Επιχείρηση εντοπισμού μεγάλου αριθμού παράνομων φυτοφαρμάκων  στη Θεσσαλονίκη

 

Με τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ), και με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ, η  Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε πρόσφατα επιχείρηση σε αποθήκη σε περιοχή της  Θεσσαλονίκης όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός παράνομων φυτοφαρμάκων,  καθώς και ακατάλληλα για κατανάλωση γεωργικά προϊόντα κ.ά.

 

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αποθήκη που διαχειρίζονταν 56χρονος ημεδαπός, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Θεσσαλονίκης και του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Φ.Ε.Τ., του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης και του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου. Ο 56χρονος  ιδιοκτήτης της   αποθήκης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για  πλαστογραφία και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν στη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, τα όπλα και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα.

 

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

751,9 λίτρα παράνομων γεωργικών φαρμάκων,

161,45 κιλά παράνομων γεωργικών φαρμάκων,

142 αυτοκόλλητες ταινίες γεωργικών φαρμάκων.

 

Παράλληλα υπάλληλοι του Ε.Φ.Ε.Τ. δέσμευσαν 334,2 κιλά ελιών και ληγμένα προϊόντα, φερόμενα ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με ελλιπείς και ψευδείς επισημάνσεις, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα νοθείας.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 8 μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, με αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης που ανήκε σε μονάδα τυποποίησης διαφορετική από την αναγραφόμενη και 10 μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, με ψευδή αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης.

 

Επισημαίνεται ότι το ΥΠΑΑΤ έχει ως βασικό στόχο την πάταξη της παράνομης διακίνησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων και άλλων γεωργικών εφοδίων καθώς αφενός μεν υποβαθμίζουν την ποιότητα των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων, αφετέρου, δε, σε πολλές περιπτώσεις είναι επικίνδυνα για την υγεία των παραγωγών και των καταναλωτών. Παράλληλα το Δημόσιο έχει σημαντική απώλεια εσόδων λόγω της παράνομης διακίνησης.

You May Also Like

ΠΟΕΣΕ: παραδίδουμε “ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ” (βίντεο)

ΠΟΕΣΕ: παραδίδουμε “ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ” (βίντεο)

Ανάρτηση του Αδωνι Γεωργιάδη στον Κανάκη: Οφείλεις δημόσια συγγνώμη στη Μενδώνη

Ανάρτηση του Αδωνι Γεωργιάδη στον Κανάκη: Οφείλεις δημόσια συγγνώμη στη Μενδώνη

Συντάξεις χηρείας: Ποιοι θα δουν αυξήσεις και  πότε

Συντάξεις χηρείας: Ποιοι θα δουν αυξήσεις και  πότε

Το εμπόριο αυξάνει τη συνεισφορά του στην ελληνική οικονομία. Παραμένει ο σημαντικότερος εργοδότης της χώρας με μερίδιο 18%

Το εμπόριο αυξάνει τη συνεισφορά του στην ελληνική οικονομία. Παραμένει ο σημαντικότερος…

Κορονοϊός – Γώγος: «Πρέπει να γίνει τρίτη δόση εμβολίου» – Οι τρεις ομάδες που θα προηγηθούν

Κορονοϊός – Γώγος: «Πρέπει να γίνει τρίτη δόση εμβολίου» – Οι τρεις…

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Η άρση των μέτρων πρέπει να γίνει σταδιακά με γνώμονα την προστασία των ευπαθών ομάδων και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, σύμφωνα με την Ομάδα Εμπειρογνωμόνων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

Η άρση των μέτρων πρέπει να γίνει σταδιακά με γνώμονα την προστασία…

Παράταση των αιτήσεων μέχρι την Κυριακή για τις νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ στον τομέα τουρισμού και φιλοξενίας

Παράταση των αιτήσεων μέχρι την Κυριακή για τις νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές…

Κακλαμανάκης : Bία κι ομερτά στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας- Απειλήθηκε η ζωή μου

Κακλαμανάκης : Bία κι ομερτά στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας- Απειλήθηκε η ζωή μου

Κ. Γουργουλιάνης: Βαίνουμε προς μια κανονικότητα – Τι λέει για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Table of Contents Hide Το προφίλ των ασθενών στα νοσοκομείαΔεν είναι ευθύνεται…