Σ.Γ.Κ.: Ο απολογισμός του 2017 και οι δράσεις για το 2018. Ι. Κορεντσίδης: «Οι στόχοι της διοίκησης έχουν επιτευχθεί!»

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”

 

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” για την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας στο ξενοδοχείο “ DEDIS”.  Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός για το έτος 2017, καθώς και η ενημέρωση για τις δράσεις του 2018.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν σύσσωμο το Προεδρείο του Συνδέσμου, η Βουλευτής της Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, εκπρόσωπος της Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπίας Τελιγιορίδου η οποία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί, ο Αντιπεριφερειάρχης  Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Τουρισμού Παναγιώτης Κώττας,  οι Αντιδήμαρχοι Καστοριάς Σωκράτης Λιάνος και Ματούλα Αντωνίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Άργους Ορεστικού Κωνσταντίνος Πασπάλης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Σιάτιστας Σωτήριος Παπάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης, εκπρόσωποι φορέων της Π.Ε. Καστοριάς, επιχειρηματίες γουνοποιοί και πλήθος κόσμου.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” Ιωάννης Κορεντσίδης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά. Επίσης ο κ. Κορεντσίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο χαρμόσυνο γεγονός της αλλαγής της χρήσης του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας και τον χαρακτηρισμό του ως εκθεσιακού «Το 2018 μας έκανε ποδαρικό με μια τεράστια επιτυχία. Όλο το προηγούμενο διάστημα εργαστήκαμε μεθοδικά, με σταθερά βήματα και χαμηλούς τόνους και έτσι επιτύχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η εξέλιξη αυτή μας λύνει τα χέρια ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει,  με βασικό  την ανάπτυξη της περιοχής μας».

Ο Πρόεδρος της Μονοπρόσωπης Α.Ε. του Συνδέσμου Ιορδάνης Μιχαηλίδης,  τόνισε πως όταν ανέλαβε καθήκοντα το παρών Δ.Σ. γνώριζε πολύ καλά τα προβλήματα τα οποία θα συναντούσε στο δρόμο του, με σημαντικότερο την αδειοδότηση του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας «Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον κλάδο και ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο την οποία διανύουμε, προσπαθήσαμε να στηρίξουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους εκθέτες. Παρά τις δυσκολίες και τα πρόστιμα,  δεν σταματήσαμε να αγωνιζόμαστε καταφέραμε να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα του κτιρίου, το οποίο έχει και επίσημα  πλέον  την ταυτότητα του εκθεσιακού κέντρου.  Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επεσημάνω πως είχαμε δίπλα μας την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια, τους Βουλευτές της Π.Ε. Καστοριάς και τις τοπικές αρχές. Ευχόμαστε πως το 2018 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για όλους μας. Ελπίζουμε πως από εδώ και μπρος θα έχουμε μονό ανοδική τροχιά στον κλάδο μας».

 

Ο απολογισμός του Συνδέσμου για το 2017

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιωάννης Κορεντσίδης, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις  σημαντικότερες δράσεις του Δ.Σ.  για το έτος 2017.

Το 2017 περιλάμβανε την 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που το μαρτυρούν και οι αριθμοί. Στη 42η Δ.Ε.Γ. φιλοξενήθηκαν 115 εκθέτες, τις πύλες της πέρασαν 1.128 εμπορικοί επισκέπτες (στο σύνολο 3.000 επισκέπτες), πραγματοποιήθηκαν 2 πτήσεις τσάρτερ από Ρωσία και Ουκρανία με περισσότερους από 300 επιβάτες.

Το Σεπτέμβριου του 2017 ο Σύνδεσμος συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Από τον Οκτώβριου του 2017 ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» αποτελεί  πλήρες μέλος της Global Association of the Exhibition Industry UFI, ενός καταξιωμένου παγκόσμιου φορέα πιστοποίησης Εκθέσεων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κορυφαία Παγκόσμια Ένωση Διοργανωτών Εμπορικών Εκθέσεων και Εκθεσιακών Γεγονότων UFI  έχει στους κόλπους της 741 οργανισμούς από 86 χώρες, ενώ 950 εκθέσεις παγκοσμίως φέρουν τη σφραγίδα  «Ufi Aproved Event».

Το Νοέμβριο του 2017 πραγματοποιήθηκε το 2nd Fur Shopping Festival, όπου σημείωσε και αυτό τεράστια επιτυχία με τη συμμετοχή 101 εκθετών και με εκατοντάδες εμπορικούς επισκέπτες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες συνεργασίες και συμφωνίες.

«Όσον αφορά στο τρέχον έτος έχουμε ήδη ξεκινήσει τις εργασίες μας  για την 43η Δ.Ε.Γ. Καστοριάς στο –πλέον- Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προσέλκυση εμπορικών επισκεπτών από  66 χώρες.  Στο νέο μας δημιουργικό, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον αριθμό “43” καθώς να τονισούμε το γεγονός ότι έκθεση γούνας πραγματοποιείται στην Καστοριά εδώ και 43 χρόνια. Πρόκειται για ένα κλαδικό εκθεσιακό γεγονός που πιστεύω ότι μετρά τα περισσότερα χρόνια παρουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο», ενημέρωσε ο κ. Κορεντσίδης.

 

Ολόκληρο το φωτορεπορτάζ http://orizontespress.gr/?p=31287

 

You May Also Like

Η Χριστουγεννιάτικη Μουσική Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Καστοριάς

Η Χριστουγεννιάτικη Μουσική Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Καστοριάς

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος στον Δ’ Κατανυκτικό Εσπερινό

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό…

5 θέσεις εργασίας στην εφορεία αρχαιοτήτων Καστοριάς

Ανακοίνωση για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Προσπάθειες ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της πόλης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ομόνοια”

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία πήρε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ομόνοια”  και στην ουσία μετέτρεψε…

Επίσκεψη του Υποψηφίου Δημάρχου Καστοριάς Γρηγόρη Γρηγοριάδη στο Επιμελητήριο Καστοριάς

Ο κος Γρηγοριάδης χαρακτήρισε την προσφορά του Επιμελητηρίου Καστοριάς αξιέπαινη

Η Περιφέρεια αγοράζει όλα τα προϊόντα των παραγωγών στις λαϊκές αγορές που δε θα γίνουν λόγω του ολικού Lockdown-Πού θα διατεθούν

Η Περιφέρεια αγοράζει όλα τα προϊόντα των παραγωγών στις λαϊκές αγορές που…