Στο νέο ΕΣΠΑ θα ενταχθεί το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) με στόχο να μετατραπούν όλα τα Δημοτικά σχολεία της χώρας σε ολοήμερα όπως σχεδιάζει από την επόμενη χρονιά το Υπουργείο Παιδείας.

Η εισαγωγή του θεσμού των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων έχει συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας και παράλληλα ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε μια βασική κοινωνική ανάγκη.

Το ΕΑΕΠ που θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ ώστε να χρηματοδοτηθεί, αποτελεί επέκταση του προαναφερόμενου θεσμού μέσω της εισαγωγής στο πρόγραμμα σπουδών επιπλέον γνωστικών αντικειμένων.

Συγκεκριμένα, το υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα διευρύνεται μέχρι τις 14.00 με αποτέλεσμα την αύξηση του συνόλου των διδακτικών ωρών από 174 σε 210 ώρες την εβδομάδα για όλες τις τάξεις του Δημοτικού.

Η διεύρυνση του ωραρίου αξιοποιείται με εισαγωγή ή αύξηση των ωρών διδασκαλίας μιας σειράς μαθημάτων (Αγγλικά, Πληροφορική, Καλλιτεχνικά, Θεατρική Αγωγή, Μουσική, Φυσική Αγωγή).

Η εισαγωγή και ο εμπλουτισμός των γνωστικών αντικειμένων προϋποθέτει την απασχόληση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Αγγλικής, Πληροφορικής, Εικαστικών, Θεατρικής Αγωγής, Μουσικής και Φυσικής Αγωγής, που είτε δεν διατίθενται είτε δεν δύναται να καλυφθούν από τους μόνιμους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος της ένταξης το νέο ΕΣΠΑ είναι η υποστήριξη του θεσμού του ΕΑΕΠ ώστε να επεκταθεί στο σύνολο των Δημοτικών Σχολείων της χώρας. Η διάρκεια της προβλέπεται να είναι διετής.

Ειδικά για το σχολικό έτος 2015-2016, στόχος είναι η συνέχιση της εφαρμογής του θεσμού στις σχολικές μονάδες που ήδη εφαρμόζεται.

Επιμέρους στόχος του προγράμματος είναι η μείωση και πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και προώθηση της ισότιμης πρόσβασης σε ποιοτική νηπιακή, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και σε τυπικές, μη τυπικές και άτυπες δυνατότητες εκπαίδευσης για την επανένταξη στην εκπαίδευση και την κατάρτιση ενώ παράλληλα στόχοι αποτελούν και η αύξηση των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στο πλαίσιο του Νέου Σχολείου – Ενίσχυση των δομών και της ποιότητας της α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

«Πλημμύρισε» η Μητρόπολη Αθηνών – Ουρές για το λαϊκό προσκύνημα στον τέως βασιλιά

Πλήθος κόσμου βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη Μητρόπολη Αθηνών…

Ο.Λ.Μ.Ε.: Παραίτηση όλων των φερόμενων ως εκλεγμένων από τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Ο.Λ.Μ.Ε.: Παραίτηση όλων των φερόμενων ως εκλεγμένων από τις ηλεκτρονικές εκλογές –…

Έκλεισε το Sputnik Ελλάδας: “Επικίνδυνες παρακαταθήκες για το μέλλον του Τύπου”

Έκλεισε το Sputnik Ελλάδας: “Επικίνδυνες παρακαταθήκες για το μέλλον του Τύπου”

Καθαρά Δευτέρα: Απαγορεύεται το πέταγμα χαρταετού

Καθαρά Δευτέρα: Απαγορεύεται το πέταγμα χαρταετού

Τέμπη: Διεκόπη η δίκη της πρώτης αγωγής αποζημίωσης συγγενών θύματος

Διακοπή για τις 5 Απριλίου πήρε η πρώτη δίκη για τα Τέμπη

ΕΚΑΣ 2019: Προϋποθέσεις χορήγησης και τα ποσά πληρωμής

ΕΚΑΣ 2019:  Προϋποθέσεις χορήγησης και τα ποσά πληρωμής

Ακρίβεια: Οι αυξήσεις στο ρεύμα οδηγούν σε χρεοκοπία τους Δήμους – Φόβοι για μπλακ άουτ

Ακρίβεια: Οι αυξήσεις στο ρεύμα οδηγούν σε χρεοκοπία τους Δήμους – Φόβοι…

Κάμερα έπιασε γιατρό να παίρνει φακελάκια στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Αθήνας

Κάμερα έπιασε γιατρό να παίρνει φακελάκια στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Αθήνας