Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το agronews.gr,  προγραμματίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ να έχει εξοφλήσει με ένα ποσό που έχει υπολογιστεί περί τα 4 εκατ. ευρώ τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από τις εξισωτικές αποζημιώσεις του 2012, του 2013 και του 2014.

Οι πληρωμές για τα παλιά Βιολογικά ανάμεσα στα έτη «δένονται», καθώς απαιτείται να έχει ολοκληρωθεί η μία χρονιά για κάθε δράση, πριν αρχίσουν οι πιστώσεις για το επόμενο έτος, λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Κι ενώ αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις έγκρισης πίστωσης από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, σε αυτή τη φάση οι υπάλληλοι του οργανισμού ενώ έχουν ρίξει το βάρος στο να τελειώσουν τις απαραίτητες διασταυρώσεις και τους ελέγχους, προκειμένου μέχρι το τέλος του Ιουλίου να έχουν ολοκληρωθεί και οι πιστώσεις που αφορούν υπόλοιπα του 2015 και 2016, άνευ απροόπτου, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου του Οργανισμού Γιώργου Κέντρου.

Την ίδια ώρα, ανοικτό είναι το σύστημα που δέχεται τις λίστες με τους δικαιούχους των παλιών Βιολογικών από τις κατά τόπους ΔΑΟΚ, όπως ενημερώνουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, διευκρινίζοντας συγχρόνως ότι οι πληρωμές ανά νομό δεν συνδέονται καθώς όπως εφαρμόζει ήδη ο Οργανισμός, στις λίστες που παραλαμβάνει από τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας προχωρούν οι διασταυρώσεις, προκειμένου για τους δικαιούχους που προκύπτουν από τους ελέγχους που ολοκληρώνονται να ακολουθεί πληρωμή, χωρίς να χρειάζεται να γίνει µια μαζική πίστωση.

Σε Γρεβενά, Τρίκαλα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη έχουν αρχίσει ήδη οι πιστώσεις για εκκρεμότητες του 2012, ενώ γίνεται σαφές αρμοδίως ότι οι πληρωμές ανάμεσα στα έτη «δένονται», καθώς απαιτείται να έχει ολοκληρωθεί η μία χρονιά για κάθε δράση, πριν αρχίσουν οι πιστώσεις για το επόμενο έτος.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου προγραμματίζεται να ανοίξει η εφαρμογή για το 2015 και το δεύτερο μισό του μήνα η αντίστοιχη για το 2016, ώστε οι ΔΑΟΚ να μπορούν να στέλνουν τις λίστες για την πληρωμή των δικαιούχων παραγωγών, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού.  Πάντως, επειδή οι εκκρεμότητες είναι πολλές, η δέσμευση των αρμοδίων της πλατείας Βάθη να ολοκληρωθούν οι πληρωμές στα βιολογικά του 2014 μέχρι το τέλος Ιουνίου, δεν φαίνεται εφικτή.

 

Για Σεπτέμβριο μετατίθεται τώρα το πετρέλαιο του 2015

Έναν έναν ψάχνουν τους δικαιούχους της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για το έτος 2015 οι αρμόδιοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που ελέγχουν τις εγγραφές των παραγωγών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίες ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις δεν «συμφωνούν» µε τα στοιχεία του taxisnet, γεγονός που απαιτεί επαλήθευση και φυσικά αρκετό χρόνο.

Σημειωτέον ότι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και η διαδικασία των συμψηφισμών, αλλά ούτε υπογραφεί η πολυαναμενόμενη απόφαση Χουλιαράκη με την έγκριση πίστωσης για να τρέξει η πληρωμή. Σύμφωνα, μάλιστα, με αρμόδιους του υπουργείου Οικονομικών, όποια πίστωση δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν τον Σεπτέμβριο.

Της Ελένης Δούσκα

www.agronews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ποια Παρασκευή του Νοεμβρίου είναι η Black Friday 2019

Ποια Παρασκευή του Νοεμβρίου είναι η Black Friday 2019

Βασιλακόπουλος: Να περιοριστούν κι άλλο οι ανεμβολίαστοι αντί να κλείνει η κοινωνία-Ανοιχτά σχολεία

Βασιλακόπουλος: Να περιοριστούν κι άλλο οι ανεμβολίαστοι αντί να κλείνει η κοινωνία-Ανοιχτά…

Στ. Πέτσας: Αδύνατο το άνοιγμα λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου – Αν χρειαστεί θα γίνει κι άλλη επίταξη

Στ. Πέτσας: Αδύνατο το άνοιγμα λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου – Αν χρειαστεί…

Τουρκοκύπριος δότης μυελού των οστών έσωσε Ελληνόπουλο με λευχαιμία

Τουρκοκύπριος δότης μυελού των οστών έσωσε Ελληνόπουλο με λευχαιμία

Γεωργιάδης: Το 2022 θα είναι μια εξαιρετικά καλή οικονομική χρονιά

Γεωργιάδης: Το 2022 θα είναι μια εξαιρετικά καλή οικονομική χρονιά

Εμβολιασμός: Πόσο διαρκεί η «ατομική ανοσία»

Τι δείχνουν οι έρευνες για την αντοχή των αντισωμάτων μέσω εμβολιασμών και…

Δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ κατάπιε η μαύρη τρύπα των σιδηροδρόμων

Μόνο η συμμετοχή του δημοσίου στις ΑΜΚ του ΟΣΕ και η διαγραφή χρέους έχουν κοστίσει περισσότερα από 22 δισ. ευρώ

Μ. Βορίδης: Δεν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο για τους αγρότες

”Το αποθεματικό δεν είναι ατελείωτο”!

Άρση Μέτρων: Από σήμερα απαγόρευση στις 00:30, κατάργηση SMS – “Σήμα” για εξορμήσεις

Table of Contents Hide Τι ισχύει για λιανεμπόριο και εστίασηΠώς θα γίνονται…