Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει -18- κλοπές οικιών στην Πτολεμαΐδα και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Εξιχνιάσθηκαν -13- διαρρήξεις οικιών στην Πτολεμαΐδα και άλλες -5- σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κατερίνη και Ιωάννινα. Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος -6- ημεδαπών. Το συνολικό παράνομο όφελος από τις διαρρήξεις των οικιών ξεπερνά το ποσό των -130.000- ευρώ

 

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από -6- ημεδαπούς, πέντε άνδρες ηλικίας από 19 έως 40 χρόνων και μία 24χρονη γυναίκα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές οικιών σε Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κατερίνη και Ιωάννινα.

Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, -13- διαρρήξεις οικιών στην Πτολεμαΐδα, -2- σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και -3- σε Ξάνθη, Κατερίνη και Ιωάννινα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων διαρρήξεων οικιών που διαπράχθηκαν στην Πτολεμαΐδα κατά το χρονικό διάστημα από 24-10-2016 έως 31-03-2017, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι -6- ημεδαποί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Αναλυτικότερα, οι ανωτέρω διαρρήξεις διαπράχθηκαν από τα μέλη της ομάδας, με την ίδια ή διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, με τον ίδιο τρόπο (modus operandi), ήτοι παραβιάζοντας πόρτες εισόδου ή μπαλκονόπορτες – παράθυρα με αιχμηρό αντικείμενο, ενώ η τοποθεσία των οικιών που επέλεγαν να διαρρήξουν, ήταν σε σημεία με εύκολη διαφυγή σε περίπτωση εντοπισμού τους.

Σημειώνεται ότι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης,  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, του Αστυνομικού Τμήματος Θερμαϊκού και του Αστυνομικού Τμήματος Επανομής, εξιχνίασαν άλλες -5- περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ξάνθης, της Κατερίνης και των Ιωαννίνων.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και χρηματικών ποσών από τις προαναφερόμενες οικίες (σε Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κατερίνη και Ιωάννινα), ξεπερνά το ποσό των εκατόν τριάντα χιλιάδων -130.000- ευρώ.

Παράλληλα, την 19-09-2017 στην  Πτολεμαΐδα, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί εκ των οποίων ο ένας – μέλος της ομάδας – διότι  την 18-09-2017 είχαν διαρρήξει δυο οικίες στην Πτολεμαΐδα.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών-μελών της ομάδας στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Συνελήφθη 54χρονος σε περιοχή της Εορδαίας για καλλιέργεια -5- δενδρυλλίων κάνναβης

 

Την Παρασκευή, (22-09-2017) το πρωί σε περιοχή της Εορδαίας, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, συνέλαβαν 54χρονο ημεδαπό για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.

 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 54χρονου σε περιοχή της Εορδαίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

  • -5- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -3- μέτρων και -10- εκατοστών,
  • -1- κλώνος δενδρυλλίου κάνναβης σε διαδικασία αποξήρανσης,
  • 43,25γραμμάριαακατέργαστη κάνναβηκαι
  • σπόροι κάνναβης.

 

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

 

Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για αδικήματα ένοπλης ληστείας και κλοπών

Συνελήφθη την Κυριακή, (24-09-2017) το βράδυ στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, 38χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Γερμανικών Αρχών, για δώδεκα (12) υποθέσεις “ένοπλης ληστείας και διακεκριμένων κλοπών από συμμορία”, πράξεις που έλαβαν χώρα από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2014 σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνελήφθη 21χρονος στην Πτολεμαΐδα για κλοπή και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων

  Συνελήφθη 21χρονος στην Πτολεμαΐδα για κλοπή και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων

Ενδυναμώθηκε το ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού με την πρόσληψη 7 ατόμων

Ενδυναμώθηκε το ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού με την πρόσληψη 7 ατόμων

Με επιτυχία στέφθηκε η θεματική ημερίδα που διοργάνωσε η ΠΟΣΥΦΥ για την Συνοριακή Φύλαξη

Με επιτυχία στέφθηκε η θεματική ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων που…

Σε ειδικότητες με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στοχεύει το Ι.Ε.Κ. Καστοριάς

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες από το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς για το…

Το «Σπασμένο Ρόδι» παρουσιάζει τη νέα του θεατρική παραγωγή «Η επιστροφή της Κλάρας Βέσερ» για 8 παραστάσεις

Το «Σπασμένο Ρόδι»  παρουσιάζει τη νέα του θεατρική παραγωγή «Η επιστροφή της…

Εργαστήρια θεάτρου για παιδιά από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης

Υπάρχει ένας κόσμος μελωδίας, χορού, παραμυθιού, παιχνιδιού. Ένας κόσμος πολύχρωμος, αγνός, ευαίσθητος,…

Το Νοσοκομείο Καστοριάς με μεθοδικότητα και πολλή δουλειά θέλει να επεκταθεί και αναβαθμισθεί.

Το Νοσοκομείο Καστοριάς με μεθοδικότητα και πολλή δουλειά θέλει να επεκταθεί και…

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στην Καστοριά  οι εξετάσεις  του Κέντρου για Χαρισματικά  -Ταλαντούχα Παιδιά

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στην Καστοριά  οι εξετάσεις  του Κέντρου για…

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών πλήθος κλοπών που διαπράχθηκαν σε διάφορα καταστήματα, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας και συνελήφθησαν δύο άτομα, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών πλήθος κλοπών που διαπράχθηκαν σε διάφορα…

Στις 13 Οκτωβρίου, η Καταβολή του Διατροφικού Επιδόματος Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων

Στις 13  Οκτωβρίου, η Καταβολή του Διατροφικού Επιδόματος  Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων