Η ετήσια γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Σαμαριναίων

H ετήσια γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Σαμαριναίων Ν. Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε   την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11.30 π.μ στο ξενοδοχείοΤσάμης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Καστοριάς  Ματούλα Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού Αναστάσιος Ξανθόπουλος και εκπρόσωποι του Δ.Σ της Φιλοπτώχου. Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πατέρας Γεώργιος.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Μιχάλης Πλίτσης έκανε ένα μικρό απολογισμό των δραστηριοτήτων της περασμένης χρονιάς  και ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του συλλόγου καλή χρονιά και επίσης,  όπως ο σύλλογος συνεχίσει τις δράσεις του και το 2018.
Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν οι διατελέσαντες πρόεδροι του συλλόγου Αικατερίνη Κράγια και Αδάμ Κωνσταντίνος, καθώς και οι παρελάσαντες στο Μεσολόγγι.

Ακολούθησε ο παραδοσιακός  Τρανός χορός “Τσιάτσιος” της Σαμαρίνας από τα μέλη του συλλόγου, τα οποία συνέχισαν με  παραδοσιακούς  χορούς της Σαμαρίνας

Σημειώνουμε ότι η εκδήλωση παράλληλα υπείχε και θέση Γενικής Συνέλευσης, η οποία ομόφωνα ανανέωσε την θητεία του απερχομένου Δ.Σ για μία ακόμη διετία, ενώ εξέλεξε και τους αντιπροσώπους του συλλόγου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.