που αναπτύχθηκαν μεταξύ του Ε.Λ.Π.Χ. “ΟΡΜΟΣ”  της Ελληνικής Κοινότητας του Γκελεντζίκ να οδηγήσει σε αμοιβαία θετικά αποτελέσματα, τόσο σε όρους πολιτιστικής ενίσχυσης και ανύψωσης, ιδιαίτερα σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής διασποράς, όσο και σε πλαίσια οικονομικής συνεργασίας για την Καστοριά μας!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Καστοριανή γωνιά φιλοξενούμενοι του μεγάλου εθνικού ευεργέτη Κάπτεν Τσάκου.

Καστοριανή γωνιά φιλοξενούμενοι του μεγάλου εθνικού ευεργέτη Κάπτεν Τσάκου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Γρίπη και Αντιγριπικό εμβόλιο» και η 6η διανομή διατακτικών από το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Γρίπη και Αντιγριπικό εμβόλιο» και…

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην ιστορική Κλεισούρα για τους 280 σφαγιασθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

«Τιμήσαμε τη μνήμη των θυμάτων, μια ημέρα παρακαταθήκης για τις σημερινές γενιές,…

Το “Προσκυνηματικό Κέντρο” του Αγίου Σπυρίδωνος Πενταβρύσου Καστοριάς

Το “Προσκυνηματικό Κέντρο” του Αγίου Σπυρίδωνος Πενταβρύσου Καστοριάς Γράφει ο Γιώργος Τ.…

Κάλεσμα του Δήμου Άργους Ορεστικού για υιοθεσία αδέσποτων σκύλων

Κάλεσμα του Δήμου Άργους Ορεστικού για υιοθεσία αδέσποτων σκύλων

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Δωρεάν εξ’αποστάσεως σεμιναριακά μαθήματα V-Xelerate

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Δωρεάν εξ’αποστάσεως σεμιναριακά μαθήματα V-Xelerate

«Πάσχα στη Βυζαντινή Καστοριά».

Η καλύτερη δυνατή ικανοποίηση των επισκεπτών της Καστοριάς ήταν το αντικείμενο συνάντησης στο πλαίσιο της Δράσης: «Πάσχα στη Βυζαντινή Καστοριά».