Καίριες επισημάνσεις της Μαρίας Αντωνίου για τον καλύτερο προγραμματισμό εργασιών της Επιτροπής Έρευνας, της οποίας είναι Μέλος

 

Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, που συνεδρίασε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, συμμετείχε η Μαρία Αντωνίου όπου επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω κύρια σημεία για τον καλύτερο προγραμματισμό εργασιών της Επιτροπής.

 

Έρευνα δεν παράγει μόνο ο δημόσιος τομέας, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας. Να κληθούν στην Επιτροπή εκπρόσωποι και των επιχειρήσεων και των παραγωγικών φορέων που ασχολούνται με την Έρευνα, προκειμένου να εξετάσουμε, το πώς θα επιτευχθεί η περίφημη σύζευξη και διασύνδεση της Έρευνας με την παραγωγή.

 

Ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς εκείνους τους οποίους η χώρα έχει ή μπορεί  να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα σε διεθνές επίπεδο, όπως για παράδειγμα στον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή, τα τρόφιμα, στην μεταποίηση, την τεχνολογία, τα logistics, τομείς οι οποίο μπορούν να οδηγήσουν σε νέες θέσεις απασχόλησης.

 

Η Επιτροπή θα πρέπει επίσης να ασχοληθεί και με την περιφερειακή διάσταση της έρευνας και το πώς θα ενισχυθούν δράσεις έρευνας και καινοτομίας στις 13 περιφέρειες της χώρας μας.

 

Είναι σημαντικό να ακούσουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε περιφέρειας, να εντοπίσουμε τις ανισότητες που πιθανόν υπάρχουν αλλά και να δούμε το καινοτόμο έργο που παράγεται σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

You May Also Like

Εξαιρετική πρωτοβουλία του Δήμου Καστοριάς. Έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας που επλήγη από σεισμό

Εξαιρετική πρωτοβουλία του Δήμου Καστοριάς. Έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο λαό…

Διανομή τροφίμων και άλλων ειδών βασικής ανάγκης από το Δήμο Καστοριάς σε δικαιούχους του Προγράμματος “TEBA”

  Διανομή τροφίμων και άλλων ειδών βασικής ανάγκης από το Δήμο Καστοριάς …

Μαρία Σπυράκη: «Χρειαζόμαστε επιπλέον κονδύλια  στον προϋπολογισμό 2021-2027 για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης ώστε να ενισχυθούν οι 41 Περιφέρειες που εξαρτώνται από τον άνθρακα, όπως η Δυτική Μακεδονία»

Μαρία Σπυράκη: «Χρειαζόμαστε επιπλέον κονδύλια  στον προϋπολογισμό 2021-2027 για τη χρηματοδότηση του Ταμείου…

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαριζόπουλος Βίκτωρας με τη Νέα Προοπτική

Η επιμονή και η αποφασιστικότητα μου, μου δίνουν τη σιγουριά ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ομαδικής δουλειάς για τη δημιουργία αξίας για τον τόπο μας.

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τα “Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2018”

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τα “Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2018”

Ευχαριστήρια επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας

Ευχαριστήρια επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας του μήνα Ιουνίου 2019

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας του μήνα Ιουνίου 2019

Άκρως θετικά είναι τα μηνύματα της 1st KASTORIA INTERNATIONAL FUR FAIR – DIGITAL EDITION

  Άκρως θετικά είναι τα μηνύματα της 1st KASTORIA INTERNATIONAL FUR FAIR…

Κοινή συνεδρίαση Επιτροπών Περιβάλλοντος και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης & Κοινωνικής Συνοχής του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα τη συζήτηση για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιαντούχων Αποβλήτων στη θέση Ζιδάνι (24/11/2020)

  Κοινή συνεδρίαση Επιτροπών Περιβάλλοντος και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης & Κοινωνικής Συνοχής του…

Αναφορά Ολυμπίας Τελιγιορίδου προς τον Υπουργό Υγείας για τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Καστοριά από την κυβέρνηση της ΝΔ

Αναφορά Ολυμπίας Τελιγιορίδου προς τον Υπουργό Υγείας για τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας…