Ο κ. Τσίπρας μέσα από την ομιλία του ξεδίπλωσε το όραμα του για τη δίκαιη ανάπτυξη, βασισμένη σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο και για την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας.

Η παρουσία και η ομιλία του Πρωθυπουργού, σηματοδοτεί την έναρξη για τη δημιουργία προϋποθέσεων ώστε το στρεβλό παραγωγικό μοντέλο που υπήρχε τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας να αλλάξει. Ξεκινάμε με ένα διαφορετικό υπόδειγμα δράσης από την Δυτική Μακεδονία και από τον νομό Καστοριάς. Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού είναι αποτέλεσμα μιας σημαντικής δουλειάς που προηγήθηκε το προηγούμενο διάστημα και ήδη έχουν δρομολογηθεί πολύ σημαντικά έργα. Σημαντική είναι η δημιουργία ενός διεθνούς διαμετακομιστικού κέντρου στην Καστοριά που θα καταστήσει την περιοχή μας κόμβο εμπορικής σημασίας ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή. Με την αναβάθμιση του αεροδρομίου “Αριστοτέλης” που θα γίνει πλέον διεθνές αεροδρόμιο και με την έλευση του τρένου, δημιουργούνται εκείνες οι προϋποθέσεις ώστε η Καστοριά να αποκτήσει έναν σημαντικό ρόλο στη μεταφορά των εμπορευμάτων. Μπορεί αυτή την στιγμή από πολλούς να μη γίνεται αντιληπτό ποια θα είναι η έκταση του, όμως δημιουργούνται άλλες προοπτικές για την παραγωγική και αναπτυξιακή δραστηριότητα της ιδιαίτερης πατρίδας μας που θα μετατραπεί σε ένα διαμετακομιστικό κέντρο από την ανατολή προς την δύση, γεγονός που θα την αναπτύξει σημαντικά και θα μειώσει το πρόβλημα της ανεργίας.

Μια σειρά εξαγγελιών του Πρωθυπουργού που πρόκειται να υλοποιηθούν στην Καστοριά αφορούν επίσης τον κλάδο της γουνοποιίας και τον αγροτικό τομέα. Ειδική αναφορά έκανε στο τοπικό brand name για τη γούνα και στην πιστοποίηση των τεχνιτών. Επίσης για τη στήριξη των νέων αγροτών, επισημάνθηκε πως και οι 359 επιλαχόντες του προγράμματος νέων αγροτών που κρίθηκαν υπεράριθμοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και θα χρηματοδοτηθούν κανονικά.

Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε τη σύνδεση με τον αγωγό φυσικού αερίου. Η αρχική διαπραγμάτευση της συμφωνίας για τον αγωγό TAP δεν προέβλεπε αρχικά για την περιοχή μας παροχή φυσικού αερίου. Η επαναδιαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με το Αζερμπαϊτζάν, με τη στήριξη και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τελικά κατέληξε στην απόφαση για παροχή φυσικού αερίου σε Καστοριά, Άργος Ορεστικό και Μανιάκοι.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στη μείωση της τιμής του ρεύματος μέσω του ειδικού τιμολογίου για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας, Στις εργασίες του συνεδρίου παραβρέθηκαν και πολλοί Υπουργοί της Κυβέρνησης που εξειδίκευσαν τους τομείς της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στα Υπουργεία τους και συζήτησαν διεξοδικά με τους φορείς της περιοχής μας για τη συνδιαμόρφωση ενός νέου στρατηγικού σχεδιασμού.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς με τη στήριξη του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης ο νομός Καστοριάς μπορεί να εισέλθει σε μια νέα εποχή δημιουργίας και ανάπτυξης.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Και άλλες όμορφες… αποκαλύψεις από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς! (Φωτογραφίες)

Και άλλες όμορφες… αποκαλύψεις από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς!  (Φωτογραφίες)

Δήμος Καστοριάς: Έρχεται το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016”

Το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016” του Δήμου Καστοριάς περιλαμβάνει μία σειρά εκδηλώσεων για…

Το Μήνυμα του  Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Το Μήνυμα του  Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

2 ώρες αργότερα θα ξεκινήσουν τα σχολεία του Δήμου Άργους Ορεστικού τη Δευτέρα 22/1/2024

Τι θα γίνει με τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Υπάλληλος του δήμου βρήκε έναν χρυσό σταυρό έξω από το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού.

Χθες Τρίτη μεσημέρι, υπάλληλος του δήμου βρήκε έναν χρυσό σταυρό έξω από…

Διάλεξη της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρας Σδούκου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ενεργειακές Επενδύσεις και Περιβάλλον», του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

  Διάλεξη της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου…

Δήμος Νεστορίου:Σημαντική ενημέρωση των κατοίκων σε σχέση με την απογόρευση κυκλοφορίας

Δήμος Νεστορίου:Σημαντική ενημέρωση των κατοίκων σε σχέση με την απογόρευση κυκλοφορίας