Δυναμική παρέμβαση της Μαρίας Αντωνίου σε Επιτροπή της Βουλής. Νέα αναφορά, μεταξύ άλλων, για την προστασία των Φασολιών Καστοριάς

 

Με αντικείμενο συζήτησης την παρακολούθηση των εξελίξεων στην επιστημονική έρευνα και την τεχνολογία συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, με τη συμμετοχή της Μαρίας Αντωνίου.

 

Διαμαρτυρόμενη αρχικά η Μαρία Αντωνίου για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εγγράφως οι σχετικές εισηγήσεις, παρά την υπόσχεση των αρμοδίων, σημείωσε ότι η συζήτηση που πραγματοποιείται είναι άνευ ουσίας και περιεχομένου.

 

Ασκώντας σκληρή κριτική, υπογράμμισε ότι ο Τομέας της Έρευνας παραμένει σε πλήρη αδράνεια, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ, δεν υπάρχει ούτε ένα έργο ενταγμένο σε κάποιο πρόγραμμα, υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις σε ερευνητικά προγράμματα (ΕΠΑΝΕΚ,ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ κ.α.), ενώ η  ερευνητική κοινότητα έχει πολλαπλά και άλυτα προβλήματα. Ζητήματα για τα οποία είπε ότι έχει καταθέσει κατά καιρούς σωρεία Ερωτήσεων στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου που της παρέχεται.

 

Ιδιαίτερη αναφορά όμως έκανε και για τις παράνομες ελληνοποιήσεις των αγροτικών προϊόντων και κυρίως των φασολιών και τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο τομέας έρευνας και τεχνολογίας, στην προσπάθεια αναχαίτισης αυτού του μεγάλου προβλήματος που ταλανίζει τους παραγωγούς της περιοχής για την ιχνηλασιμότητα και την προστασία των προϊόντων τους.

 

Η Μαρία Αντωνίου τόνισε ότι η έρευνα και τεχνολογία, μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας μας. Η εφαρμογή της καινοτομίας και η υιοθέτηση των τεχνολογιών βρίσκονται για τη ΝΔ πολύ ψηλά στην ατζέντα για όλους τους χώρους της κρατικής παρέμβασης, ενώ αποτελεί βασικό συστατικό σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο που θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, εξασφαλίζοντας το μετασχηματισμό της οικονομίας μας, από μία οικονομία που απλά παράγει, σε μία οικονομία εξωστρεφή που παράγει και καινοτομεί. Αυτό είναι το νέο παραγωγικό σύστημα που εμείς στη ΝΔ οραματιζόμαστε.  ΈρεΗ Η

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Χρυσό μετάλλιο και πρώτη θέση για την δίκωπο των γυναικών με το Ολυμπιακό μας πλήρωμα Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Αναστασιάδου

Συγχαρητήρια Χριστίνα και Ευαγγελία!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη και οι δράσεις της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Νεστόριο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη και οι δράσεις της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου…

Λευκός Οίκος: Τι θα συζητήσουν Μπάιντεν-Ερντογάν στις 14 Ιουνίου

Λευκός Οίκος: Τι θα συζητήσουν Μπάιντεν-Ερντογάν στις 14 Ιουνίου

ΕΒΕ Καστοριάς: Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 8 ωρών με θέμα «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες»

ΕΒΕ Καστοριάς: Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 8 ωρών με θέμα «Δημιουργία εξαγώγιμου…

“Σας υποδεχόμαστε στην Καστοριά, σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας…”

“Σας υποδεχόμαστε στην Καστοριά, σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας…”…

Στην απονομή πτυχίων νέων αγροτών του ΕΛΓΟ Καστοριάς ο Αντιδήμαρχος Αγροτικών Θεμάτων

Στην απονομή πτυχίων νέων αγροτών του ΕΛΓΟ Καστοριάς ο Αντιδήμαρχος Αγροτικών Θεμάτων

Η τοποθέτηση της Δημοτικής Συμβούλου Χαραμοπούλου Βασιλικής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σχετικά με τη «Στρατηγική Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης »

Β. Χαραμοπούλου: «Εκφράζω την πολιτική μου αντίθεση στο σχέδιο “Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Βιώσιμης…

Διοργάνωση της 2ης συνάντησης των εταίρων του έργου GALET- Greece/Albania Energy Tourism

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22.04.2016 στην ΠΕ Καστοριάς, η 2η συνάντηση των εταίρων…

Διανομή αλατιού από το δήμο σε όλες τις σχολικές μονάδες της Εορδαίας

  Διανομή αλατιού από το δήμο σε όλες τις σχολικές μονάδες της…