Η Εθνική Νέων πρόσθεσε άλλη μια μεγάλη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο

, καθώς προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015! Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 2-0 στην Κατερίνη από τη νικήτρια του 1ου ομίλου, Γαλλία, όμως στο άλλο ματς Αυστρία και Ουκρανία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Το αποτέλεσμα αυτό διατήρησε στη δεύτερη προνομιούχο θέση την Εθνική Νέων, η οποία επιστρέφει στις μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες (η τελευταία πραγματοποιήθηκε το 2012, όταν ήταν φιναλίστ).

Την επιτυχία αυτή οι νεαροί διεθνείς πανηγύρισαν έντονα μαζί με τους φίλους της ομάδας που γέμισαν και το Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης.

Η Εθνική θα τεθεί αντιμέτωπη στα ημιτελικά με την επικεφαλής του 2ου ομίλου.

Ο αγώνας άρχισε με τις χειρότερες συνθήκες για την ελληνική ομάδα, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό η Γαλλία άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Ντιακαμπί. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να ξεπεράσει άμεσα το σοκ, αυξάνοντας την πίεση στην αντίπαλη εστία. Το ματς απέκτησε γρήγορο ρυθμό και οι καλές στιγμές διαδέχονταν η μια την άλλη και στις δύο πλευρές του γηπέδου, με τους «τρικολόρ», πάντως, να είναι περισσότερο επικίνδυνοι. Η Εθνική απείλησε με τις δύο κεφαλιές (άουτ) του Καραχάλιου από πλεονεκτική θέση στο 9΄ και 12΄, ενώ οι Γάλλοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τους Ντιακαμπί στο 18΄ (προβολή άουτ), Κίλιτς στο επόμενο λεπτό (σουτ και απόκρουση Κότσαρη) και Ντεμπελέ στο 30΄ (πλασέ μόλις άουτ) και 34΄ (απόκρουση Κότσαρη στο δυνατό σουτ).

Το δεύτερο 45άλεπτο άρχισε με την Εθνική να έχει ακόμα πιο συμπαγείς τις γραμμές της και να μην αφήνει ανοιχτούς διαδρόμους για τους ταχύτατους Γάλλους επιθετικούς. Μάλιστα, η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 62΄, όμως ο Καμαρά με όμορφη ενέργεια νίκησε τον Ορφανίδη που επιχείρησε γυριστό σουτ. Δυστυχώς, όμως, δύο λεπτά αργότερα, η Γαλλία κατάφερε να σκοράρει με το εύκολο πλασέ του Ντεμπελέ, ο οποίος αξιοποίησε την ασίστ του Μοπαΐ. Ωστόσο, τα καλά νέα έρχονταν από τη Βέροια, όπου οι Ουκρανοί την ίδια στιγμή έπαιρναν εκ νέου το προβάδισμα (2-1) επί των Αυστριακών. Η Εθνική, από την πλευρά της, συνέχισε την προσπάθειά της για να σκοράρει και θα μπορούσε να το καταφέρει αν ο Κυριακόπουλος ήταν πιο ψύχραιμος στην τελική ενέργεια στο 70΄. Ο Κότσαρης στο 82΄ πραγματοποίησε διπλή απόκρουση στα σουτ των Μοπαΐ και Ζιρασί και αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, με τα λεπτά στη συνέχεια να κυλάνε δραματικά καθώς στο άλλο ματς η Αυστρία είχε ισοφαρίσει 2-2 την Ουκρανία και ήθελε ένα ακόμη γκολ για να πάρει εκείνη την πρόκριση αντί της ελληνικής ομάδας.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μάρκο Γκουΐντα (Ιταλία),παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Τιράμ, Παβάρ, Τσελεπίδη.

ΓΑΛΛΙΑ: Καμαρά, Φουλζινί, Σενζεμπά, Ντιακαμπί, Παβάρ, Κεμέν (74΄ Ζιρασί), Κίλιτς, Μπλιν, Μοπαΐ, Ντεμπελέ, Τιράμ (65΄ Κομάν)

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσιμίκας (88΄ Μηλιώτης), Τσελεπίδης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Ορφανίδης, Κουλούρης (61΄ Βέργος), Κυνηγόπουλος (71΄ Μαυρίας)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Το «κακό» πρόσωπο του Παναργειακού στο Ντέρμπι

Το «κακό» πρόσωπο του Παναργειακού στο Ντέρμπι

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΟΣΙΣ 27 & 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΟΣΙΣ 27 & 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Προπόνηση επίλεκτων κορασίδων από προπονητές της Εθνικής στην Κοζάνη

Προπόνηση επίλεκτων κορασίδων από προπονητές της Εθνικής στην Κοζάνη

Συγχαρητήρια στους τελειόφοιτους επιτυχόντες παίκτες του Α.Σ. Παναργειακού

Το ποδόσφαιρο ως ομαδικό άθλημα, και πάντα εφ’ όσον λειτουργεί με κανόνες,…

Τένις: Αναχώρησε η ελληνική αποστολή κοριτσιών U12 με κόουτς τον Χρήστο Τοκατλίδη

Στην Κωνσταντινούπολη για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Summer Cups

Handball Kastoria: Ξεκίνησε με νίκη η Ανδρική ομάδα μας και με πολλά καλή εμφάνιση

Handball Kastoria: Ξεκίνησε με νίκη η Ανδρική ομάδα μας και με πολλά…

Κι αυτό το καλοκαίρι παίζουμε Τένις στον Πρωτέα! Ξεκινούν καλοκαιρινές προπονήσεις κι εγγραφές.

Κι αυτό το καλοκαίρι παίζουμε Τένις στον Πρωτέα! Ξεκινούν καλοκαιρινές προπονήσεις κι…

ΕΠΣ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΑ

Με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Καστοριάς,

Δεύτερη θέση για την Μαρία Αποστόλου στον 9ο Ορεινό αγώνα των Ναμάτων

Mια εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση ορεινού αθλητισμού  ,  διεξήχθη για ένατη παρακαλώ  συνεχόμενη…