Χρηματοδοτήσεις για εξοπλισμό ΤΠΕ στην εκπαίδευση και εργαστηριακό εξοπλισμό των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ μέσω ΕΣΠΑ 2014-2020. 4.000.000 ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία

 

 

 

Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ – Τομέα Παιδείας ανακοινώνει ότι έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις ύψους  68.651.000,00 για προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ στην εκπαίδευση και προμήθεια και εγκατάσταση εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ. ( Τα 47.191.000,00€ θα διατεθούν για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ στην εκπαίδευση και τα 21.460.000,00€ θα διατεθούν για την προμήθεια και εγκατάσταση εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ).

 

Οι σχολικές μονάδες που θα επωφεληθούν ανέρχονται σε 9.328, σύμφωνα με την καταγραφή αναγκών που έχει αποτυπωθεί από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Ο εξοπλισμός ΤΠΕ περιλαμβάνει ενδεικτικά σταθερούς και φορητούς Η/Υ, εκτυπωτές, βιντεοπροβολείς, διαδραστικά συστήματα, σετ Ρομποτικής και λοιπό περιφερειακό εξοπλισμό.

 

Ο εργαστηριακός εξοπλισμός περιλαμβάνει ενδεικτικά εξοπλισμό των ειδικοτήτων: Πληροφορικής, Ηλεκτρονικής, Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Γεωπονίας, Υγείας και Πρόνοιας, κλπ.

Οι χρηματοδοτήσεις γίνονται μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) 2014-2020 καθώς και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020»(Ε.Π. ΑΝΑΔ ΕΔΒΜ).

 

Φορείς υλοποίησης των παραπάνω χρηματοδοτήσεων είναι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ – Τομέα Παιδείας και η Αυτοτελής  Διεύθυνση Κτηριακής και Υλικοτεχνικής Υποδομής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Α.ΔΙ.ΚΤΥ.ΥΠ).

You May Also Like

Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών σε περιοχή της Φλώρινας για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων

Την Κυριακή (29-05-2016) το μεσημέρι, σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του…

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανωτής της υβριδικής επιστημονικής ημερίδας με τίτλο «Τυνησία-Ελλάδα, κοινή μοίρα στη Μεσόγειο».

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Οι εργαζόμενοι του κέντρου υγείας Καστοριάς

Συλλυπητήριο μήνυμα

Άμεση η ανταπόκριση των Δυτικομακεδόνων στην πρόσκληση της Περιφέρειας για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά η βιωματική παρουσίαση «Ενδυναμώνουμε τις Γυναίκες, Διευκολύνουμε τον Θηλασμό»

 Πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά η βιωματική παρουσίαση «Ενδυναμώνουμε τις Γυναίκες, Διευκολύνουμε τον Θηλασμό»

Δήμος Νεστορίου: Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο της Διποταμίας ”Προφήτης Ηλίας”

Η σκυτάλη του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2023» στη Γιώτα Νέγκα και στα Μουσικά Κορέστεια

Με μια  ξεχωριστή  συναυλία συνεχίζεται το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» του Δήμου Καστοριάς,…