Παραδόθηκε στην κυκλοφορία  το τμήμα Κορομηλιά-Κρυσταλλοπηγή του Κάθετου Άξονα 45 της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή. Για την ιστορία, το έργο ξεκίνησε το 2012 και ολοκληρώθηκε το 2017. Το τμήμα που παραχωρήθηκε είναι στα 20,3 χιλιόμετρα, περιλαμβάνει δύο σήραγγες, δύο ανισόπεδους κόμβους και  κόστισε περίπου 139 εκ.  ευρώ. Με την παράδοση και του τελευταίου τμήματος, πλέον η χρονική απόσταση Καστοριά – Κρυσταλλοπηγή  είναι περίπου 12 λεπτά!

 

Της Χρύσας Κοσμίδου

Με εντυπωσιακή συμμετοχή, πραγματοποιηθήκαν τα εγκαίνια του τμήματος Κορομηλιά-Κρυσταλλοπηγή του Κάθετου Άξονα 45 της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή την Παρασκευή 14 Ιουλίου. Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ. Έπειτα από τον καθιερωμένο αγιασμό, ακολούθησε το “κόψιμο της κορδέλας”  από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Παρόντες ήταν ο τ. Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήριος Αδαμόπουλος,  η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, η Βουλευτής της ΝΔ Καστοριάς Μαρία Αντωνίου,  οι Δήμαρχοι Ανέστης Αγγελής και Πασχάλης Γκέτσιος, εκπρόσωποι των πολιτικών, αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της “Εγνατίας Α.Ε”.  Απόστολος Αντωνούδης, σημείωσε πως «Τέτοιου είδους έργα, βγάζουν στην επιφάνεια την κάθε περιοχή.  Παράλληλα, δημιουργούνται πόλοι ανάπτυξης όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ενδοχώρα των Βαλκανίων. Η αλήθεια είναι πως από μόνα τους τα έργα, δεν αποτελούν την ανάπτυξη, αλλά δημιουργούν τις προϋποθέσεις της»

 

Ακολουθούν οι δηλώσεις των πολιτικών φορέων

Χρήστος Σπιρτζής, Υπουργός  Υποδομών και Μεταφορών

«Δώσαμε στην κυκλοφορία τον κάθετο άξονα της Εγνατίας προς την Κρυσταλλοπηγή. Πραγματικά πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο.

Στόχος μας είναι η Εγνατία Α.Ε. να συνεχίσει τη δραστηριότητά της στις υποδομές της Βορείου Ελλάδος και  να ολοκληρωθούν οι κάθετοι άξονες και οι συνδέσεις με όλες τις παραγωγικές περιοχές της.

Βέβαια, η όλη  προσπάθεια που κάνουμε αφορά και στη σιδηροδρομική Εγνατία και όχι μόνο στην οδική. Οφείλουμε με κάθε τρόπο να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και περιοχές όπως είναι η Καστοριά και η Φλώρινα, να αποτελούν την αρχή της ενδοχώρας των Βαλκανίων.

Προχωράμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και για την ανάπτυξη».

Ολυμπία Τελιγιορίδου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς

«Είμαστε ιδιαιτέρα ικανοποιημένοι, καθώς παραδόθηκε στην κυκλοφορία αυτό το πολύ σημαντικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου μας και πιστεύω πως δίνει μια άλλη προοπτική και δυνατότητα στην περιοχή μας.

Χάρη σε αυτό το έργο και σε συνδυασμό με τα όσα ανακοινώθηκαν κατά το προηγούμενο διήμερο από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως η είναι η σύνδεση με τη σιδηροδρομική Εγνατία  και η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καστοριάς, δίνονται όλες οι δυνατότητες μέσα από αυτό το πλέγμα των υποδομών, ώστε η Καστοριά και γενικότερα η Δυτική Μακεδονία, να βγει από την κρίση και την απομόνωση  και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια παραγωγική και αναπτυξιακή πορεία.

Εύχομαι πάντα τα λόγια και οι υποσχέσεις να γίνονται έργα. Άλλωστε τα εγκαίνια του τμήματος Κορομηλιά-Κρυσταλλοπηγή μαρτυρούν ότι δεν μένουμε στα λόγια, αλλά προχωράμε στις πράξεις.

Θεόδωρος Καρυπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

«Εύχομαι αυτός ο δρόμος να είναι καλοτάξιδος, ασφαλής και ελπίζω να αποτελέσει ένα δρόμο συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των λαών.

Το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια και αυτό αποδείχτηκε και από την  παράδοση αυτού του δρόμου. Πρέπει να πορευτούμε με σχεδιασμό, ενότητα και χωρίς αγκυλώσεις και αντιθέσεις.

Σύντομα θα υλοποιηθεί και ο δρόμος της καθέτου της Φλώρινας, γιατί όπως ζητάμε ισότητα και δικαιοσύνη από το Κεντρικό Κράτος, έτσι πρέπει να  λειτουργούμε και σε περιφερειακό επίπεδο»

 

 

    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δήλωση Συμπαράστασης του Αντιπεριφερεριάρχη Καστοριάς για την εισαγγελική έρευνα που πραγματοποιείται σε αγρότες της περιοχής, λόγω των μπλόκων του 2019

Δήλωση Συμπαράστασης του Αντιπεριφερεριάρχη Καστοριάς για την εισαγγελική έρευνα που πραγματοποιείται σε…

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί σε δασική περιοχή της Καστοριάς για παράβαση της δασικής νομοθεσίας

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία που διοργάνωσε ο οργανισμός «Kέλετρον Αγάπη για το Παιδί»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία που διοργάνωσε ο οργανισμός «Kέλετρον Αγάπη…

Δυνατό κίνητρο για ανακύκλωση: Λιγότερα απόβλητα, λιγότερα έξοδα για τους δημότες της Καστοριάς μέσω του έργου “Less Waste II”

Δυνατό κίνητρο για ανακύκλωση: Λιγότερα απόβλητα, λιγότερα έξοδα για τους δημότες της…

Brexit: Σε γρήγορη συμφωνία επιμένει η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν – Εντάσεις μεταξύ της ΕΕ

Table of Contents Hide Brexit: Σε γρήγορη συμφωνία επιμένει η Ούρσουλα Φον…

Την Τετάρτη (24/01) συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Την Τετάρτη (24/01) συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας