Ξεκίνησε το πρόγραμμα επιχορήγησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018

 

Ξεκίνησε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί  την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, η υποβολή αιτήσεων των εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για  συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018». Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά κατά τη χειμερινή περίοδο και συγκεκριμένα από την 1η Νοεμβρίου 2017 έως την 28η Φεβρουαρίου 2018.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων, όπως προβλέπει η Δημόσια Πρόσκληση 2/2018, έχουν οι ξενοδοχειακές μονάδες και οι κάθε μορφής ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Α) Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ή και ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν εκτός της Διοικητικής Περιφέρειας Αττικής (εξαιρείται η  Περιφερειακή Ενότητα Νήσων) και του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της πόλεως της  Θεσσαλονίκης

Β) Έχουν άδεια λειτουργίας του Ε.Ο.Τ.  σε ισχύ

Γ) Είναι εποχικές. Έχουν  διακόψει δηλαδή τη συνεχόμενη λειτουργία τους την χρονική περίοδο από 1η Νοεμβρίου μέχρι 28η Φεβρουαρίου τουλάχιστον για δύο έτη, κατά την  πενταετία 2012-2016. Επιχειρήσεις που μετείχαν σε ένα τουλάχιστον από τα προηγούμενα προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας για τη χειμερινή περίοδο, ή είναι νέες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (άρχισαν δηλαδή να λειτουργούν από την 1η Ιανουαρίου 2016 και μετά), έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης εφόσον διέκοψαν την συνεχόμενη λειτουργία τους πριν την 1η Νοεμβρίου 2016 .

Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που άρχισαν να λειτουργούν από την 1η Νοεμβρίου 2016 και μετά, δεν επιχορηγούνται.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων, από τις 23-01-2018 και ώρα 11η πρωινή έως τις 23-03-2018 και ώρα 12η μεσημβρινή.

Ωφελούμενοι είναι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι οποίοι δικαιούνται επίδομα τακτικής ανεργίας κατά την έναρξη του χρονικού διαστήματος της επιμήκυνσης , δηλαδή κατά την 1-11-2017.

Οι ωφελούμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα πρέπει να απασχολούνται την 31-10-2017, την προηγούμενη δηλαδή ημέρα της  έναρξης του χρονικού διαστήματος της επιμήκυνσης (η οποία είναι η 1-11-2017), γιατί  σκοπός του προγράμματος είναι η επιμήκυνση της απασχόλησης τους.

Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή ξενοδοχοϋπαλλήλων στο πρόγραμμα, οι οποίοι πριν την 1η Νοεμβρίου 2016 είχαν συνεχόμενη δωδεκάμηνη απασχόληση στην ίδια ή και σε άλλη ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

 

 

 

You May Also Like

Πάνω από 2.000 αιτήσεις σε 2 μέρες για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης

Eπιχορήγηση έως 6.132 ευρώ για κάθε θέση εργασίας

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου στις εκδηλώσεις Μνήμης υπέρ των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας στην Κατερίνη

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε  η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου στις…

Άδωνις: «Επιτυχία που δεν θρηνήσαμε θύματα, θα κάνουμε την Εύβοια καλύτερη απο πριν»

Table of Contents Hide Τα μέτρα τηρούνται στο λιανεμπόριοΝομοσχέδιο περί των χρήσεων…

Κλειστά ανθοπωλεία: Χωρίς λουλούδια του Αγίου Βαλεντίνου

Κλειστά ανθοπωλεία: Χωρίς λουλούδια του Αγίου Βαλεντίνου

ΗΠΑ: Δύσκολες μέρες έρχονται για τους γίγαντες της Silicon Valley

Οι εταιρείες τεχνολογίας αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με την υπόλοιπη οικονομία Η…

Ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών εφημερίδων, σύσσωμος, καταδικάζει την επίθεση στην εφημερίδα μέλος, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Αγρινίου

Ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών εφημερίδων, σύσσωμος, καταδικάζει την επίθεση στην εφημερίδα μέλος,…

Διανομή υγειονομικού υλικού στο δυναμικό σε μια από τις κυριότερες πύλες εισόδου της χώρας, στον τελωνειακό σταθμό των Ευζώνων

Διανομή υγειονομικού υλικού στο δυναμικό σε μια από τις κυριότερες πύλες εισόδου…

Θερινές εκπτώσεις: Ανοικτά τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή 11 Ιουλίου

Θερινές εκπτώσεις: Ανοικτά τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή 11 Ιουλίου

Πιο χαμηλοί οι τόνοι, ανοιχτά τα ζητήματα

Table of Contents Hide Ξανά για Λωζάννη, Αιγαίο και πραξικοπηματίες«Δεν ζητάει αναθεώρηση…