Περίπου 700.00 αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα  μέχρι το πρωί της Τρίτης. Τι προβλήματα μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της αίτησης;

Πάνω από 697.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν έως τις 07.00 το πρωί της Τρίτης  28 Νοεμβρίου 2017 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα.

Ο ιστότοπος koinonikomerisma.gr, θα παραμείνει ανοικτός για υποβολή αιτήσεων έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου. Ο υπεύθυνος του σχεδιασμού της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Στάθης Μαρίνος έδωσε μέσω του σταθμού μας χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους του μερίσματος και την υποβολή της αίτησης.

Τι μπορεί να πάει στραβά

Επειδή ο χρόνος πιέζει μιας και  το κοινωνικό μέρισμα θα πρέπει να αποδοθεί στους δικαιούχους πριν το τέλος του 2017 (άρα ΔΕΝ θα υπάρξει παράταση ) οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βιαστούν για να ελέγξουν αν το νοικοκυριό στο οποίο ανήκουν πληροί τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την καταβολή του βοηθήματος .

Βέβαια, κατά τη διάρκεια υποβολής της αίτησης μπορεί να προκύψουν διάφορα προβλήματα όπως

  1. Να μην αναγνωριστεί και πιστοποιηθεί από το σύστημα ο συνδυασμός ΑΦΜ και ΑΜΚΑ που έχετε εισάγει, θα εμφανιστεί αντίστοιχο μήνυμα. Τότε , θα πρέπει να πάτε σε ένα ΚΕΠ και να ζητήσετε να ενημερώσετε την εγγραφή του ΑΜΚΑ σας ως προς το πεδίο του ΑΦΜ. Για το σκοπό αυτό θα χρειαστείτε ένα έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά σας (ΑΔΤ, Διαβατήριο, κ.τ.λ.) και ένα έγγραφο που να αναγράφει το ΑΦΜ μαζί με τα προσωπικά στοιχεία σας (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας).
  2. Το σύστημα να μην έχει σωστή ένδειξη για το κριτήριο ύπαρξης έστω και ενός μήνα ασφάλισης σε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, θα πρέπει να μεταβείτε σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ και να ζητήσετε να διορθωθούν τα στοιχεία σας προσκομίζοντας κάθε αναγκαίο έγγραφο. Οι διορθώσεις σχετίζονται μόνο με αποκατάσταση σφαλμάτων αναφορικά με την ταυτότητα του ασφαλισμένου και όχι σε εκ των υστέρων αναγνώριση χρόνου ασφάλισης
  3. Να διαπιστώσετε ότι άγνωστο σε εσάς άτομο απεικονίζεται ως φιλοξενούμενός σας, μπορείτε να το εξαιρέσετε χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη επιλογή που είναι διαθέσιμη δίπλα στο όνομα του. Η επιλογή αυτή συνιστά καταγγελία προς την οικεία ΔΟΥ σε βάρος του εμφαινόμενου ως φιλοξενούμενου, περί ψευδούς υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Χωρίς αίτηση , ποσό κοινωνικού μερίσματος θα πιστωθεί μόνο σε όσους είναι πάνω από 70 χρονών και παίρνουν σύνταξη και το ετήσιο εισόδημα τους δεν ξεπερνά τα 9000 ευρώ ή όσους ηλικιωμένους παίρνουν το επίδομα του ΟΓΑ για τους ανασφάλιστους υπερήλικες .

Μέρισμα θα μπορούν να πάρουν και όσοι έμειναν άνεργοι το 2017 υπό την προϋπόθεση ότι αν αφαιρεθούν εισοδήματα έως και 9000 ευρώ πληρούν τα οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια για την καταβολή του.

Τι βοήθημα δικαιούστε;

Στην ερώτηση του ποιο θα είναι το ύψος του κοινωνικού μερίσματος γα το κάθε νοικοκυριό η απάντηση δεν είναι μονοσήμαντη καθώς θα εξαρτηθεί από τα μέλη του νοικοκυριού το συνολικό εισόδημα που κυμαίνεται από 9000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό και φτάνει τα 27 .000 ευρώ (αθροιστικά για όλα τα μέλη ) για ένα νοικοκυριό με πέντε ή περισσότερα παιδιά

Θα πρέπει επίσης το νοικοκυριό να έχει ακίνητη περιουσία από 120.000 ευρώ έως και 180.000 ευρώ (και πάλι αθροιστικά για όλα τα μέλη του)

 

You May Also Like

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 50χρονος, με τη συνδρομή της Ασφάλειας Κοζάνης, ο οποίος είχε αποκρύψει στο όχημα του πάνω από 1 κιλό ακατέργαστης κάνναβης

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 50χρονος, με τη συνδρομή της Ασφάλειας Κοζάνης, ο οποίος είχε…

«Πάτησαν» Ελλάδα οι Γάλλοι της Naval Group (tweets)

Η ελληνική θυγατρική, το συμβόλαιο για τις Bellhara και η «μάχη» για τις κορβέτες

Ωρωπός: Εισαγγελική παρέμβαση για τις εικόνες ντροπής με την ηλικιωμένη

Εικόνες ντροπής που είδαν το φως τη δημοσιότητας με το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου στον Ωρωπό να πλένει με το λάστιχο ηλικιωμένη γυναίκα

Τα πάνω – κάτω στην Παιδεία: Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων δημοτικού θα διδάσκουν στα γυμνάσια! Τί αλλάζει

Τα πάνω – κάτω έρχονται στην Παιδεία για μία ακόμα φορά. Με…

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση των καταναλωτών ενόψει των εορτών της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση των καταναλωτών ενόψει των εορτών  της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

Αυστηροί έλεγχοι και μπλόκα στα διόδια και αυστηροποίηση των προστίμων ενόψει του Πάσχα

Αυστηροί έλεγχοι και μπλόκα στα διόδια και αυστηροποίηση των προστίμων ενόψει του…

Λήμνος: Βλέννα ή φυτοπλαγκτόν – Οι δορυφορικές λήψεις και τα drones θα δείξουν τι συμβαίνει

Table of Contents Hide Λήμνος: Βλέννα ή φυτοπλαγκτόν – Οι δορυφορικές λήψεις…