Αλλαγές στο καθεστώς που διέπει τη χορήγηση του επιδόματος βαρέας και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο, προετοιμάζει Επιτροπή που συστήθηκε από τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στόχος είναι, να ξεκαθαρίσει ποιοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο είναι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας και ποιο θα είναι το αντίτιμο που θα λαμβάνουν όσοι θα παίρνουν το συγκεκριμένο επίδομα.

Η σχετική επιτροπή αναλαμβάνει την υποχρέωση να υποβάλλει πρόταση για την μεταρρύθμιση του καθεστώτος που αφορά στη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος. Επίσης, πρέπει να εκπονήσει σχέδιο δράσης, για να προλαμβάνονται στο μέλλον όλοι εκείνοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν στους χώρους εργασίας και δημιουργούν συνθήκες επικίνδυνης ή ακόμα και ανθυγιεινής απασχόλησης.

Πιο αναλυτικά, το έργο της σχετικής επιτροπής, που πρέπει να κατατεθεί στα συναρμόδια υπουργεία έως τις 30 Μαϊου, όπως περιγράφεται από την κοινή υπουργική απόφαση, είναι το εξής:
α) Προσδιορισμός συγκεκριμένων κριτηρίων που συνδέονται με την έκθεση των εργαζομένων σε σοβαρό κίνδυνο βλάβης της υγείας τους εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στο χώρο εργασίας όπου απασχολούνται, των ουσιών με τις οποίες έρχονται σε επαφή ή της φύσης και του αντικειμένου της απασχόλησής τους.
β) Προσδιορισμός της μεθοδολογίας, του τρόπου υπολογισμού του ύψους και των κατηγοριών του επιδόματος.
γ) Υπαγωγή των ειδικοτήτων/κλάδων και χώρων εργασίας στα ανωτέρω κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη τα περιγράμματα θέσεων εργασίας, όπου αυτά υπάρχουν, και τον βαθμό και τη συχνότητα έκθεσης στους παράγοντες με τους οποίους συνδέονται τα ανωτέρω κριτήρια.

You May Also Like

Βαρύς χειμώνας για τα ελληνικά σούπερ μάρκετ με μείωση πωλήσεων σε όγκο κατά 8%

Του Γιώργου Λαμπίρη Βαρυχειμωνιά φαίνεται αναμένεται ότι θα ακολουθήσει στα ελληνικά σούπερ…

Ιωάννινα: Χαμός σε σχολείο με τα self test – Δεκάδες ψευδώς θετικά δείγματα

Δεκάδες μαθητές κλήθηκαν να επαναλάβουν τους ελέγχους από μονάδες του ΕΟΔΥ.

Αυξάνονται οι αμοιβές των απασχολούμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Αυξάνονται οι αμοιβές των απασχολούμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Ζάκυνθος: Τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε εμπρηστή

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο 49χρονος Ζακυνθινός

Ο.Λ.Μ.Ε.: Όλοι και όλες στην 24ωρη Απεργία στις 18 Φλεβάρη

Ο.Λ.Μ.Ε.: Όλοι και όλες στην 24ωρη Απεργία στις 18 Φλεβάρη

Τι ακριβώς είναι οι δορυφόροι Starlink της SpaceX του Elon Musk που ήταν ορατοί στον ουρανό της Καστοριάς και όχι μόνο το βράδυ της Πέμπτης 6/5

Τι ακριβώς είναι οι δορυφόροι Starlink της SpaceX του Elon Musk που…

Saga Furs: Διαδικτυακή δημοπρασία από 15 έως 17 Δεκεμβρίου

Saga Furs: Διαδικτυακή δημοπρασία από 15 έως 17 Δεκεμβρίου