Δήμος Καστοριάς: Η αρρυθμία και η νωχελική αντιμετώπιση, ακόμη και εθνικών θεμάτων, στη Διοίκηση, συνεχίζεται…

Έπρεπε να αποσταλεί η επιστολή των έξι Δημοτικών Συμβούλων αντιπολιτευόμενης Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Καστοριάς, προς το προεδρείο, για να κληθεί το Σώμα από τον Πρόεδρο, για το μεγάλο εθνικό ζήτημα που απασχολεί τη χώρα τις τελευταίες ημέρες!

Συγκεκριμένα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καστοριάς, Ιάκωβος Θεοδοσόπουλος, Χρήστος Παρχαρίδης, Πέτρος Τόσκος, Δημήτριος Μουτίδης, Άννα Ιωσηφίδου Παπαδοπούλου και Βασίλειος Βελλίδης, απέστειλαν επιστολή για εσπευσμένη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς, όπου αναφέρουν:

«Κύριε Πρόεδρε, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ανακύψει ξανά ένα μείζον θέμα για τη χώρα μας, αυτό της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Ενημερωθήκαμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, συνεδρίασε 11.1.2018 και προχώρησε στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Επιθυμούμε να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, όμως θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν πρέπει να υπάρξει υποχώρηση από την παλιά εθνική θέση του έτους 1992 που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος “Μακεδονία” και κάθε παράγωγο του, από τα Σκόπια, καθώς επίσης να απαλειφθούν από το σύνταγμα της χώρας αυτής, όλες οι αλυτρωτικές αναφορές».

Επειδή το θεωρούμε το θέμα σοβαρό και υψίστης σημασίας, σας καλούμε να συγκαλέσετε άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καστοριάς, με την εισαγωγή ως θέμα: “Tην υιοθέτηση του ψηφίσματος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με την ονοματοδοσία του κράτους των Σκοπίων” από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καστοριάς».

Κατόπιν αρχικής υποβάθμισης του θέματος από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Καστοριάς και από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, εκδόθηκε εν τέλει η πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση 15.1.2018 και συζήτηση με λήψη απόφασης στο θέμα: «Έκδοση ψηφίσματος του Δήμου Καστοριάς για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων».

Η ελληνική κυβέρνηση σαφώς και είναι η υπεύθυνη για τους χειρισμούς, αυτό όμως δεν συνεπάγεται τη σιωπή των τοπικών κοινωνιών, εκφραζόμενη άμεσα και μεμονωμένα από τους κατοίκους της χώρας, αλλά και από τα θεσμικά όργανα που εκφράζουν δημοκρατικά τις τοπικές κοινωνίες.

Όταν οι ανησυχίες του ελληνισμού, κατά το στάδιο των διαπραγματεύσεων, που αφορούν στην αναγγελθείσα οριστική λύση της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, καθιστούν επιτακτική και άμεση την έκφραση της λαϊκής βούλησης, που θα ισχυροποιήσει την ελληνική κυβέρνηση στη λήψη της ορθής απόφασης σ’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα, όταν Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, φορείς και σύλλογοι σε όλη τη χώρα λαμβάνουν αποφάσεις στήριξης, είναι απορίας άξιο στη Μακεδονική γη κάποιοι να κωλυσιεργούν.

dimotikanea.gr

You May Also Like

Καστοριανή συμμετοχή στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας

Η λήψη της κ. Αγγελικής Χαραλαμπίδου επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο «PHOTOSYNTHESIS:2023Faliro»

Πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καστοριάς η συνάντηση των εταίρων του έργου “Culture Lands”. Συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για τα “Ραγκουτσάρια 2020”

Πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καστοριάς η συνάντηση των εταίρων του έργου “Culture Lands”.…

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΓΟΡΙΩΝ & ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ 2019-20

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΓΟΡΙΩΝ & ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ 2019-20

Κωνσταντίνος Δημητριάδης: Αυτή είναι η “σοσιαλιστική δημοκρατία” στον Δήμο Νεστορίου;

Κωνσταντίνος Δημητριάδης: Αυτή είναι η “σοσιαλιστική δημοκρατία” στον Δήμο Νεστορίου;

Δυτική Μακεδονία: Νέες θέσεις μονίμων και επικουρικών γιατρών στα νοσοκομεία

Στις 27 ανέρχονται οι  θέσεις μονίμων ειδικών γιατρών  για τα πέντε νοσοκομεία…

Ημερίδα με θέμα: Διατήρηση, ανάδειξη και εμπορική αξιοποίηση των αυτοχθόνων φυλών Βοοειδών και Αιγοπροβάτων της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς

Συνδιοργάνωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς, Δήμος Καστοριάς και Κέντρο…

Σε εξέλιξη εργασίες Αντιπλημμυρικής Προστασίας από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Σε εξέλιξη εργασίες Αντιπλημμυρικής Προστασίας από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Συνεχίζονται οι εργασίες του έργου  «Συντήρηση Υφιστάμενων μικρών Τεχνικών» προϋπολογισμού 200.000 ευρώ από την Π.Ε. Καστοριάς

Συνεχίζονται οι εργασίες του έργου  «Συντήρηση Υφιστάμενων μικρών Τεχνικών» προϋπολογισμού 200.000 ευρώ…

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Καστοριά η πρωτοποριακή εκδήλωση με θέμα: “Γυναίκες στην Λογιστική”

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση με θέμα: “Γυναίκες στην Λογιστική”