Κοινωνικό Μέρισμα: Ποιοι πρέπει να κάνουν νέα αίτηση την τελευταία εβδομάδα

Λύνονται σταδιακά ορισμένα από τα προβλήματα με τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα στο www.koinonikomerisma.gr προκειμένου να καλυφθούν όλοι όσοι δικαιούνται τα χρήματα. Όσοι μπήκαν και έκαναν αιτήσεις οι οποίες απορρίφθηκαν λόγω προβλημάτων του συστήματος ή όσοι έκαναν αίτηση και παίρνουν το μέρισμα με ελλείψεις όμως στα στοιχεία θα πρέπει να μπουν και να κάνουν νέα αίτηση.

Χαρακτηριστικό είναι το πρόβλημα στην περίπτωση καθολικά αναπήρων που δεν έχουν την δυνατότητα εργασίας ώστε να πληρούν το κριτήριο του ενός μήνα ενσήμων. Το θέμα των φιλοξενούμενων ΑΜΕΑ στις οικογένειές τους, όταν είναι επικεφαλής, έχει λυθεί, καθώς το θέμα των ΑΜΕΑ που βρίσκονται σε ιδρύματα εφόσον φιλοξενών είναι το ΑΦΜ του ιδρύματος (αυτομάτως οι φιλοξενούμενοι ΑΜΕΑ μπορούν να πάρουν το μέρισμα).

Μένει μία τελείως αδιευκρίνιστη κατηγορία ανασφάλιστων ΑΜΕΑ που κανείς δεν ξέρει πόσοι και ποιοι είναι, άνθρωποι που λογικά είναι μόνοι τους, ΑΜΕΑ σχεδόν εκ γενετής, που δεν έχουν δυνατότητα να έχουν ασφαλιστεί και βρίσκονται εκτός οποιασδήποτε βοήθειας.

Όσοι απέκτησαν παιδί μέσα στο 2017 μπορούν πλέον να το δηλώσουν και να πάρουν το μέρισμα για οικογένεια με ένα παιδί.

Έχουν εγγραφεί ήδη 25.000 παιδιά, νεογέννητα του 2017, ώστε να περιληφθούν αυξάνοντας την ενίσχυση του νοικοκυριού. Τα παιδιά δηλώνονται με το ΑΜΚΑ.

Ενήλικα παιδιά που εργάζονται και έχουν εισόδημα και ΑΦΜ, αλλά παραμένουν στην γονεϊκή στέγη, εάν δεν έχουν δηλώσει φιλοξενούμενα, δεν θεωρούνται φιλοξενούμενα. Εάν έχουν δωρεάν παραχώρηση χώρου από τους γονείς, πάλι δεν θεωρούνται φιλοξενούμενα και μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνα τους.

Διορθώνεται το πρόβλημα με τους στρατιωτικούς. Οι στρατιωτικοί δεν εμφανίζονταν ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ και έτσι το σύστημα τους έβγαζε εκτός. Οι διορθώσεις για το συγκεκριμένο θέμα είναι σε εξέλιξη και έτσι όσοι στρατιωτικοί θέλουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να επισκέπτονται την εφαρμογή ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Συνολικά 1.019.272 είναι οι εγκεκριμένες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, οι ακυρωμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 242.923, οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις αριθμούν 513.735, οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) είναι 533.014 και οι μη ολοκληρωμένες με πιθανότητα έγκρισης ανέρχονται σε 60.974.

Ο χρόνος που απομένει για τις αιτήσεις είναι μία εβδομάδα και πλέον όσοι θέλουν πρέπει να σπεύσουν για τις αιτήσεις, καθώς μετά τις αλλαγές που έγιναν ενδέχεται να είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

aftodioikisi.gr

You May Also Like

ΟΑΕΔ: Στο oaed.gr οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό – Ποιοι παίρνουν επιταγή

ΟΑΕΔ: Στο oaed.gr οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό – Ποιοι παίρνουν…

Βάσεις 2018: Εκτιμήσεις για τα μόρια ενόψει της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας

Βάσεις 2018: Εκτιμήσεις για τα μόρια ενόψει της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας

Λαμία: Πρόστιμο 300 ευρώ σε γιαγιά – Πουλούσε λαχανικά από τον κήπο της

Πρόστιμο 300 ευρώ κόπηκε σε γιαγιά για άσκοπη μετακίνηση στη Λαμία –…

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει το Υπουργείο Τουρισμού το σχέδιο νόμου για τον Θεματικό Τουρισμό – Ειδικές Μορφές Τουρισμού

  Σε δημόσια διαβούλευση θέτει το Υπουργείο Τουρισμού το σχέδιο νόμου για…

Νέοι κανόνες κυκλοφορίας για ηλεκτρικά πατίνια, ποδήλατα και skate boards

Table of Contents Hide Νέοι κανόνες κυκλοφορίας για ηλεκτρικά πατίνια, ποδήλατα και…

Συντάξεις Ιουνίου: Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Αναλυτικά οι πιθανές ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Ιουνίου 2022 για όλα τα…

Προσωπικός γιατρός: Και γιατροί του ΕΣΥ άμεσα στον θεσμό

Προσωπικός γιατρός: Και γιατροί του ΕΣΥ άμεσα στον θεσμό – Τι δήλωσε…

Όσα έγιναν στη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν: Πώς αποτιμά η Αθήνα τα νέα δεδομένα και τι δείχνει η στάση της Άγκυρας

Πού αποδίδεται η στάση Ερντογάν

Η στρατηγική Μητσοτάκη για επανασυσπείρωση ψηφοφόρων και αυτοδυναμία

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακοινώσει νωρίς την ημερομηνία των εκλογών και να λύσει έτσι…

Παράταση ισχύος Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε.). που εκδίδονται από Δημόσια και Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο), με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών

Παράταση ισχύος Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε.). που εκδίδονται από Δημόσια και Ιδιωτικά…