Πώς θα χάσουμε κιλά χωρίς να κάνουμε δίαιτα

Επειδή το να αδυνατίσουμε δεν έχει να κάνει με κάποια εξαντλητική δίαιτα, αλλά με καλές, υγιεινές συνήθειες!

Κάθε φορά που ακούτε ότι κάποια νέα δίαιτα έχει βγει και σας υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα, καλό θα ήταν να κλείνετε τα αυτιά σας. Το να χάσουμε περιττά κιλά δεν έχει να κάνει με απαγορευτικές, εξαντλητικές δίαιτες, αλλά με το να υιοθετήσουμε καλές συνήθειες στην καθημερινή μας ζωή. Για να ρίξουμε μια πιο αναλυτική ματιά στις συνήθειες αυτές…

Προσέχουμε τι κάνουμε λάθος

Μήπως τρώμε συναισθηματικά, λόγω στρες ή στεναχώριας; Μήπως δεν τρώμε πρωινό, και καταλήγουμε να τρώμε υπερβολικά το βράδυ; Είναι αναγκαίο να εντοπίσουμε τις κακές μας συνήθειες στο φαγητό, και να τις καταπολεμήσουμε.

Κάνουμε αλλαγές

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να τρώμε χωρίς να σκεφτόμαστε τι ακριβώς σημαίνει το φαγητό. Η προετοιμασία του, η γεύση του, αλλά και η απόλαυσή του. Πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε γρήγορα και απερίσκεπτα. Το να προγραμματίζουμε τα γεύματά μας είναι ένας καλός τρόπος να το πετύχουμε αυτό. Μασήστε το φαγητό σας προσεκτικά και αργά, ώστε να είναι και πιο απολαυστικό, και να δώσετε χρόνο στον οργανισμό σας να καταλάβει ότι χόρτασε.

Αντιμετωπίζουμε τα αισθήματά μας

Στην περίπτωση της συναισθηματικής υπερφαγίας, είναι αναγκαίο να βρούμε διαφορετικές διεξόδους για τα αρνητικά μας συναισθήματα. Από το να κρατάμε ημερολόγιο, μέχρι και την γυμναστική, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να ξεδίνουμε—που δεν σχετίζονται με το φαγητό.

Πατάμε πόδι

Υπάρχουν πολλά άτομα που μπορεί να μην καταλαβαίνουν απολύτως την προσπάθειά μας να χάσουμε κιλά, αλλά και να αποφεύγουμε τους πειρασμούς. Μπορεί, για παράδειγμα, να φέρνουν φαγητό που δεν κάνει να καταναλώσουμε στο σπίτι. Πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά για αυτό το ζήτημα, και να τους παρακαλέσουμε να σταματήσουν να το κάνουν.

Ημερολόγιο

Ένα ημερολόγιο φαγητού αποτελεί πολύ καλό τρόπο να ελέγχουμε τι (και πόσο) τρώμε, αλλά και να αναγνωρίζουμε κακά μοτίβα στις διατροφικές μας συνήθειες, ώστε να τα κόψουμε.

Αδειάζουμε το σπίτι από junk food

Προσπαθήστε να μην κρατάτε junk food, όπως πατατάκια, στο σπίτι, καθώς θα αποτελούν συνέχεια πειρασμό. Αντιθέτως, φροντίστε πάντα να έχετε σε κοινή θέα φρέσκα φρούτα.

Θέτουμε κανόνες

Αν μένετε με συγκατοίκους, ή αν έχετε οικογένεια, θα ήταν καλό να γίνει μια συζήτηση για τις διατροφικές σας συνήθειες. Προφανώς, δεν μπορείτε να απαγορεύσετε στον συγκάτοικό σας να τρώει τα αγαπημένα του φαγητά, αλλά αξίζει να βρείτε έναν τρόπο που δεν θα βάζει εσάς σε πειρασμό.

iatronet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ξεκινούν οι εργασίες για την «Αγροτική Οδοποιία Καλοχωρίου-Τσάρτιστας»

Έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ

Τα μέλη του ΕΤΑΚ Καστοριάς πραγματοποίησανη με επιτυχία εκπαίδευση διάσωσης θύματος στην παγωμένη λίμνη. Το πάχος του πάγου ξεπερνά τα 10 εκατοστά!

Τα μέλη του ΕΤΑΚ Καστοριάς πραγματοποίησανη με επιτυχία εκπαίδευση διάσωσης θύματος στην…

Καταργείται η παλιά βεβαίωση μετακίνησης εργαζομένου από την Κυριακή

Καταργείται η παλιά βεβαίωση μετακίνησης εργαζομένου από την Κυριακή

  Ειδικές επεξηγήσεις για την καπνιστική λέσχη από την ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.

  Ειδικές επεξηγήσεις για την καπνιστική λέσχη από την ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.

Παράταση ισχύος χορηγηθέντων δελτίων μετακίνησης ΑμΕΑ έτους 2023

Από την Διεύθυνση Δημοσίας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας γνωστοποιείται ότι, σύμφωνα με…

Φωτορεπορτάζ από το Gala της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς (Μέρος B΄)

Φωτορεπορτάζ από το Gala της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς

Παγκαστοριανή διαμαρτυρία για την ενέργεια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ακριβό κόστος θέρμανσης