ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ: «Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και κάθε παράγωγο της από τα Σκόπια»

Τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018,  στο Νεστόριο και στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης συνήλθε κατεπείγουσα δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεστορίου, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία της Προέδρου για την έκδοση Ψηφίσματος σχετικά με τη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από τα Σκόπια.

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο 17 μελών βρέθηκαν παρόντα και τα  17 μέλη.  Παρόντες ήταν και όλοι οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Η Πρόεδρος κ. Ιωάννου Μαρία –Γεωργία ανέφερε ότι η έκτακτη συνεδρίαση γίνεται λόγω της κρισιμότητας και σπουδαιότητας του θέματος αναφορικά με τη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από τα Σκόπια που αφορά όλη την χώρα .

Το Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη του τα ανωτέρω και μετά από διαλογική συζήτηση  αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν συμβιβαζόμαστε με την παραχάραξη της ιστορίας μας.  Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και κάθε παράγωγο της από τα Σκόπια.  Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ”».

 

You May Also Like

Γερμανιώτικο ευθυμογράφημα:  “Τα φυλλωρίδια”. Γράφει ο Γιώργος Τ. Αλεξίου

Γερμανιώτικο ευθυμογράφημα:  “Τα φυλλωρίδια” Γράφει ο Γιώργος Τ. Αλεξίου

Η επιτυχία συνεχίζεται! 250.000 οι αναγνώστες του Ιστολογίου (blog) “Φως της Καστοριάς” έως την 12 Απριλίου 2019. Γράφει ο Γιώργος Τ. Αλεξίου

Η επιτυχία συνεχίζεται! 250.000 οι αναγνώστες του Ιστολογίου (blog) “Φως της Καστοριάς”…

Οι «Ορίζοντες» κληρώνουν προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση «Αυτή δεν είναι μια παράσταση για την κοσμικότητα!» του Στέλιου Χατζηαδαμίδη

  Κερδίστε μια διπλή πρόσκληση για τη θεατρική παράσταση «Αυτή δεν είναι…

Μήνυμα Ολυμπίας Τελιγιορίδου για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου

«Στις 25 Ιουνίου ας μην παρασυρθούμε από τις Σειρήνες»