Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη των γυναικών στη μέση ηλικία

Κανείς δεν θέλει να μεγαλώνει, αλλά αν κάνουμε σωστές επιλογές, η ηλικία μας δεν θα έχει σημασία και η εμφάνισή μας θα είναι βελτιωμένη.

Δεν αποδέχονται την αλλαγή

Ίσως το μεγαλύτερο λάθος είναι ότι… δεν κάνουν τίποτα. Μαλλιά, μακιγιάζ και ρούχα που ήταν οι καλύτερες επιλογές δύο δεκαετίες πριν δεν πρόκειται να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα τώρα. Όταν αποδεχθείτε ότι ο χρόνος περνάει, τότε θα έχετε ανακαλύψει και το κλειδί του να μην “γεράσετε”. Επειδή, αν πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, στην ομορφιά δεν παίζουν ρόλο τα 30, τα 40 ή τα 50.

Δεν αγοράζουν τα σωστά ρούχα

Όπως και να το κάνουμε, μια γυναίκα που έχει μπει στα 50 δεν μπορεί πλέον να φοράει τα ίδια ρούχα που αγόραζε χωρίς να το πολυσκέφτεται πριν από χρόνια. Πρέπει να επενδύσετε σε ρούχα που είναι ανάλογα της ηλικίας σας, όπως παντελόνια που ενισχύουν τους γλουτούς ή κολάν που… κρατούν τα πάντα στη θέση τους.

Συγκρίνονται με τον παλιό τους εαυτό

Ας το συνειδητοποιήσουμε επιτέλους: Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να θυμίζουν τα νιάτα τους όταν πατάνε τα 50. Και αυτό δεν είναι κακό. Μην κολλάτε στις παλιές, ένδοξες εποχές, γιατί αυτό μπορεί να είναι το εισιτήριο χωρίς επιστροφή για την κατάθλιψη. Είστε ακόμα γεμάτες ζωή και μπορείτε να είστε ακόμα σέξι και λαμπερές—και σίγουρα πολύ σοφότερες.

Δεν γυμνάζονται

Η γυμναστική είναι αναγκαία σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Ακόμα και όταν η μέση ηλικία αρχίζει να φέρνει κράμπες ή πόνους, ο σκοπός είναι να προσαρμόσετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας στις απαιτήσεις του σώματός σας και να διατηρείστε στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Και όχι μόνο για την εξωτερική σας εμφάνιση· είναι 100% ζήτημα υγείας.

Δεν κοιμούνται αρκετά

Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι μέρες που μπορούσατε να ξενυχτάτε και μετά να πηγαίνετε απευθείας στη δουλειά, με 2-3 κούπες καφέ να σας κρατάνε σε εγρήγορση. Χρειάζεστε ύπνο—και σε ποσότητα, και σε ποιότητα. Όσο λιγότερο κοιμάστε, τόσο πιο έντονα θα γίνονται τα σημάδια της γήρανσης, για να μην μιλήσουμε για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η αϋπνία στην υγεία μας.

Παραμελούν τα δόντια τους

Το μυστικό βρίσκεται στο χαμόγελο. Ναι, οι ρυτίδες και οι γκρίζες τρίχες μπορεί να σας φαίνονται μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά στην πραγματικότητα τα δόντια μπορεί να παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο. Μάλιστα, η υγεία των δοντιών μας συνδέεται στενά με τη γενικότερη καλή κατάσταση της υγείας μας. Συνεπώς, φροντίστε τα δόντια σας και να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρό σας.

Το παρακάνουν με τις μεθόδους αντιγήρανσης

Μπορεί να σας έχει μπει στο μυαλό η σκέψη να ενδώσετε στον πειρασμό του Botox, αλλά οι πιθανότητες να μην πάει καλά και να μείνετε παρέα με ένα παγωμένο, ανέκφραστο πρόσωπο, υπάρχουν. Αντιθέτως, επενδύστε σε μερικά καλά προϊόντα περιποίησης του δέρματος και θα συνεχίσετε να δείχνετε υπέροχες, και τελείως φυσικές.

Δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα μαλλιά τους

Όχι, δεν είναι ανάγκη από τη στιγμή που πατήσετε τα 50 να κόψετε τα μαλλιά σας κοντά. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κομμώσεις, αλλά και χρώματα, που ταιριάζουν στην ηλικία, στο πρόσωπο, στο ύψος και στον σωματότυπό σας. Κανείς δεν σας σταματάει.

Χρησιμοποιούν λάθος μακιγιάζ

Προφανώς, δύσκολα θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα ίδια προϊόντα που χρησιμοποιούσατε πριν χρόνια. Εξίσου λάθος θα ήταν να μην αλλάζετε ποτέ τον τρόπο που βάφεστε—είναι πολύ σημαντικό να μην μένετε πίσω από τις αλλαγές της μόδας. Επιπλέον, όσο μεγαλώνετε, το μακιγιάζ σας πρέπει να γίνεται απλή υπόθεση.

iatronet.gr

You May Also Like

Μένουμε σπίτι αλλά Μένουμε σε κίνηση. Γιατί η κίνηση και η άσκηση είναι κάτι εντελώς διαφορετικό;

Μένουμε σπίτι αλλά Μένουμε σε κίνηση. Γιατί η κίνηση και η άσκηση…

Επτά απλοί τρόποι για να χάσετε βάρος, σύμφωνα με τους ειδικούς

Επτά απλοί τρόποι για να χάσετε βάρος, σύμφωνα με τους ειδικούς

Πώς πονά η κατάθλιψη το σώμα: 8 συμπτώματα που αποδεικνύουν ότι η κατάθλιψη δεν είναι απλώς «στο κεφάλι σας»

Table of Contents Hide Πώς πονά η κατάθλιψη το σώμα: 8 συμπτώματα…

Εκγύμναση του εγκεφάλου μία αποτελεσματική θεραπεία ενάντια στου χρόνιου πόνους/ Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

  Εκγύμναση του εγκεφάλου μία αποτελεσματική θεραπεία ενάντια στου χρόνιου πόνους/ Γράφει …

Ζεστό νερό με λεμόνι: τα οφέλη του

Ζεστό νερό με λεμόνι: τα οφέλη του

ΕΟΔΥ: Πώς να φτιάξουμε μια υφασμάτινη μάσκα μόνοι μας. Βίντεο με τη Βίκυ Σταυρόπουλου

ΕΟΔΥ: Πώς να φτιάξουμε μια υφασμάτινη μάσκα μόνοι μας. Βίντεο με τη…

Θωρακική σκολίωσηβκαι πως μπορούμε να τη διαχειριστούμε μέσω της εξειδικευμένης άσκησης/ Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

  Θωρακική σκολίωσηβκαι  πως μπορούμε να τη διαχειριστούμε μέσω της εξειδικευμένης άσκησης/…

Επιτυχής μεταμόσχευση και λειτουργικότητα νεφρού από χοίρο σε άνθρωπο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη…

10 σημάδια που δείχνουν δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τι να κάνετε στην κάθε περίπτωση-ΦΩΤΟ

10 σημάδια που δείχνουν δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τι να κάνετε…

Aποτοξίνωση στα μαλλιά; Και όμως υπάρχει!

Aποτοξίνωση στα μαλλιά; Και όμως υπάρχει!