Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Σωματείων – Μελών  της ΕΠΣ Καστοριάς

Με την παρουσία εκπροσώπων των 17 εκ των 23 σωματείων που κατέθεσαν τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις , πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:00 στα γραφεία της ΕΠΣ Καστοριάς, η  ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Σωματείων – Μελών  της Ένωσης.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης στην έκθεσή του για  τα πεπραγμένα της διοίκησης κατά  την περίοδο από 01/01/2017 έως 31/12/2017,  αναφέρθηκε στο Πρωτάθλημα Α’  κατηγορίας, που συμμετείχαν 14 ομάδες, στην Β’ κατηγορία με 10 ομάδες, στα πρωταθλήματα Παίδων με συμμετοχή 8 ομάδων και προπαίδων με συμμετοχή 12 ομάδων. Τόνισε ότι όλα τα παιχνίδια των πρωταθλημάτων τελέστηκαν χωρίς προβλήματα, έγινε αναφορά στα σωματεία που προβιβάστηκαν και στα σωματεία που υποβιβάστηκαν. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στα Πρωταθλήματα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Νέων και Παίδων, καθώς η ομάδα των Παίδων προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες που συμμετείχαν, στον θεσμό του κυπέλλου με την συμμετοχή 19 ομάδων, στη Σχολή Διαιτησίας όπου είχαμε 8 νέους διαιτητές, οι οποίοι ήδη  συμμετέχουν στους αγώνες. Πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Καστοριάς δυο φορές κατά τον Φεβρουάριο και τον  Νοέμβριο, Εθελοντική Αιμοδοσία με τη συμμετοχή παραγόντων, διαιτητών, ποδοσφαιριστών, προπονητών και απλών φιλάθλων. Αναφέρθηκε στην επετειακή γιορτή ποδοσφαίρου για τα 40 χρόνια από την  ίδρυση της Ένωσης, έκανε γνωστό στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης την Σχολή Προπονητών ποδοσφαίρου που σε συνεργασία με την ΕΠΟ θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, καθώς το μόνο που εκκρεμεί είναι  η ακριβής ημερομηνία.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης έκανε αναφορά στις προτάσεις και στα πεπραγμένα της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ στην οποία συμμετέχει σαν αναπληρωτής πρόεδρος, για τους τρόπους εξεύρεσης πόρων για την στήριξη των Σωματείων, για την Λαχειοφόρο Αγορά η οποία διεξάγεται καθώς συνεχίζεται η διάθεση των λαχνών η κλήρωση της οποίας πλησιάζει (θα γίνει στις 24/04/2018 με την κλήρωση του Λαϊκού λαχείου με τον Πρώτο Λαχνό να κερδίζει ένα αυτοκίνητο) και στην προσπάθεια οικονομικής στήριξης των σωματείων με διάφορες ενέργειες που γίνονται από τη Ε.Ε. Αναφέρθηκε πως θα πρέπει τα σωματεία να ζητήσουν την βοήθεια των δήμων και με την συμμετοχή και της ΕΠΣ  ώστε να γίνουν εργασίες συντήρησης όπου χρειάζεται στα γήπεδα και στις γηπεδικές   εγκαταστάσεις, αφού με μικρές παρεμβάσεις μπορεί να διορθωθεί η εικόνα και η κατάσταση.

Ο ταμίας της Ένωσης Θεόδωρος Ιωαννίδης ανάγνωσε τον οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς, διαβάστηκε η έκθεση από το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής   Χρήστο Αζέμη, ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη του ταμειακού υπολοίπου και την ορθότητα των οικονομικών πεπραγμένων της διοίκησης.

Όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, έκθεση πεπραγμένων Ε. Ε. , οικονομικός απολογισμός του 2017 καθώς και ο προϋπολογισμός του 2018 εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Σώμα της Γ.Σ. σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις της Ένωσης.

Στην συνέχεια συζητήθηκαν οι  δυο προτάσεις της Ε.Ε από τον Πρόεδρο της ΕΠΣ .Η 1η πρόταση αφορούσε την μείωση των ομάδων της Α’ κατηγορίας από 14 σε 12 από την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 ώστε το πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό   και η  2η πρόταση αφορούσε τα  σωματεία τις  Α’ κατηγορίας από την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 να συμμετέχουν υποχρεωτικά σε ένα από τα πρωταθλήματα υποδομών προ Παίδων ή Παίδων. Ακολούθησε  συζήτηση με διάφορες απόψεις και για τις δυο προτάσεις . Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε,  τελικά δεν εγκρίθηκαν οι προτάσεις της Ε.Ε. Συμφώνησαν όλες οι πλευρές σε επόμενη  Γενική Συνέλευση με την λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων να φέρουν νέες προτάσεις προς συζήτηση στην κατεύθυνση της προόδου της αναδιάρθρωσης και της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου.
Κάπου εκεί η Γενική Συνέλευση έφτασε στο τέλος της. Ο Πρόεδρος αφού ευχαρίστησε όλους τους παρόντες εκπροσώπους και παράγοντες των σωματείων ζήτησε το πνεύμα όλων να είναι προς την κατεύθυνση του αναπτυξιακού προγραμματισμού του ποδοσφαίρου.

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης, ακολούθησε συνεδρίαση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής κατά την οποία έγινε απολογισμός του κατά γενική ομολογία πετυχημένου τελικού Κυπέλλου, επίσης κατόπιν πρότασης του προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθεί μία δωρεάν διαιτησία σε  όλα τα Σωματεία, αρχής γενομένης από αυτό το Σαββατοκύριακο.

You May Also Like

Β’ Εθνική (Βορράς): Απέδρασαν Καστοριά και Καρδίτσα, «σεφτέ» ο Αίας

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου της Β’…

Εαρινό Open Τουρνουά Τένις ΚΕΛΕΤΡΟΝ 2017

Προκηρύσσεται Εαρινό Open Τουρνουά Τένις ΚΕΛΕΤΡΟΝ 2017 στις εγκαταστάσεις του ομίλου στην…

ΕΠΣ Καστοριάς: Τα αποτελέσματα της 1ης Αγωνιστικής Α’ Κατηγορίας

ΕΠΣ Καστοριάς: Τα αποτελέσματα της 1ης Αγωνιστικής Α’ Κατηγορίας

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Η θέληση ξεπερνά κάθε εμπόδιο»

Στους Μανιάκους βρέθηκε τη  Δευτέρα 3 Απριλίου η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία…

Συγχαρητήρια του Α.Σ. Καστοριάς στον Τρύφωνα Φωτιάδη και την εταιρία «ΑΡΟΣΙΣ»

Τιμητική διάκριση για τον μεγάλο χορηγό της ομάδας

Πεντάρες έφερε η Καστοριά, στο γήπεδο της, αφού νίκησε τον Κρόνο με 5-0

Πεντάρες έφερε η Καστοριά, στο γήπεδό της, αφού νίκησε τον Κρόνο με…

Η Αγωνιστική Δραστηριότητα των Τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς

Η Αγωνιστική Δραστηριότητα των Τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς

Η αγωνιστική Δραστηριότητα των Τμημάτων Α.Σ. Καστοριάς για το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου 2019

Η αγωνιστική Δραστηριότητα των Τμημάτων Α.Σ. Καστοριάς για το Σαββατοκύριακο 7 &…

Τσαβούσογλου: «Η πώληση των F-35 στην Ελλάδα θα διαταράξει τις ισορροπίες στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ»

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να προσέχουν να διατηρούν τις ισορροπίες στις σχέσεις με…