Για ακόμα μια φορά το θεατρόφιλο κοινό της Καστοριάς γέμισε το Θέατρο του Βουνού

Της Χρύσας Κοσμίδου

Η σύγχρονη κωμωδία «Για όνομα…» των Ματιέ Ντελαπόρτ, Αλεξάντρ ντε λα Πατελιέρ είναι μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες στη Γαλλία και υποψήφια για έξι βραβεία Molière. Τεράστια επιτυχία υπήρξε και κατά τη κινηματογραφική της μεταφορά που ξεπέρασε διεθνώς τα 2,5 εκατομμύρια εισιτήρια.

Την ίδια επιτυχία γνώρισε και στην Ελλάδα, καθώς μόλις σε δύο χρόνια την καταχειροκρότησαν περισσότεροι από 100.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η μετάφραση είναι του Θοδωρή Πετρόπουλου, η σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και πρωταγωνιστούν ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Φάνης Μουρατίδης, η Μαρία Κωνσταντάκη και ο Αντώνης Λουδάρος.

Για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017, ο θίασος ξεκίνησε τις περιοδείες σε όλη τη χώρα, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.  Την Πέμπτη 6 Ιουλίου, οι πρωταγωνιστές της παράστασης τα έδωσαν όλα στο Θέατρο Βουνού χαρίζοντας στιγμές άφθονο γέλιου, αλλά και συγκίνησης στο κοινό της Καστοριάς,

Τι δήλωσαν οι ηθοποιοί για την Καστοριά και το θεατρικό κοινό της;

Μετά το τέλος της παράστασης οι  πρωταγωνιστές, μιλώντας στην εφημερίδα “Ορίζοντες” εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη φιλοξενία των πολιτών της Π.Ε. Καστοριάς, την υποδοχή του κόσμου και το μαγευτικό τοπίο που αγκαλιάζει το Θέατρο Βουνού. Μάλιστα η κα Βίκυ Σταυροπούλου ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την πόλη που ευχήθηκε να μπορούσε να μείνει για πάντα σε αυτή. Ο κ. Φάνης Μουρατίδης όντας παλιός γνώριμος της περιοχής, δήλωσε πως η Καστοριά, όσα χρόνια και εάν περάσουν, παραμένει διαχρονική και ότι έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

«Όλα ήταν άψογα. Υπέροχο κοινό και πολύ όμορφο θέατρο. Η πόλη της Καστοριάς είναι μια πολύ αγαπημένη πόλη, τόσο πολύ  μάλιστα που την επισκέπτομαι συχνά χωρίς να υπάρχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις».

Βίκυ Σταυροπούλου

«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Καστοριά και θέλω να μείνω για πάντα εδώ! Κατά τη διάρκεια της πρόβας έβλεπα τη θέα,  θαυμάζοντας το πόσο όμορφα ήταν όλα. Τραβούσα βίντεο το “θεατρικό σπίτι μας” και  σκεφτόμουν πόσο θα ήθελα να ζήσω στην Καστοριά. Το κοινό ήταν πανέξυπνο και συγκινητικό».

Φάνης  Μουρατίδης

«Γνωρίζω καλά την πόλη της Καστοριάς, καθώς είμαι από τη Θεσσαλονίκη και τα εφηβικά  μου χρόνια έχουν συνδυαστεί με αυτή την πόλη. Πάντα την αγαπούσα  και πάντα την γούσταρα. Βέβαια είχα να έρθω πολύ καιρό, αλλά την αισθάνομαι πάρα πολύ φιλόξενη. Οι άνθρωποι της περιοχής μας αγκάλιασαν.  Είναι μεγάλη ευλογία μια πόλη να έχει το υγρό στοιχείο. Θεωρώ πως η Καστοριά, έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, όταν έρθει επιτέλους και στη χώρα μας η ανάπτυξη».

Μαρία Κωνσταντάκη

«Η Καστοριά είναι μια υπέροχη πόλη. Πριν από δύο χρόνια είχα έρθει στο River Party που πραγματοποιείται στο Νεστόριο και μου είχε αρέσει πολύ από τότε. Κάποια στιγμή στο μέλλον, θα ήθελα να την επισκεφτώ και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.  Το κοινό φάνηκε ότι είναι συνηθισμένο από θεατρικές παραστάσεις. Έχουμε την αίσθηση ότι η παράσταση άρεσε πολύ και μας ικανοποιεί ιδιαίτερα αυτό το γεγονός».

Αντώνης Λουδάρος

«Η Καστοριά είναι τέλεια. Μακάρι να μπορούσαμε να μείνουμε και άλλο. Το κοινό ήταν πάρα πολύ θερμό. Ήταν μια πραγματικά πολύ όμορφη βραδιά που θα την θυμάμαι».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Οι νικητές του διαγωνισμού της Εφημερίδας “Ορίζοντες”  πoυ κερδίζουν το μυθιστόρημα της Victoria Hislop «Όσοι αγαπιούνται»  

Οι νικητές του διαγωνισμού της Εφημερίδας “Ορίζοντες”  πoυ κερδίζουν το μυθιστόρημα της…

Δ/νση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Καστοριάς: Οδηγίες διαχείρισης απορριμμάτων από νοικοκυριά

Δ/νση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Καστοριάς: Οδηγίες διαχείρισης απορριμμάτων από νοικοκυριά

Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι λόγω των καιρικών συνθηκών αναβάλλονται οι δράσεις Φιλοζωίας και Περιβάλλοντος που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου, στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας.

Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι λόγω των καιρικών συνθηκών αναβάλλονται οι δράσεις …

Το πρόγραμμα εορτασμού της 11ης Νοεμβρίου στην Καστοριά

Το πρόγραμμα εορτασμού της 11ης Νοεμβρίου στην Καστοριά

Καστοριά: Ανακοίνωση Βολής Πυροβολικού από 03 έως 06 Φεβρουαρίου 2020

Καστοριά: Ανακοίνωση Βολής Πυροβολικού από 03 έως 06 Φεβρουαρίου 2020

Ε.Κ.Φ.Ε. Καστοριάς: Παραλαβή εξοπλισμού από Δομές Εκπαίδευσης

Διαδραστικός πίνακας, βιντεοπροβολέας και σύγχρονο πολυμηχάνημα εκτύπωσης μεταξύ του εξοπλισμού

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα ! Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη!

Γρηγόρης Γρηγοριάδης, Υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς

Ωράριο Λειτουργίας Πρατηρίων Υγρών & Αερίων Καυσίμων –Χειμερινής Περιόδου

Από το τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της ΠΕ Καστοριάς…

Παράδοση Τροφίμων προς το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης από την Π.Ε Καστοριάς.

Παράδοση Τροφίμων προς το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης από την Π.Ε Καστοριάς.