Πολύ μεγάλη η προσέλευση των εθελοντών-αιμοδοτών στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος “Η Μελωδία της Καρδιάς”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αιμοδοσίας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος “Η Μελωδία της Καρδιάς”, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα δηλαδή του Αγίου Βαλεντίνου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Καλέσης ενημέρωσε πως επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημέρα  καθώς «Θέλουμε να καθιερώσουμε την 14η Φλεβάρη, ως ημέρα αιμοδοσίας μιας και είναι συνδυασμένη η εν λόγω εορτή με την αγάπη. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι διότι  έχουμε συγκεντρώσει περισσότερες από 35 φιάλες αίματος, αριθμός ρεκόρ για το σύλλογό μας. Μάλιστα ήρθαν και καινούργιοι εθελοντές για να αιμοδοτήσουν. Η συνεργασία που είχαμε με το γυμναστήριο “Benefit” και η δημιουργία ενός από κοινού διαφημιστικού σποτ, πιστεύω πως συνέβαλαν στο να γνωστοποιηθεί η δράση μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως χάρη σε αυτές τις ενέργειες το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, έχει επάρκεια σε φιάλες αίματος «Στην Π.Ε. Καστοριάς, λόγω του ότι είμαστε και μια κλειστή κοινωνία με αλληλέγγυα συναισθήματα για τους συνανθρώπους μας, θα μπορούσα να πω πως δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε σχέση με το αίμα. Στην Αθήνα όμως για παράδειγμα, γνωρίζω ότι υπάρχει έλλειψη. Πρέπει κάθε σπίτι να έχει και από έναν αιμοδότη», είπε κλείνοντας ο κ. Καλέσης.

Χ.Κ.