Τρόπος ζωής η ανακύκλωση στο Δήμο Καστοριάς

Σε πολύ καλά επίπεδα λειτουργεί ο θεσμός της ανακύκλωσης στο Δήμο Καστοριάς.  Και το 2017 δεκάδες χιλιάδες κιλά  υλικών  (πλαστικό, χαρτί, γυαλί κ.α.) ανακυκλώθηκαν .

Της Χρύσας  Κοσμίδου

Τα αναλυτικά στοιχεία για τα  υλικά που ανακυκλώθηκαν το έτος 2017, έδωσε στη δημοσιότητα η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Ματούλα Αντώνιου. Σύμφωνα με την ίδια, οι Καστοριανοί πολίτες λένε “NAI”  στην ανακύκλωση, γεγονός που το αποδεικνύουν και οι αριθμοί.

Ειδικότερα για το 2017 ανακυκλώθηκαν τα εξής υλικά (η μέτρηση έγινε σε κιλά):

Απορρίμματα: 11.951.082 kg

Γυαλί: 42.990 kg

Πλαστικό: 92.330 kg

Αλουμίνιο: 4.170 kg

Ογκώδη: 57.800 kg

Χαρτί: 558.320 kg

Μέταλλα: 11.250 kg

Πράσινα: 575.500 kg

Ηλ. Εξοπλισμός: 3.740 kg

«Η ανακύκλωση στο Δήμο μας κινείται σε σταθερά επίπεδα. Θα μπορούσα να πω πως τα αποτελέσματα του 2017, συμβαδίζουν με αυτά του 2016. Βέβαια, έχουμε θέσει ως στόχο να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τα νούμερα της ανακύκλωσης, ώστε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα πάνω σε αυτό το κομμάτι», σχολίασε η κα Αντωνίου.

Η Υπηρεσία  Καθαριότητας σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Καστοριάς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην προετοιμασία ενός προγράμματος ευαισθητοποίησης του κόσμου, το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα.

Σε πρώτη φάση, η προσέγγιση και η ενημέρωση για την ανακύκλωση  θα ξεκινήσει από τα νηπιαγωγεία της Καστοριάς «Πιστεύω ότι μπορούμε να περισυλλέξουμε ακόμα περισσότερα  ανακυκλώσιμα υλικά» δήλωσε η κα Αντωνίου και συνέχισε λέγοντας πως  «Για παράδειγμα κάθε χρόνο μαζεύουμε τόνους από πλαστικά καπάκια. Σκεφτείτε λοιπόν  τι θα γινόταν εάν μαζεύαμε αντίστοιχα και τα μπουκάλια. Θεωρώ,  πως  θα πρέπει να είμαστε γενικότερα  λίγο πιο προσεκτικοί  και πιο ενεργοί με την ανακύκλωση, καθώς λειτουργεί προς όφελος όλων μας».

Επιπρόσθετα, η αρμόδια Αντιδήμαρχος ενημέρωσε πως στο άμεσο μέλλον θα τοποθετηθούν επιπλέον κάδοι ανακύκλωσης «Στην παρούσα φάση η οικονομική κατάσταση είναι λίγο δύσκολη. Ωστόσο το έχουμε στο πρόγραμμά μας να προμηθευτούμε και άλλους κάδους».

Κλείνοντας η κα Αντωνίου μίλησε  για τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς, ο οποίος περιλαμβάνει τον καθαρισμό των γειτονιών όλου του Δήμου και των χωριών. Παράλληλα σε όλο το Δήμο θα πραγματοποιηθεί το κλάδεμα των δέντρων και των θάμνων. Τέλος με τον ερχομό της άνοιξης θα υπάρξει και ο αντίστοιχος καλλωπισμός πρασίνου «Το έργο το οποίο καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας είναι δύσκολο, παρόλα αυτά συνεχίζεται. Ελπίζω οι συμπολίτες μας να  δείχνουν την ανάλογη κατανόηση. Όπως είναι γνωστό οι υπάλληλοί μας, παρόλο που είναι λιγοστοί, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κάθε φορά και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να διατηρήσουν το Δήμο καθαρό και περιποιημένο».

 

You May Also Like

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πάνω από 42 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση και ενίσχυση των δομών δημόσιας υγείας της

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πάνω από 42 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση και…

Ε.Π.Σ. Καστοριάς: Εκπαιδευτικά Μαθήματα Διαιτητών ΣΔΠ Καστοριάς, Νοέμβριος 2017

Ε.Π.Σ. Καστοριάς: Εκπαιδευτικά  Μαθήματα Διαιτητών ΣΔΠ Καστοριάς, Νοέμβριος 2017

Ανακοίνωση της Θεατρικής Ομάδας Άργους Ορεστικού

Ποια είναι η τοποθέτηση της Θεατρικής Ομάδας πάνω στις δηλώσεις της Κ. Κυριακίδου στο  Δημοτικό Συμβούλιο

Δήμος Γρεβενών: Λύση στην υδροδότηση του Μεγάλου Σειρηνίου έβγαλε η συνάντηση Πέτσα-Δασταμάνη

  Δήμος Γρεβενών: Λύση στην υδροδότηση του Μεγάλου Σειρηνίου έβγαλε η συνάντηση…

Δωρεά από τον TAP στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,τεσσάρων εκχιονιστικών μηχανημάτων

Δωρεά από τον TAP στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,τεσσάρων εκχιονιστικών μηχανημάτων

Ανάμεσα στους 10 πιο  υγιείς οικονομικά Δήμους της χώρας ο Δήμος Άργους Ορεστικού

Ανάμεσα στους 10 πιο   υγιείς οικονομικά Δήμους της χώρας ο Δήμος Άργους…

Δήμος Γρεβενών: Σεμινάριο κυκλοφοριακής αγωγής από την Τροχαία Γρεβενών στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020” – Φωτογραφίες και Βίντεο

  Δήμος Γρεβενών: Σεμινάριο κυκλοφοριακής αγωγής από την Τροχαία Γρεβενών στο πλαίσιο…

Αποχιονισμός από το Προσωπικό και Μηχανήματα του Αμαξοσταίου της Π.Ε. Καστοριάς  

Αποχιονισμός από το Προσωπικό και Μηχανήματα του Αμαξοσταίου της Π.Ε. Καστοριάς