Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εντατικές προπονήσεις, αλλά και συμμετοχή σε 14 αγώνες

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/aQmexlwDxlk” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe]

Για τη Νέα Ζηλανδία αναχωρεί ο “Χρυσός Σκιέρ” από το  Άργος  Ορεστικό,  Ιωάννης Πρώιος. Λίγα  εικοσιτετράωρα πριν από το μεγάλο ταξίδι, ο κ. Πρώιος παραχώρησε συνέντευξη στους “Ορίζοντες” και μίλησε για ποιο λόγο θα μεταβεί στη Νέα Ζηλανδία, τη μέχρι τώρα πορεία του, την καθημερινότητά του, αλλά και τις σκληρές προπονήσεις του.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο  Πρωταθλητής Χιονοδρομίας του Ομίλου Αντισφαίρισης και Χιονοδρομίας Άργους Ορεστικού και μέλος της Εθνικής Ομάδας Ανδρών Ιωάννης Πρώιος, το Σάββατο 22 Ιουλίου αναχωρεί για Νέα Ζηλανδία και θα παραμείνει εκεί μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου. Σκοπός του ταξιδιού του είναι να συμμετάσχει σε 14 αγώνες, αλλά και για προπονηθεί πάνω στο άθλημά του «Θέλω να ανέβω ένα επίπεδο παραπάνω. Σίγουρα, πρόκειται για ένα πολύ μακρινό ταξίδι. Η  προπόνηση θα είναι δύσκολη και απαιτητική ωστόσο είναι μια   ωραία πρόκληση, παράλληλα θα συμμετάσχω  και αγώνες.  Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα είναι πολύ καλά».

Ο δύσκολος δρόμος προς την κορυφή

Ο κ. Πρώιος, λόγω των προπονήσεων και των αγώνων θα λείπει για ένα πολύ μεγάλο διάστημα από τη χώρα, γεγονός που μαρτύρα πως αφήνει πίσω του το ελληνικό καλοκαίρι, την οικογένειά του και τους φίλους του. Ο ίδιος δήλωσε πως είναι μια κατάσταση που την έχει συνηθίσει, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένες δυσκολίες «Τα τελευταία χρόνια το πολύ για δύο με τέσσερις εβδομάδες βρίσκομαι στην Ελλάδα  κατά τους θερινούς μήνες. Τις μέρες που είμαι  στην πατρίδα μου, πρέπει να τα συνδυάσω όλα. Δηλαδή την εξαντλητική προπόνηση φυσικής κατάστασης, προκειμένου να είμαι έτοιμος για το βουνό με απόδοση παραπάνω από το 100% του εαυτού μου και παράλληλα να μπορέσω να έχω κάποιες όμορφες στιγμές με τους δικούς μου ανθρώπους. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φόρες νιώθω ότι περνάω ένα πολύ ζωντανό και έντονο καλοκαίρι, καθώς ο χρόνος με πιέζει να ζήσω πράγματα και έτσι αξιοποιώ το κάθε λεπτό».

Ο κ. Πρώιος, από μικρό παιδί ξεκίνησε τις προπονήσεις στο σκι, ωστόσο υπήρχαν στιγμές που προτιμούσε να συναναστρέφεται με άτομα της ηλικίας του παρά να είναι πάνω στο βουνό για προπόνηση «Πάντα είχα μεράκι και ζήλο για το σκι. Επίσης, είχα και εγωισμό με την καλή έννοια, δηλαδή όταν πήγαινα στους αγώνες ήθελα να είμαι πάντα πρώτος και το γεγονός αυτό με κρατούσε προσηλωμένο στο στόχο μου και πολύ δύσκολα απέκλινα».

Ο σημαντικός ρόλος των γονιών στην εξέλιξη του παιδιού τους

Καθοριστικό ρόλο στην ενασχόληση του “Χρυσού Σκιέρ” με τον πρωταθλητισμό, έπαιξαν οι γονείς του Βαγγέλης Πρώιος και Αφροδίτη Μπελονάκη, οι οποίοι είναι και δυο απόφοιτοι της Γυμναστικής Ακαδημίας «Εάν δεν υπήρχε ο πατέρας μου, ενδεχομένως δεν θα βρισκόμουν σε αυτή τη θέση», σχολίασε χαρακτηριστικά  ο πρωταθλητής «καθώς από πολύ μικρή ηλικία πήγαινα μαζί του στις προπονήσεις. Θεωρώ πως  ο πατέρας μου ήταν πολύ σωστός σε όλες τις παραμέτρους. Με πίεζε με τον σωστό τρόπο, δηλαδή σε καμία περίπτωση υπερβολικά και με άφηνε να ενεργήσω κατά βούληση. Όσες φορές ήμουνα κουρασμένος ή ψυχολογικά ανέτοιμος να ανέβω στο βουνό μου έλεγε “ό,τι θέλεις εσύ αγόρι μου, κάνε ό,τι σε ευχαριστεί”».

Επιπρόσθετα, ο κ. Πρώιος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Άργους Ορεστικού, η οποία τον στήριξε και συνεχίζει να τον στηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όντας χορηγός του πρωταθλητή. Μάλιστα λίγες μέρες πριν από τη αναχώρησή του για τη Νέα Ζηλανδία αφιέρωσε  στο Δήμο, το κύπελλο της πρώτης θέσης που κατέκτησε σε έναν από τους φετινούς του αγώνες «Θεώρησα πως ήταν χρέος μου να αφιερώσω ένα κύπελλο στο Δήμο μου. Είναι μια μικρή πράξη ευγνωμοσύνης». 

Δείτε ολόκληρη τη βιντεοσκοπημένη συνέντευξη στην ιστοσελίδα της εφημερίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Στερνό αντίο στον παιδίατρο Δημήτρη Ταλίδη

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Στερνό αντίο στον παιδίατρο Δημήτρη Ταλίδη

Ενημερωτικά φυλλάδια διανεμήθηκαν από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας σε οδηγούς οχημάτων, ενόψει των εορτών του Πάσχα

  Τα ενημερωτικά φυλλάδια περιείχαν συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής για…

Το σχέδιο της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα – Τι θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης Διαβάστε περισσότερα: Το σχέδιο της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα – Τι θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το σχέδιο της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα – Τι θα ανακοινώσει ο…

Κορονοϊός: 5 εύκολα tips για να μάθει το παιδί σας να πλένει σωστά τα χέρια του-BINTEO

Κορονοϊός: 5 εύκολα tips για να μάθει το παιδί σας να πλένει…

Ζήσης Τζηκαλάγιας: “Φυσικό αέριο και σήραγγα Κλεισούρας απολύτως διασφαλισμένο, ολοκληρώνονται το 2023”

Ζήσης Τζηκαλάγιας: “Φυσικό αέριο και σήραγγα Κλεισούρας απολύτως διασφαλισμένο, ολοκληρώνονται το 2023”

Δ.Δ.Ε. Καστοριάς: Υποβολή εκ νέου στο e-eggrafes και παράταση προθεσμίας

Δ.Δ.Ε. Καστοριάς: Υποβολή εκ νέου στο e-eggrafes και παράταση προθεσμίας  

Ἁγιασμός ὀχημάτων Ταξί – Ἁγιασμός κτιρίου Εἰδικοῦ Γυμνασίου-Λυκείου Καστοριᾶς

Ἁγιασμός ὀχημάτων Ταξί – Ἁγιασμός κτιρίου Εἰδικοῦ Γυμνασίου-Λυκείου Καστοριᾶς

Εκ νέου Χαρτογράφηση & Πιστοποίηση με Διεθνή Χαρακτήρα οι Διαδρομές του Run Greece Καστοριά.

Εκ νέου Χαρτογράφηση & Πιστοποίηση με Διεθνή Χαρακτήρα οι Διαδρομές του Run Greece Καστοριά.