Δ. Τριανταφύλλου: «Κάθε μέρα προσπαθούμε και κάνουμε το δικό μας “αγώνα ” για την πρόοδο του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου»

Μέσα σε μία όμορφη ατμόσφαιρα στην αμφιθεατρική αίθουσα του ΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2018, η εκδήλωση  της Ε.Π.Σ. Καστοριάς που περιελάμβανε επιστημονική ημερίδα με ομιλητές τον Παρατηρητή FIFA  Γεώργιο Μπίκα με θέμα “Κανονισμοί διαιτησίας” και τον Καθηγητή Τ.Ε.Φ.Α.Α. Ζήση Παπανικολάου  με θέμα “Οφέλη ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην τοπική κοινωνία”.

Μετά το διάλειμμα ακολούθησε το Β’ μέρος της Γιορτής Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Σ. Καστοριάς, κατά την οποία τιμήθηκαν οι άνθρωποι του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου της Καστοριάς που πρόσφεραν και προσφέρουν, Σωματεία που διακρίθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν για την παρουσία και το ήθος τους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης η Βουλευτής της Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Τουρισμού Παναγιώτης Κώττας, εκπρόσωποι του  Δήμου Καστοριάς, παράγοντες ομάδων, άνθρωποι της διαιτησίας, ποδοσφαιριστές, τα παιδιά των μικτών ομάδων των τμημάτων υποδομών, φίλαθλοι και τα Μ.Μ.Ε. που αποτελούν το συνδετικό κρίκο της αλυσίδας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Δημήτριος Τριανταφύλλου έκοψε τη βασιλόπιτα, πλαισιωμένος από όλα τα μέλη της Ε.Ε την οποία ευλόγησε Ιερέας της Ι.Μ. Καστοριάς. Στο σύντομο χαιρετισμό του απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των Ομάδων ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. είπε: «Απόψε είμαστε εδώ, όλοι οι άνθρωποι που κάθε μέρα προσπαθούμε και κάνουμε το δικό μας “ΑΓΩΝΑ” για την πρόοδο του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου,  που δυστυχώς λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει επηρεάσει όλη την ελληνική κοινωνία δεν θα μπορούσε να αφήσει το ποδόσφαιρο από  έξω. Η λύση είναι να περάσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από την εποχή της σπατάλης στην οργάνωση, στην ανάπτυξη των υποδομών, της εσωτερικής παραγωγής ταλέντων και την δημιουργία κερδών από αυτήν γιατί το οικονομικό όφελος αναβαθμίζει και την ποιότητα των υπηρεσιών. Η Πολιτεία η Γ.Γ.Α. και η Ε.Π.Ο. πρέπει να βοηθήσουν το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη και αν δεν δώσουν λύσεις πολύ σύντομα φοβάμαι ότι θα είναι και μη αναστρέψιμη».

Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο. Στέλιος Αντωνίου που τόνισε ότι μετά από πολλά χρόνια με την αλλαγή στην ηγεσία της Ε.Π.Ο. επανέρχεται το ποδόσφαιρο στην κανονικότητα και θα υπάρξει πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που διέρχεται το ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με την μέριμνα και της πολιτείας.

Η Βουλευτής Κα Τελιγιορίδου Ολυμπία δεν παρέστη λόγω απουσίας της, διαβάστηκε όμως επιστολή της. Το σύντομο χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και η Βουλευτής Μαρία Αντωνίου , ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Κώττας και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ζήσης Λάζαρος.

Η Ε.Π.Σ. Καστοριάς ευχαριστεί  τη διοίκηση του ΤΕΙ για την παραχώρηση της αίθουσας και για την τεχνική υποστήριξη, αλλά και  όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση  με την παρουσία τους, τα μέλη της Ε.Π.Σ. τους χορηγούς και τους συνεργάτες της Ένωσης «Αξίζει βέβαια να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα και τον  Χρήστο Νατσούλη ο οποίος παρουσίασε για δεύτερη χρονιά την εκδήλωση. Ευχόμαστε Καλή Χρονιά με Υγεία και Δύναμη σε όλους, ώστε να συνεχίσουμε τη δύσκολη προσπάθεια για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τοπικού μας Ποδοσφαίρου! Τέλος θέλουμε να τονίσουμε ότι Ισονομία και Δικαιοσύνη είναι όροι αδιαπραγμάτευτοι για εμάς».

You May Also Like

Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ!

Το 15ο Κύπελλο της ιστορίας της πανηγυρίζει η ΑΕΚ. Η Ένωση νίκησε…

Τα αποτελέσματα των αγώνων των τμημάτων του Α.Σ Καστοριάς 23 – 24 Φεβρουαρίου 2019

Τα αποτελέσματα των αγώνων των τμημάτων του Α.Σ Καστοριάς 23 – 24…

Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Καστοριάς: Γενική Συνέλευση στις 23/9/20 στο ΔΗ.ΝΑ.Κ.Ν.Π. Δήμου Καστοριάς

  Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Καστοριάς: Γενική Συνέλευση στις 23/9/20 στο ΔΗ.ΝΑ.Κ.Ν.Π. Δήμου…

Τα είπε με εκπροσώπους των ΕΠΣ ο Κοντονής

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων είχε την Τρίτη ( 19/7…

ΕΠΣ: Ποινές αγώνων 22-23/04/2017

Οι ποινές που επέβαλλε η Πειθαρχική Επιτροπή σύμφωνα με τις παρατηρήσεις στα…

Γ’ Εθνική: Το πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα του 3ου ομίλου, που συμμετέχει ο Α.Γ.Σ.Κ. “ΚΑΣΤΟΡΙΑ”, για την περίοδο 2017-2018

Γ’ Εθνική: Το πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα του 3ου ομίλου, που συμμετέχει ο…

Αγωνιστική δραστηριότητα τμημάτων ΑΣ Καστοριάς για το Σαββατοκύριακο (23-24/09)

Συμμετοχή στο Παιδικό Πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. 2023-24

Ευχαριστήριο του Α.Γ.Σ.Κ.”ΚΑΣΤΟΡΙΑ” προς τον ομογενή επιχειρηματία Χαράλαμπο Ηλιάδη

Ευχαριστήριο του Α.Γ.Σ.Κ.”ΚΑΣΤΟΡΙΑ” προς τον ομογενή επιχειρηματία Χαράλαμπο Ηλιάδη

Β’ Εθνική Πινγκ – Πονγκ: Φινάλε πρωταθλήματος με δυο εκτός έδρας νίκες για τον Κένταυρο Καστοριάς

Το Σάββατο 23/1/2016 πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίοι αγώνες του πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης του…

ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε Πρωτάθλημα υγρού στίβου-Αθλήτρια έχασε τις αισθήσεις της

Η Αμερικανίδα αθλήτρια Ανίτα Άλβαρες αμέσως μετά το τέλος του προγράμματός της…