Τελιγιορίδου : «Υλοποιείται  με νόμο του κράτους η μείωση του οικιακού τιμολογίου ρεύματος κατά 30%, η σύνδεση της Καστοριάς, του Άργους Ορεστικού και της περιοχής Μανιάκων με το φυσικό αέριο, νομιμοποιείται η χρήση του κτιρίου του Συνδέσμου Γουνοποιών “Προφήτης Ηλίας”»

Η Bουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου στην τοποθέτησή  της στην ολομέλεια της Βουλής  την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 για το νομοσχέδιο «Ενεργειακές Κοινότητες και άλλες διατάξεις», αναφέρθηκε σε θέματα του νομοσχεδίου που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς.

  1. Θεσμοθέτηση Ειδικού Τιμολογίου της ΔΕΗ :Μειώνονται όλα τα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ και όλων των παροχών ηλεκτρικής ενέργειας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κατά 30%. Το 30% θα πληρώνεται από τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό ως ανταπόδοση του κράτους προς τους πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από  την περιβαλλοντική επιβάρυνση.
  2. Νομοθετείται  η παροχή φυσικού αερίου από τον αγωγό ΤΑΠ για την Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και το Μανιάκοι. Η κυβέρνηση δέσμευσε  12,5 εκατομμύρια ευρώ για την δημιουργία πυλών εξόδου και δικτύου διανομής φυσικού αερίου.
  3. Με νομοθετική διάταξη νομιμοποιείται  το κτήριο του Συνδέσμου Γουνοποιών Προφήτης Ηλίας για την χρήση λειτουργίας του ως εκθεσιακό κέντρο.

 

Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ολομέλεια της Βουλής , που όλα τα προηγούμενα χρόνια αδιαφόρησε για τα παραπάνω θέματα,  δείχνει έλλειψη υπευθυνότητας, έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες και έλλειψη αυτοκριτικής.

You May Also Like

Με 4 θέματα στην ατζέντα της συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς την ερχόμενη Δευτέρα

Με 4 θέματα στην ατζέντα της συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου…

Πρώτος αποχιονισμός από τα μηχανήματα του Τμήματος Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς.

Τον πρώτο αποχιονισμό για την περίοδο 2022 – 2023 πραγματοποίησε  το ανθρώπινο…

Συγχαρητήρια από τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για την 5η θέση της Ευαγγελίας Βακοπούλου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών Κωπηλασίας

  Συγχαρητήρια από τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για την 5η θέση της Ευαγγελίας…

Η νέα Επιτροπή Διοίκησης στο  “Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας”

Η νέα Επιτροπή Διοίκησης στο  “Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας”

Στο πλαίσιο εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας συγκέντρωσαν εθελοντικά διάφορα είδη, τα οποία προσφέρθηκαν σε Ιδρύματα και φορείς

Στο πλαίσιο εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟ ΠΑΙΔΩΝ 2017-18 “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ & ART BOX” Α’ ΓΥΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  ΠΡΟ ΠΑΙΔΩΝ 2017-18 “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ & ART BOX” Α’  ΓΥΡΟΣ

Σύλληψη δύο ημεδαπών σε περιοχή της Κοζάνης, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού

Σύλληψη δύο ημεδαπών σε περιοχή της Κοζάνης, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού

Ο βυζαντινός ναός της Παναγίας στο χωριό Χάλαρα Κορεστείων Καστοριάς/ Γράφει ο Γιώργος Τ. Αλεξίου

  Ο βυζαντινός ναός της Παναγίας στο χωριό Χάλαρα Κορεστείων Καστοριάς/ Γράφει…