Σήμερα στις 19:30 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λοταρίας αποδείξεων για τη χρήση καρτών.

Όσοι λάβουν ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο στον λογαριασμό τους στο Taxisnet, θα είναι οι τυχεροί φορολογούμενοι. 1.000 άτομα θα λάβουν από 1.000 ευρώ έκαστος.

Ήδη από το μεσημέρι έχουν ανέβει τα στοιχεία για τους λαχνούς και έχει ανοίξει η ειδική εφαρμογή για δήλωση τραπεζικού λογαριασμού.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να δώσει κίνητρα για το πλαστικό χρήμα, οπότε είναι εύκολος ο έλεγχος για τις αποδείξεις.

Τον Δεκέμβριο μάλιστα θα γίνει μία μεγάλη κλήρωση για 11 εκατ. ευρώ.

Βήμα βήμα τι πρέπει να κάνετε για να μάθετε αν κερδίσατε

Οι φορολογούμενοι ενημερώνονται πριν την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω διαθέσιμης εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στο περιβάλλον TAXISnet στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. www.aade.gr.

Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής μπορείτε να δείτε αν κάποιος από τους λαχνούς σας είναι ανάμεσα στους τυχερούς της κληρωτίδας.

Συγκεκριμένα, με το που πατήσετε το παραπάνω link, θα μεταβείτε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και θα πατήσετε «Είσοδος στην εφαρμογή». Αμέσως θα μεταφερθείτε στο περιβάλλον του TAXISnet όπου θα βάλετε τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε για να μπείτε στον λογαριασμό σας στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να πατήσετε «Είσοδος»

Τέλος, θα δείτε μπροστά σας το μενού «Δημόσια κλήρωση – Συναλλαγές και Λαχνοί», όπου θα πατήσετε «Εκτύπωση». Εκεί μπορείτε να δείτε και να τυπώσετε τον αριθμό των λαχνών που σας αντιστοιχούν, όπως και αν κάποιος από αυτούς είναι ανάμεσα στους τυχερούς που κερδίζουν 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ: «Σε περίπτωση λαχνών που κερδίζουν, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες ενημερώνονται μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο TAXISnet».

Έτσι δεν είναι ξεκάθαρο αν οι φορολογούμενοι θα λάβουν e-mail, αλλά σε κάθε περίπτωση θα ενημερωθούν από το TAXISnet στον λογαριασμό τους.

Πώς πιστώνονται τα χρήματα

Οι φορολογούμενοι που θα κερδίζουν, θα λαμβάνουν ειδοποιητήριο μήνυμα. Θα είναι προσωποποιημένο και θα φτάνει στον λογαριασμό τους στο Taxis.

Τα 1.000 ευρώ θα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο Taxis.

Αν οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν ένα περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του μηνύματος. Μέχρι τότε θα πρέπει να δηλώσουν κάποιον λογαριασμό, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης στο Taxis.

Αν δεν δηλωθεί λογαριασμός μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, τότε σειρά παίρνουν οι επόμενοι δικαιούχοι. Δηλαδή οι κάτοχοι του 1ου, 2ου, κ.ά. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.

Πως προκύπτουν οι λαχνοί

Το πλήθος των λαχνών προκύπτει κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών ως εξής:

-Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε ένα 1 ευρώ.

-Για τα επόμενα 400 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ. Δηλαδή για συναλλαγές 500 ευρώ το μήνα ο φορολογούμενος θα δικαιούται 300 λαχνούς.

-Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.

-Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ. Για μηνιαίες ηλεκτρονικές συναλλαγές 1.500 ευρώ ο φορολογούμενος θα λάβει 591 λαχνούς.

Η πρώτη κλήρωση αφορά τις συναλλαγές του μηνός Οκτωβρίου που έχουν πραγματοποιηθεί με κάρτες πληρωμών καθώς και τις συναλλαγές του ιδίου μηνός (μεταφορές πίστωσης/άμεσες χρεώσεις) προς επαγγελματικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο της Α.Α.Δ.Ε. έως τις 23 Νοεμβρίου 2017.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών:

«Τo Υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) ανακοινώνουν ότι η πρώτη κλήρωση του προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων θα διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017.

Γνωστοποιείται ότι πριν από τη διενέργεια της κλήρωσης θα αναρτηθούν σε εφαρμογή στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr) το πλήθος των λαχνών που αντιστοιχούν σε κάθε φορολογούμενο. Η πρόσβαση επιτυγχάνεται με τους κωδικούς που διαθέτουν οι χρήστες για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε.

Στην πρώτη αυτή κλήρωση συμπεριλαμβάνονται οι συναλλαγές του μηνός Οκτωβρίου που έχουν πραγματοποιηθεί με κάρτες πληρωμών και επιπλέον οι συναλλαγές του ιδίου μηνός (μεταφορές πίστωσης/άμεσες χρεώσεις) προς επαγγελματικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο της Α.Α.Δ.Ε. έως τις 23 Νοεμβρίου 2017.

Σημειώνεται ότι οι συναλλαγές του μηνός Οκτωβρίου που δεν έχουν ληφθεί υπόψη για οποιοδήποτε λόγο (π.χ επαγγελματικοί λογαριασμοί μη δηλωμένοι στο μητρώο της Α.Α.Δ.Ε., μη αποστολή στοιχείων συναλλαγών στην Α.Α.Δ.Ε. κτλ.) δεν χάνονται σε καμία περίπτωση, καθώς διασφαλίζεται, με κάθε εύκαιρο μέσο και τρόπο, ότι θα συμπεριληφθούν στις προσεχείς κληρώσεις.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται χίλιοι (1.000) νικητές, που κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Τα χρηματικά αυτά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου».

You May Also Like

Επίσκεψη Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη στο ΚΥ Καρλοβάσου και στο Δήμο Δυτικής Σάμου

Επίσκεψη Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη στο ΚΥ Καρλοβάσου και στο Δήμο Δυτικής…

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου, ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα…

Τέλος στην ομηρία χιλιάδων εκπαιδευτικών με την κατανομή 2.394 οργανικών θέσεων σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Τέλος στην ομηρία χιλιάδων εκπαιδευτικών με την κατανομή 2.394 οργανικών θέσεων σε…

Ξεκινάει η ανταποδοτική ανακύκλωση – Πόσα λεφτά θα παίρνετε για 33 κουτάκια

Ξεκινάει η ανταποδοτική ανακύκλωση – Πόσα λεφτά θα παίρνετε για 33 κουτάκια

Σκέρτσος: Καρότο και μαστίγιο για το τείχος ανοσίας- Ο ηλικιακός χάρτης του εμβολιασμού

Table of Contents Hide «Τείχος ανοσίας με πειθώ, επιβράβευση και υποχρεωτικότητα»Η στατιστική…

Περίπου 700.00 αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα μέχρι το πρωί της Τρίτης. Τι προβλήματα μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της αίτησης;

Περίπου 700.00 αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα  μέχρι το πρωί της Τρίτης.…

Πότε θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη πληρωμή του επιδόματος στέγασης;

  Πότε θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη πληρωμή του επιδόματος στέγασης;

Ματίνα Παγώνη: «Φοβάμαι πολύ. Κάνω έκκληση προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους»

Ματίνα Παγώνη: «Φοβάμαι πολύ. Κάνω έκκληση προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα…

ΕΠΙΣΗΜΟ – Ο βασανισμός των ζώων μετατρέπεται σε κακούργημα

ΕΠΙΣΗΜΟ – Ο βασανισμός των ζώων μετατρέπεται σε κακούργημα