Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης.

Ο κ. Κοσμίδης μίλησε για τις πρόσφατες εκλογές της Ε.Ο.Γ., το 2nd Fur Shopping Festival, τη συμμετοχή της Ε.Ο.Γ. σε εκθέσεις, αλλά και για την κλοπή που πραγματοποιήθηκε προ ημερών σε γνωστή γουνοποιητική  επιχείρηση.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/rd-dLzxqPFQ” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe]

Της Χρύσας Κοσμίδου

Στις 6 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και παράλληλα ψηφίστηκε  ομόφωνα διοικητικός και οικονομικός απολογισμός. Η διαδικασία των εκλογών κύλησε ομαλά,  με τον κ. Κοσμίδη να σχολιάζει «Το αποτέλεσμα ήταν κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενο, καθώς  ήμουν ο μοναδικός υποψήφιος Πρόεδρος. Ωστόσο το νέο Δ.Σ. της Ε.Ο.Γ. ανανεώθηκε κατά 50%, μιας και το απαρτίζουν καινούργια άτομα. Θα συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς, προκειμένου να υλοποιήσουμε όλες τις δράσεις μας που έχουμε στην ατζέντα μας».

Συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων σε Fashion Show της  Έκθεσης  Modexpo

Συνεχίζοντας λοιπόν το έργο της η Ε.Ο.Γ. θα συμμετάσχει με μια παράλληλη δράση (Fashion Show) στην έκθεση Modexpo, η οποία θα διεξαχθεί από τις 16 έως και τις 20 Νοεμβρίου στο Βουκουρέστι Ρουμανίας «Θα αναδείξουμε την ελληνική γουνοποιία και στη Ρουμανία» τόνισε ο κ. Κοσμίδης «όπως είναι γνωστό οι Ρουμάνοι είναι μέσα στο πελατολόγιό μας, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες. Είναι υποχρέωσή μας να διαφημίσουμε το προϊόν της γούνας και στο Βουκουρέστι με ένα Fashion Show. Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος της Ομοσπονδίας, να αναδεικνύει και προωθεί την ελληνική γούνα».

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποίησε  ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτριος Κοσμίδης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στη Σιάτιστα.

Οι δύο αντάλλαξαν απόψεις για τον κλάδο της γούνας, με τον κ. Κοσμίδη να παρουσιάζει στον Π.τ.Δ. τα ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο και ζητώντας την έμπρακτη συμπαράστασή του.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. μετά τη συνάντηση δήλωσε  «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άκουσε με προσοχή τα ζητήματα  που απασχολούν τον κλάδο μας.  Πολύ σύντομα θα πραγματοποιήσουμε  και δεύτερη συνάντηση στην Αθήνα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε πιο αναλυτικά για τα διάφορα θέματα της ελληνικής γουνοποιίας»

«Το F.S.F. ήταν καθόλα επιτυχημένο, με μια άψογη διοργάνωση»

Όσον αφορά το 2nd Fur Shopping Festival ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. ξεκαθάρισε πως για λόγους ευγένειας και διακριτικότητας δεν θέλησε να ρωτήσει τους συναδέλφους του για τις εμπορικές συμφωνίες που σφράγισαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ «Σίγουρα, όπως γίνεται σε κάθε έκθεση κάποιοι δουλεύουν περισσότερο και κάποιοι λιγότερο. Το F.S.F. κατά την προσωπική μου άποψη ήταν καθόλα επιτυχημένο, με μια άψογη διοργάνωση. Κάθε χρόνο πάει και καλύτερα. Εύχομαι το 3rd F.S.F. να είναι ακόμα καλύτερο και εάν μπορέσει η Ε.Ο.Γ. –καθώς ακούμε συνέχεια πως δεν στηρίζουμε το F.S.F., το στηρίζουμε ηθικά και όχι οικονομικά- να το στηρίξει και χρηματικά. Ίσως με κάποια δράση μέσα στο εκθεσιακό κέντρο. Για τη φετινή χρονιά, είχα προτείνει να πραγματοποιήσουμε μια παράλληλα δράση, η οποία θα ενημέρωνε τους γουνοποιούς για τις εξαγωγές. Έκανα λοιπόν αυτή την πρόταση στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να γίνει φέτος. Πάντως το εν λόγω σεμινάριο, θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή στην Καστοριά μέσα στις επόμενες εβδομάδες» .

«Εύχομαι να πιάσουν όσο το δυνατό το γρηγορότερο τους διαρρήκτες»

Τέλος ο κ. Κοσμίδης αναφέρθηκε και σε ένα δυσάρεστο γεγονός. Προ ημερών διαπράχθηκε μια κλοπή σε γνωστή γουνοποιητική επιχείρηση της Καστοριάς. Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. είπε πως οι διαρρήκτες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και χτυπάν γουνοποιητικές επιχειρήσεις  και ζήτησε την επιπλέον βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, με περισσότερες περιπολίες έτσι ώστε να αποτρέπονται οι υποψήφιοι διαρρήκτες «Εύχομαι να συλληφθούν άμεσα.  Συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφο και είμαστε δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί».

 

You May Also Like

Ημέρα Πολιτικής Προστασίας:  Ο ΤΑΡ συνεχίζει να στηρίζει το έργο των ελληνικών υπηρεσιών

Ημέρα Πολιτικής Προστασίας:  Ο ΤΑΡ συνεχίζει να στηρίζει το έργο των ελληνικών…

Σειρά συναντήσεων εργασίας της Μαρίας Αντωνίου στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται η Βουλευτής Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου, έπειτα από πρόσκληση…

Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα Έψαλλαν στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα  Έψαλλαν στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Γ. Κορεντσίδης: Η Καστοριά επέλεξε την σταθερότητα (Βίντεο)

Οι χθεσινές δηλώσεις του Γ. Κορεντσίδη έξω από το εκλογικό κέντρο

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Έργα στο οδικό δίκτυο ύψους 50.000.000 ευρώ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Έργα στο οδικό δίκτυο  ύψους 50.000.000 ευρώ

Εισήγηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών για επιπλέον οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας

  Εισήγηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών…

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: «Βαρύτατα εκτεθειμένοι, οι γνωστοί – άγνωστοι κινδυνολόγοι»

 Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: «Βαρύτατα εκτεθειμένοι, οι γνωστοί – άγνωστοι κινδυνολόγοι»

Το τριετές Μνημόσυνο του Γέροντος Μωυσέως του Αγιορείτου

Το τριετές Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Μωυσέως του Αγιορείτου θα τελεσθεί στην…