Η απάντηση του Ανέστη Αγγελή προς τους εργαζόμενους των βρεφικών σταθμών

Ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, συναντήθηκε με εκπροσώπους των γονέων του 1ου και του 2ου Βρεφικού Σταθμού, καθώς επίσης και με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς Γεώργιο Μαλέα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής «Δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για αποφάσεις,  καθώς για το οτιδήποτε αποφασίζει μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο. Συζητήσαμε απλώς για το πρόβλημα το οποίο υπάρχει καθώς και για την επίλυση αυτού. Το πρόβλημα είναι έντονο και έρχεται από το παρελθόν.  Οι εργαζόμενοι υπήρξαν ακόμα και 10 μήνες απλήρωτοι και εμείς τους κάναμε 5.  Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν ήδη διαμορφωθεί,  δηλαδή ότι θα έρθουν από το πρόγραμμα δυο μισθοί συν ο ένας που αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο,  μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι θα έχουν στα χέρια τους τρεις μισθούς.  Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως το πρόβλημα λύθηκε.  Προς αυτή τη κατεύθυνση θα κινηθούμε έτσι ώστε να λυθεί δια παντός το πρόβλημα».

Ο κ. Αγγελής ρωτήθηκε επίσης από τους δημοσιογράφους  εάν έχει αλλάξει η στάση του απέναντι  στους  εργαζομένους,  στους οποίους την προηγούμενη εβδομάδα απηύθυνε, έκκληση να επιστρέψουν στις εργασίες τους. Ωστόσο κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου (20/11) ο Δήμαρχος έκανε λόγο για συντεχνίες και για καθοδηγούμενες ενέργειες.

Η απάντηση του κ. Αγγελή επί του θέματος ήταν η εξής «H προσωπική μου στάση δεν έχει αλλάξει, αλλά έχει μόνο να σκοπό και στόχο να λυθεί ουσιαστικά το συγκεκριμένο κοινωνικό πρόβλημα. Βέβαια κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου υπάρχουν διάφορες θέσεις και αντιπαραθέσεις. Οι εργαζόμενοι πάντα έχουν δίκιο και πρέπει να αμείβονται πάντα στην ώρα τους. Ασχολούμαι μόνο με αυτό,  δηλαδή με την επίλυση του προβλήματος. Όπως επιλύσαμε παρόμοιο  πρόβλημα με τη δομή “Βοήθεια στο Σπίτι”  έτσι λοιπόν θα επιλύσουμε και αυτό. Κάνω έκκληση για άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους .Θα ήθελα επίσης  οι εργαζόμενοι να κρατήσουν την υπόσχεση από τη μεριά του Δήμου ότι πραγματικά κάνουμε αγώνα για να λυθεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα».

Χ.Κ.

You May Also Like

6η FEA: Μεγαλύτερη των προσδοκιών η επισκεψιμότητα – Έντονο το ενδιαφέρον των αγοραστών

Η άρτια διοργάνωση, η οποία επαινέθηκε από όλους τους επισκέπτες, η μεγαλύτερη…

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καστοριάς

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καστοριάς

Χιλιάδες επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό στη μεγαλύτερη Εμποροπανήγυρη της χώρας

Χιλιάδες επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό στη μεγαλύτερη Εμποροπανήγυρη  της χώρας

Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης στη Νεάπολη Κοζάνης (+ 8 Σεπτεμβρίου)/Γράφει ο Γιώργος Τ. Αλεξίου

  Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης στη Νεάπολη Κοζάνης (+ 8…

Δωρεά στο Νοσοκομείο Καστοριάς από την Άροσις: “Θα τα καταφέρουμε μαζί!”

Δωρεά στο Νοσοκομείο Καστοριάς από την Άροσις: “Θα τα καταφέρουμε μαζί!”

Αποτελέσματα αγώνων τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς_άροσις για το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Φεβρουαρίου 2023

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Β΄