ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Έργο DiNODR

 

Μια ομάδα δύο ερευνητών από τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κωνσταντινούπολης (ITU) και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΙΔΜ) παραβρέθηκε για διάστημα δύο εβδομάδων (3 Σεπτεμβρίου έως 16 Σεπτεμβρίου 2017) στο Πολυτεχνείο της Δανίας (DTU) στην Κοπεγχάγη και συγκεκριμένα στο Εθνικό Εργαστήριο Βιώσιμης Ενέργειας του DTU, με στόχο την εκπροσώπηση της κοινοπραξίας για το έργο DiNODR στο πλαίσιο του προγράμματος ERIGrid.

 

Το χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα ERIGrid στοχεύει στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης ερευνητικής υποδομής για συστήματα έξυπνων δικτύων μέσω της συνεργασίας κορυφαίων ευρωπαϊκών ερευνητικών εργαστηρίων έξυπνων δικτύων των εταίρων του ERIGrid. Στο πλαίσιο του προγράμματος, κορυφαία ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και εταιρείες προσφέρουν σε ερευνητές, που δραστηριοποιούνται σε έξυπνα δίκτυα, πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων έξυπνων δικτύων και ζήτησης ενέργειας με στόχο την ενίσχυση της έρευνας και την διεξαγωγή πειραμάτων στον τομέα των έξυπνων δικτύων και της ζήτησης ενέργειας. Ένα τέτοιο κοινό πλαίσιο εφαρμοσμένης τεχνογνωσίας για το έξυπνο δίκτυο θα επιταχύνει την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης πανευρωπαϊκής ερευνητικής υποδομής.

 

Το έργο DiNODR, που εγκρίθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ERIGrid, αποσκοπούσε σε κατάρτιση δύο εβδομάδων της εγκεκριμένης ομάδας των νέων ερευνητών στο SYS LAB του DTU. Οι δύο εβδομάδες πλήρους πρόσβασης στο εργαστήριο του DTU πρόσφεραν στους ερευνητές μοναδική ευκαιρία για να εφαρμόσουν και να αξιολογήσουν τις καινοτόμες έννοιες της απόκρισης ζήτησης για ενεργά δίκτυα διανομής σε ένα πραγματικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, τα πειράματα πεδίου περιελάμβαναν δοκιμές πεδίου των μεθόδων απόκρισης της ηλεκτρικής ζήτησης και την επίδρασή τους στο δίκτυο διανομής, καθώς και δοκιμές πεδίου καινοτόμων μεθόδων που συνδυάζουν τοπική απόκριση ζήτησης και απόκριση ζήτησης σε κλίμακα δικτύου.

 

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας εκπροσωπήθηκε από την ειδική συνεργάτιδα του ΤΕΙΔΜ κα Βάια Ζαχαράκη (Υπ. Διδ. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Υπολογιστών ΕΜΠ).

 

Πληροφορίες:

https://www.sem-lab.gr/

& από τον Δρ. Στημονιάρη Δημήτριο 2461068146 / [email protected]

& από τον Δρ. Τσιαμήτρο Δημήτριο 2461068146 / [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ζωντανά από τη Νέα Υόρκη η σύγχρονη όπερα «Μάρνι» στο Τ.Ε.Ι. Καστοριάς

Ζωντανά από τη Νέα Υόρκη η σύγχρονη όπερα «Μάρνι»   στο Τ.Ε.Ι. Καστοριάς

Προεόρτιος Εσπερινός στην ιερά μονή Αγίου Κωνσταντίνου Βογατσικού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου

Προεόρτιος Εσπερινός στην ιερά μονή Αγίου Κωνσταντίνου Βογατσικού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου…

Προσκυνηματική εκδρομή της Μητροπόλεως Καστοριάς στην Αλβανία

Προσκυνηματική εκδρομή της Μητροπόλεως Καστοριάς στην Αλβανία

Κοπή πίτας του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας (Έδρας) και της Π.Ε. Κοζάνης(φωτογραφίες)

Την βασιλόπιτά του έκοψε σήμερα το μεσημέρι ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καλεί τα επιμελητήρια να συμμετάσχουν στη συν διαμόρφωση του ετήσιου σχεδίου για την συμμετοχή της Π.Δ.Μ σε κλαδικές εκθέσεις για το έτος 2021

  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καλεί τα επιμελητήρια να συμμετάσχουν στη συν…

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για την προς Κύριον εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Καστορίας Κυρού Σεραφείμ

  Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας   για την προς  Κύριον …

Διακοπή κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Χιονάτο – Νεστόριο, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος

Διακοπή κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Χιονάτο – Νεστόριο, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος