Σημαντικά έργα οδοποιίας, υποδομών και προστασίας της λίμνης  δρομολογούνται στην Π.Ε. Καστοριάς, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Επιμέλεια: Χρύσα Κοσμίδου

«Δεν είναι τα πρώτα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» τόνισε κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε.  ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήριος Αδαμόπουλος με αφορμή τα σημαντικά έργα που δρομολογήθηκαν για την Π.Ε. «Ορισμένοι βιάστηκαν να πουν πως τώρα ξεκινήσαμε να υλοποιούμε έργα. Πρέπει να γίνει γνωστό πως συνεχώς πραγματοποιούνται παρεμβάσεις και εργασίες. Θεώρησα όμως -μιας και πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικά έργα- πως έπρεπε ως Αντιπεριφέρεια να ενημερώσουμε τον κόσμο για αυτά. Το σίγουρο είναι πως έγιναν, γίνονται και θα γίνονται έργα στην περιοχή μας».

 

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε ο τρόπος δημοπράτησης  και ξεκινούν άμεσα τα έργα:

  • Συντήρηση Εθνικού Οδικού Δικτύου της Π.Ε. Καστοριάς από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας (έδρα), προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.
  • Ασφαλτόστρωση του Δρόμου Κλεισούρα-Βλάστη, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.
  • Αποκατάσταση οδού πρόσβασης προς το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, προϋπολογισμού, 230.000 ευρώ.
  • Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Ε.Ο. 11 (Κοτύλη – Επταχώρι), προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

 

Επίσης εντάχθηκαν στους πίνακες των έργων και δρομολογούνται άμεσα:

Η ασφαλτόστρωση του:

  • Δημοτικού δρόμου Βυσσινιά-Άγιο Αντώνιο, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
  • Η Συντήρηση της Επαρχιακής Οδικού προς Λάγκα-Βράχο, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
  • Η Βελτίωση του κόμβου στην διασταύρωση του Απόσκεπου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
  • Ασφαλτοστρώσεις στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Καστοριάς, προϋπολογισμού 210.000 ευρώ.

 

Αντιδράσεις για το δρόμο Κλεισούρα-Βλάστη

Ωστόσο, όσον αφορά την ασφαλτόστρωση του δρόμου Κλεισούρα-Βλάστη, υπήρξαν ορισμένες αντιδράσεις, καθώς μερίδα ατόμων δεν ήθελε να υλοποιηθεί «Απορώ για ποιο λόγο κάποιος να μην θέλει να γίνει ο δρόμος. Άλλοι αναφέρουν ότι θα κάνουμε ζημιά στον περιβάλλον, άλλοι ότι θα ισοπεδώσουμε το χειμερινό τουρισμό. Γενικότερα ακούγονταν  διάφορες απόψεις, τόσο κατά το παρελθόν όσο  και τώρα.  Πραγματικά όμως δεν μπορώ να καταλάβω αυτές τις ενστάσεις. Θεωρώ πως οι περισσότεροι κάτοικοι της Κλεισούρας και της Βλάστης, πραγματικά τον θέλουν και τον χρειάζονται αυτόν το δρόμο»,  ήταν τα λόγια του  Αντιπεριφερειάρχη.

Μεγάλες προσδοκίες για το ΔΗ.ΝΑ.Κ.

Εγκρίθηκε επίσης το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Καστοριάς και της ΑΝΚΟ Α.Ε., για διενέργεια μελετών, φακέλων έργων, σύνταξης, προκήρυξης και τευχών του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τον Εκσυγχρονισμό και την Επέκταση των Εγκαταστάσεων του Υφιστάμενου Ναυταθλητικού Κέντρου Δήμου Καστοριάς, προϋπολογισμού των μελετών αυτών 62.000 ευρώ «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο. Ξεκινάει μια διαδικασία η οποία θα βοηθήσει να φτάσει το ΔΗ.ΝΑ.Κ. σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν σας κρύβω ότι έχουμε μεγάλο σχέδια για τον εν λόγω χώρο. Η Καστοριά, είναι η “περιοχή της κωπηλασίας”, με πολλές επιτυχίες των αθλητών μας   και από τους δυο Ναυτικούς Ομίλους. Πρέπει να στηριχθεί και θα στηριχθεί το άθλημα και σε ό,τι έχει σχέση με τις εγκαταστάσεις, τις υποδομές και τον εξοπλισμό», δήλωσε ο κ. Αδαμόπουλος.

Εκσυγχρονισμός της λίμνης της Καστοριάς

Όσον αφορά την ήδη από το Μάρτιο του 2016 προγραμματική σύμβαση  με την ΑΝΚΟ για την μελέτη  Προστασίας και την Εξυγίανσης της λίμνης Καστοριάς, εγκρίθηκε η δεύτερη τροποποίησή της, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ (συνολικά με την πρώτη ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 230.000 ευρώ) και αφορά τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών άρδευσης, αύξηση των αρδευόμενων εκτάσεων και κάλυψη των ενεργειακών αναγκών  τους με Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας, για τους:

  • ΤΟΕΒ Βασιλειάδας-Σταυροπόταμου-Μελισσότοπου – Βέργας (6.906 στρέμματα )
  • ΤΟΕΒ Κορησού-Λιθιάς (5632 στρέμματα)
  • ΤΟΕΒ Βυσσινιάς- Οξυάς (910 στρέμματα)
  • μέρος τους αγροκτήματος Μεταμόρφωσης (1000 στρέμματα)

 

Επίσης η προγραμματική αφορά την επέκταση του υφιστάμενου τηλεμετρικού δικτύου και πύκνωση του δικτύου των αγρομετεωρολογικών σταθμών εφοδιασμένων με ηλεκτρονικές παγίδες. Από την προγραμματική αυτή θα προκύψει ωριμότητα για έργα προϋπολογισμού: 6.600.000 ευρώ.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Τσούκας της Π.Ε. Καστοριάς

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής  Τσούκας της Π.Ε.…

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Αλήθειες για την παιδεία κόντρα στην εσκεμμένη παραπληροφόρηση

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Αλήθειες για την παιδεία κόντρα στην εσκεμμένη παραπληροφόρηση

Οδηγίες Εγγραφής Τυφλών στην Άυλη Συνταγογράφηση

Table of Contents Hide Οδηγίες Εγγραφής Τυφλών στην Άυλη Συνταγογράφηση Οδηγίες Εγγραφής…

Επίκαιρη Ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου με θέμα: «Άδικη η κατανομή των προκηρυσσόμενων θέσεων της 13Κ/2021 για τις ΠΕ Καστοριάς και Γρεβενών» που αποκλείουν τον γενικό πληθυσμό.

Επίκαιρη Ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου με θέμα: «Άδικη η κατανομή των προκηρυσσόμενων θέσεων…

Δημιουργία μικρής δανειστικής βιβλιοθήκης στο Νοσοκομείο από τον Δήμο Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς, δια μέσου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, συγκέντρωσε και προσέφερε στο…

Συνεργασία του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το  Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.)

Συνεργασία του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας…