Ένα εξαιρετικά σπάνιο  αθλητικό επίτευγμα των 100 μεταλλίων  έφτασε  ένας Βολιώτης   διεθνής αθλητής  στις πολεμικές τέχνες Ταε Κβον Ντο και  Κικ Μπόξινγκ, ο Ανδρέας Κεχαγιάς.                       

Η αρχή του πρώτου μεταλλίου έγινε  το  1991 σε αγώνες  Ταε Κβον Ντο και εκ  τότε άρχισε να “μετρά” συνεχώς μετάλλια φτάνοντας  στο εκατοστό  σε αγώνες  Κικ Μπόξινγκ   άμμου  το περασμένο μήνα.

Στο σύνολο των μεταλλίων του συμπεριλαμβάνονται κατακτήσεις από Διασυλλογικούς αγώνες, Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Κύπελλα Ελλάδος, Διεθνή Τουρνουά, ενώ με την Εθνική Ελλάδος  κατάφερε να πανηγυρίσει μετάλλια σε Βαλκανικά, Πανευρωπαϊκά Γκράν Πρι  και  Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Η αθλητική  ιστορία του Κεχαγιά  ξεκίνα από το  1989 και μέχρι το 1993 αν και προπονούνταν εντατικά αριθμούσε μόλις 3 διασυλλογικά, από εκεί και ύστερα έχοντας ενθάρρυνση, υπομονή και κάνοντας προπόνηση με μεγάλους αθλητές οι προσπάθειές του άρχισαν να καρποφορούν έχοντας  άνοδο στην απόδοσή του και συνάμα και οι διακρίσεις.

Στις επιτυχίες στο  Ταε Κβον Ντο τον βοήθησαν ποιο πολύ οι  Βολιώτες προπονητές  Ιωάννης  Σταματίου  και ο Αποστόλης  Φιλίππου, ενώ έχει προπονηθεί πολλές φορές  υπό την καθοδήγηση των πολλών ετών  Λαρισαίο πρωταθλητή  κ. Απόστολο  Ιακωβάκη και  προπονητή της Εθνικής Ελλάδος .

 

Ο Έλληνας αθλητής στην πορεία της διαδρομής του  έχει αντιμετωπίσει σε διεθνείς αγώνες αθλητές όλων των επιπέδων  όπως Βαλκανιονίκες, Πανευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους και Ολυμπιονίκες, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνές  προπονητικά καμπ ανάμεσα με Έλληνες  Ολυμπιονίκες  και  κορυφαίους άλλους αθλητές του κόσμου.

Στις επιτυχίες στο Κικ μπόξινγκ τον βοήθησαν οι προπονητές από τη Θεσσαλονίκη Νίκος  Πελνίδης και  Κώστας  Μανιάρης .

 

Στα επιλεγμένα διεθνή  προπονητικά καμπ που συμμετείχε με σπουδαίους αθλητές,  ήταν και υπό την καθοδήγηση του κορυφαίου  Έλληνα και θρύλο στο επαγγελματικό  Κικ Μπόξινγκ Κ1, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή από την Καβάλα  Πάρη Βασιλικό και τον Ολλανδό χωρίς συστάσεις Ερνέστο Χούστ, ενώ για την ενδυνάμωση των μυών του προπονούταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο γυμναστήριο  του Βολιώτη Παγκόσμιου  Πρωταθλητή στο Βody-building Βασίλη Ζαχείλα.

 

Επίσης  πέρασε  και από την σχολή πυγμαχίας του Βολιώτη προπονητή του Μάριου Ρηγάκη.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Κεχαγιάς αν και ερασιτέχνης αθλητής  έχει παίξει  σε 132 διοργανώσεις και από τις  100 “έφυγε”  με ένα μετάλλιο στο στήθος, με συγκομιδή 81 χρυσών, 7 αργυρών και 12 χάλκινων ενώ τα 90  από αυτά τα έχει κατακτήσει  στις κατηγορίες ανδρών που έχουν και το  μεγαλύτερο  συντελεστή  δυσκολίας  από διοργανώσεις παίδων, εφήβων και νέων.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει τιμηθεί πάμπολλες φορές από δημοτικούς φορείς, συλλόγους, χορηγούς, οργανώσεις και ομοσπονδίες για τις πολλές διακρίσεις του.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Στεφανίδη: «Ούτε καν οι γονείς μου δεν ξέρουν πόσο δύσκολα περάσαμε τα τελευταία δύο χρόνια»

Στεφανίδη: «Ούτε καν οι γονείς μου δεν ξέρουν πόσο δύσκολα περάσαμε τα…

Οι προτάσεις των ΕΠΣ για διαιτητές 4ης κατηγορίας

Οι προτάσεις των ΕΠΣ για διαιτητές 4ης κατηγορίας

Αποτελέσματα Αγώνα Μπάσκετ Παιδικού Πρωταθλήματος Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. Α.Σ. Καστοριάς Β΄-Α.Ο. Νεάπολης

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Β΄ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Β΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ  89-66 Την Τετάρτη…

Φιλικών συνέχεια…για τον Νταηλάκη

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της ΕΠΣ…

«Ζήσε Αθλητικά», το καινοτόμο πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην Ελλάδα

«Ζήσε Αθλητικά», το καινοτόμο πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, που για πρώτη φορά…

Η ακαδημία των Rookies υποδέχεται στο προπονητικό της team την ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΣΜΑΝΙΔΟΥ

Η ακαδημία των Rookies υποδέχεται στο προπονητικό της team την ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΣΜΑΝΙΔΟΥ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές και τα μαθήματα στην ακαδημία κωπηλασίας του ΝΟΚ

Τα μαθήματα κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, για παιδιά ηλικίας από 10…

Πινγκ-Πονγκ: Πρεμιέρα πρωταθλήματος με δύο νίκες και μία ήττα για τους άνδρες του Κένταυρου Καστοριάς

Πινγκ-Πονγκ: Πρεμιέρα πρωταθλήματος με δύο νίκες και μία ήττα για τους άνδρες…