Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 8ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός στην Καστοριά

 

 

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας ( https://www.facebook.com/thilazo/ ) διοργάνωσε τον 8ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε 58 πόλεις της Ελλάδας καθώς επίσης και από ελληνίδες μητέρες στο εξωτερικό (Λονδίνο, Άμστερνταμ) την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.

 

Για την Καστοριά την διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Καστοριάς.

(https://www.facebook.com/groups/kastoriathilasmos/)
( https://www.facebook.com/events/231573194042408/  )

 

Στην πόλη μας φέτος στον εξαιρετικό προαύλιο χώρο του ΚΠΕ Καστοριάς, στις 12:00 ακριβώς, θήλασαν και καταμετρήθηκαν 15 παιδιά με το μικρότερο να είναι μόλις 40 ημερών και το μεγαλύτερο περίπου 5 ετών, φέρνοντας έτσι σε επαφή την κοινωνία με την εικόνα του θηλασμού, δείχνοντας πόσο τρυφερή, μαγική, αληθινά αγνή διαδικασία είναι. Ο δημόσιος θηλασμός για μια μητέρα και το παιδί της δεν είναι επίδειξη, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!

 

Η εκδήλωση στόχευε στην απενοχοποίηση του δημοσίου θηλασμού και την εξοικείωση της ελληνικής κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Δημιουργώντας ένα ένθερμο κλίμα, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση δεκάδες υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού όπως θηλάζουσες και μη μητέρες, μέλλουσες μητέρες, πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς. Οι μικροί φίλοι του μητρικού θηλασμού διασκέδασαν με δημιουργικές δραστηριότητες όπως ζωγραφική και απασχόληση με κλόουν ενώ διανεμήθηκε δωρεάν ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά στις μητέρες.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς για τη φιλοξενία του, στους πολύτιμους χορηγούς, ιδιώτες επαγγελματίες της περιοχής μας χωρίς τη βοήθεια των οποίων δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η όλη οργάνωση με επιτυχία, στην Αντιδήμαρχο Καστοριάς, κα Μαλαματή Αντωνίου, τα ΜΜΕ και blogs της Καστοριάς για την προβολή των εκδηλώσεών μας, καθώς και σε όλους όσους παραβρέθηκαν στηρίζοντας την εκδήλωσή μας

Με εκτίμηση, οι εθελόντριες μητέρες,

Αγνή- Βάσω-Βίκυ-Μάγδα-Νικη-Φαίη.

Οι φωτογραφίες είναι του κ. Μάνου Σινόπουλου

4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

190 αιτήσεις από τη Δυτική Μακεδονία για τη Σχολή Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα

Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις για τη Πυροσβεστική Ακαδημία, που θα ξεκινήσει το 2016…

Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό μαθητών (ΣΔΕ) από τη δωρεάν μεταφορά δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς: Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία ΣΔΕ

Κοινή Επιστολή Διαμαρτυρίας για το Σχέδιο «Δίκαιης» Αναπτυξιακής Μετάβασης Δυτικής Μακεδονίας από τον Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχους της Π.Ε. Καστοριάς

    Κοινή Επιστολή Διαμαρτυρίας για το Σχέδιο «Δίκαιης» Αναπτυξιακής Μετάβασης  Δυτικής…

Ιδανικό ξεκίνημα της χρονιάς για τον αθλητή του συλλόγου ΠΡΩΤΕΑΣ Ραφαήλ -Αντώνιο Γακόπουλο.

Την πρώτη θέση στα διπλά κατέκτησε στο πολύ δυνατό τουρνουά G2 της Tennis Europe

Σε ύψος ρεκόρ 6.200.000€ η ένταξη έργων ΕΣΠΑ του νοσοκομείου Καστοριάς

  Σε ύψος ρεκόρ 6.200.000€ η ένταξη έργων ΕΣΠΑ του νοσοκομείου Καστοριάς

Ο ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας στο πλευρό των πληγέντων της Θεσσαλίας.

Οι κούτες με όλο το υλικό παραχωρήθηκε στην ομάδα του Α.Σ Άργος Ορεστικό προκειμένου να ταξιδέψουν μαζί και να δώσουν μια μικρή ανάσα στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας.

Μαρία Αντωνίου και Γιώργος Κασαπίδης για την προοπτική ανάπτυξης του γεωτουρισμού στη χώρα μας και ειδικότερα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας

Σας κοινοποιούμε Ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή από την Μαρία Αντωνίου και…