ΟΓΑ: Εγκρίθηκε η πληρωμή για την γ΄ δόση από τα οικογενειακά επιδόματα

Όλα έτοιμα είναι από το υπουργείο Εργασίας για να πληρωθεί η γ΄ δόση για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ αφού εγκρίθηκε η ανάληψης δαπάνης προκειμένου να επιχορηγηθεί ο Οργανισμός να καταβάλει το επίδομα τέκνων και το ειδικό επίδομα τριτέκνων – πολυτέκνων.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news η έκδοση απόφασης ανάληψης δέσμευσης πίστωσης ύψους 232 εκατ. ευρώ σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  προκειμένου να επιχορηγηθεί ο ΟΓΑ για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων του άρθρου 1 του ν. 4093/2012 και του άρθρου 40 του ν. 4141/2013 Γ’ τριμήνου 2017 καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Η ημερομηνία καταβολής δεν ορίζεται με αυτή την απόφαση αλλά κύκλοι του ΟΓΑ θέλουν την πληρωμή να γίνεται το διάστημα από 20 έως 23 Οκτώβριου.

Να υπενθυμίσουμε ότι αμέσως μετά την καταβολή της β’ δόσης του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων – Πολύτεκνων Οικογενειών, παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση υποβολής αιτήσεων Α21 στον Οργανισμό. Με δεδομένο ότι η τελευταία πληρωμή αφορούσε 574.505 δικαιούχους, η προσθήκη άλλων 150.000 Α21 σημαίνει ότι ήδη υπάρχουν πάνω από 730.000 οικογένειες που είναι πιθανό να λάβουν τα οικογενειακά επιδόματα, κατά την γ’ δόση καταβολής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ διαπίστωσαν ότι φέτος η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων Α21 πραγματοποιήθηκε με πολλή μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά και συνέπεια από τους επίδοξους δικαιούχους. Ουσιαστικά, φάνηκε ότι πλέον οι πολίτες έχουν αντιληφθεί σε σημαντικό ποσοστό τον τρόπο χορήγησης των οικογενειακών επιδομάτων και γι’ αυτό καταθέτουν έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα έντυπα και δικαιολογητικά. Γι’ αυτό και οι εκκαθαρίσεις των δόσεων από τον ΟΓΑ θα γίνονται επίσης με ταχύτερο και αποδοτικότερο τρόπο σε σχέση με το παρελθόν.

Ο στόχος του ΟΓΑ πάντως παραμένει να είναι να ορίζονται με απόλυτη ακρίβεια οι ημερομηνίες καταβολής των επιδομάτων. Έτσι, θα αποφεύγεται στο μέλλον το φαινόμενο που παρατηρείται σήμερα, να ψάχνουν οι ενδιαφερόμενοι εναγωνίως να μάθουν πότε ακριβώς θα λάβουν την οικονομική στήριξη που τους αναλογεί μέσω των αντίστοιχων επιδομάτων.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι πότε η δήλωση αναστολών για περιοχές υψηλού κινδύνου

Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι πότε η δήλωση αναστολών για περιοχές υψηλού κινδύνου

Πέθανε ο στιχουργός των μεγάλων λαϊκών επιτυχιών Σπύρος Γιατράς

Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Γιατράς

Φινλανδία – Σουηδία στο ΝΑΤΟ: Τα κοινοβούλια εξετάζουν τις λεπτομέρειες για τις αιτήσεις ένταξης στο ΝΑΤΟ

Φινλανδία – Σουηδία στο ΝΑΤΟ: Τα κοινοβούλια εξετάζουν τις λεπτομέρειες για τις…

Έκτακτο επίδομα 800 ευρώ: Ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς θα συμπληρώσετε την αίτηση

Έκτακτο επίδομα 800 ευρώ: Ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς θα συμπληρώσετε την…

Τη Δευτέρα το Δώρο Χριστουγέννων, αυτόφωρο αδίκημα η μη καταβολή του

Τη Δευτέρα το Δώρο Χριστουγέννων, αυτόφωρο αδίκημα η μη καταβολή του

ΕΚΠΑ: Θρίλερ για το ποιος έριξε τον server

Ζητήσαμε από τον αντιπρύτανη να σταματήσουν οι τηλεξετάσεις για συμβολικούς λόγους και το δέχτηκε, λέει συνδικαλιστής – Το αρνείται και απειλεί με μηνύσεις ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ

Κασσελάκης: Εγινε το πρώτο βήμα για να αποκτήσει η χώρα σύντομα προοδευτική κυβέρνηση

Οι πρώτες δηλώσεις του μετά τη νίκη στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης ενέκρινε την πρώτη πληρωμή για την ενίσχυση των δικαιούχων παραγωγών λαϊκών αγορών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό

  Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης ενέκρινε την πρώτη πληρωμή για την ενίσχυση…

Πρόταση Εισαγγελέως: Ισόβια στον Ρουπακιά – 13 χρόνια στα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής

Πρόταση Εισαγγελέως: Ισόβια στον Ρουπακιά – 13 χρόνια στα ηγετικά στελέχη της…

Σκέρτσος για σχολεία: Δεν μπορούμε να τιμωρούμε άλλο τα παιδιά για τους ανεμβολίαστους

Σκέρτσος για σχολεία: Δεν μπορούμε να τιμωρούμε άλλο τα παιδιά για τους…